reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Kinga
co to za pytanie w ogóle, pewnie że pamiętam :)
My już w pełni przygotowani na przyjście maleństwa, to czego brakuje okaże się w trakcie ;-)
A Wy jak ? Staracie się jeszcze czy zrobiliście przerwę ? Robiłaś jakieś badania ?

wiesz my się teraz nie staramy. Zaprzestaliśmy. Narazie szukam pracy, chcemy kupić wieksze mieszkanie i wtedy może znowu zapragniemy drugiego dziecka. Puki co tak mi dobrze jak jest teraz. Mam już dużego odchowanego dzieciaczka,Filip jest bardzo samodzielny. Teraz ja mogę się realizować :) A kiedyś starszy brat bedzie mi pomagał przy maluszku ;) zawsze to jakaś pomoc!
Najlepszego
Dla ciebie :)

Miłego dnia wam życzę
pozdrawiam:)

reklama
O ruszyło się coś na wątku.
Kinga
witam!! Fajnie że masz takie ułozone dziecko, bo moje starsze niesforne, a młodsze zapowiada się jeszcze ciekawiej hehe..
Młoda tez strzelec tyle że z 22 grudnia, a Twój Filip z 21 grudnia.

Byłam przed chwilką na USG jamy brzusznej i wszytsko w porządku :-) Strasznie się ciesze, ale dalej martwią mnie złe wyniki. Teraz to juz nie wiem w którym kierunku szukać, czy po prostu sobie odpuścić.

Filona
w sobotę będę miała pełne 36 tygodni, mogę rodzić :D Tylko proszę mnie nie straszyć mrożącymi krew w żyłach opowieściami z porodówki :p

Kinga
fajnie,że nie masz jakiegoś parcia na to,że masz inne cele i plany. A nóż się wszystko ułoży tak jak sobie zaplanowałaś;) Tego wam życzę!

Hannah
Basia już pokazuje różki ?:) Jakie złe wyniki ? Co się dzieje ? Chyba nie jestem na bieżąco....

Marta
oj nie. 36 tc to jeszcze bardzo wcześnie. Donoszona ciąża to 37 tc +1 dzień, ale i tak lepiej niech dzieć sobie posiedzi jak mu dobrze, chociażby do 38 tc.

A co do mojego zdrowia, to coś ostatnio szwankuje i zrobilam sobie próby watrobowe bo mialam zażółcone białka i gorzki posmak w ustach i wyszło że mam 2 razy przekroczoną bilirubinę.
Potem zrobiłam kolenje badania i w moczu tez wyszło za dużo leukocytów, bardzo liczne bakterie itp.
Zrobiłam USg jakmy brzusznej i jesz wszytsko w porządku, ale białka zaczynają wracać do normalnego koloru. Powtórze jeszcze raz próby wątrobowe i mocz.
Basia noralnie ze mnie wszytsko wyssała, bo od porodu ciągle mam coś nie tak ze zdrowiem.

Hannah
ja wiem ,że 36 tc to wcześnie,ale przez to moje ciśnienie gienia powiedziała ,że jak się rozszaleje to po skończonym 36 tyg pod nóż i bez dyskusji. Także czekam aż skończę,a potem niech się dzieje co chce. Przecież ja nie mówię,że w tym dniu od razu biegnę rodzić :)
Nie bierzesz żadnych witamin ? Może faktycznie Basia zabrała wszystko co najcenniejsze nie zostawiając nic mamusi :)

:happy2:;-)rozumiem
Mi puki co dobrze teraz... wygodnie. Ale kiedyś może czemu nie, wolę jednak najpierw mieć wieksze mieszkanko. 2pokoje to za mało.
Poza tym i tak nam nie wychodziło... zmeczona jestem juz;)

Dobrej nocy
ja oglądam topmodel... śmiesznie jest

reklama
Do góry