reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

ewelka
może to jeszcze nie jest małej czas na sikanie w nocnik skoro uparcie nie chce? załóż jej pieluche i odczekaj z tydzień ,a potem próbuj znowu, każde dziecko w innym czasie jest gotowe na pozbycie się pampersa...

hannah
gdzie jedziecie ?

reklama
hej
to i ja cos skrobne bo podczutuje tylko..
u mnie stara bida, goraco jak wszedzie i teraz mam 2 dni wlnego i tak odpoczelam ze hej....:-D

ewelka
moj kuba to samo..posadze go to od razu wstaje...na chiny ludowe niechce usiasc....na dworzu jak jestem to lata bez pieluchy ale w domu za duzo, pije i za:-)
duzo sika to bym tylko z mopem latala...

tosia
ja chyba tez podetne wlosy kubie bo tez sie poci te upaly.....a Hanaia slicznie w tej fryzurce wyglada...:-)

agacjone
Twój Kuba to chyba jeszcze za mały na nocnik, zresztą nie wiem. jak już mówiłam każde dziecko w innym tempie dochodzi do rezygnacji z pieluch. Ten chłopiec co go pilnowałam miał 3 lata jak oficjalnie zakończyła się jego przygoda z pampersem, no i też nie załapał od razu, z mopem trochę polatałam;-)

U nas już etap samodzielnego siusiania. Na trawkę, do nocnika, do kibelka jeszcze samam nie sięgnie. Przychodzi rano do nas, bierze nocnik, ściaga majtki i mówi mamusiu zrobiłam siusiu i pokazuje. Na trawkę sama kuca.
Przyjdzie czas, że i wasze dzieciaczki przekonają się do nocników. Ale ja jak zaczełam naukę nocnikowania, już nie zakładałam pieluszki. Jedynie na wyjście lub w nocy. Teraz już na noc nawet nie potrzebuje pieluszki.
Marta]
jedziemy do Boszkowa do naszego domku, jak zawsze zresztą, bo funduszy na wyjazd gdzie indziej brak. Ale ja tam uwielbiam jeździć, więc mi to nie przeszkadza.

Wczoraj dzidziuś pierwszy raz wypchał jakąś część ciała i nawet mąż widział jak się brzuch unosi. Dzisiaj już kopie bardzo regularnie :-)
Ale też niestety dopadła mnie infekcja pochwy i już się leczę globulkami:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
martilla
Wiki sama sciaga pieluche i chce chodzic bez niej...zakladam jej tylko na noc i na drzemke...wlasnie niedawno nasikala na puzzle piankowe :-D ale jak ryklam na nia to przestala i ja posadzilam na nocnik posiedziala troche i poszla sie bawic...pryniosla psia karme do pokoju a jak ja chcialam odniesc do kuchni to widzialam kolejna plame...dorobila w kuchni....:zawstydzona/y:
agacjone
ja uwazam ze dobrze ze juz zaczynasz z nocnikiem...moja mama mowila ze mnie sadzala w wieku 8 msc bo moja w tym wieku to nie chciala na nocnik siadac bo byl wielki ryk na nim...

Ewelka
Broń Cię panie Boże żebyś krzyczała na nią jak siknie na podłoge ! to przyniesie odwrotny skutek do oczekiwanego !

ale jak Kuba nawet niechce usiasc na nocnik..boi sie go czy co?? ma taki zwykly plastikowy w formie samochodu i moze niewie do czego do sluzy...jest teraz na etapie bumbumbum i niewie ze tak sikac trzeba..ktos mi poweidzial zebym zwykly kupila okragly i chyba tak zrobie;-)
usnal teraz a ja lece sie brac za kotlety jejeczne..przepis dzis taki znalazlam a ze ostanio tylko mięcho to ot cos takiego zrobie...

ale sie z czlowiek leje..taki parno ze wytrzymac sie nieda....:wściekła/y:

reklama
Agacjone
może faktycznie mu się myli, niby wie że autko do jeżdżenia ,a tu mu sikać każą :-)
narobiłaś mi smaka na te kotlety ! Dawaj ten przepis :-D

u mnie się chmurzyło, myślałam ,że będzie lało i dupa... parno i duszno ;-P

Do góry