reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

ilonka no widzisz wiec skonczyl mi sie macierzynski i jestem bez kasy tylko maz zapierdala na nas zeby bylo na zycie a ja nie mam zlamanego grosza :zawstydzona/y:chce sie zapisac na bezrobocie ale niewiem czy dostalabym kuroniowe??niewiem do jakiego czasu mozna skladac papiery o platne bezrobotne skoro macierzynski mi sie skonczyl 26 marca u.r

reklama
A ja to chyba stara już jestem, bo mi się dobrze w domku zrobilo i jakoś ciężko na myśl, ze pewnie od września do pracy wrócę :zawstydzona/y: chętnie bym posiedziała jeszcze w domu, ale to pewnie przez to, że się trochę przepracowalam przed ciążą ;-)a co do wychowawczego, to chyba jest tak, że jak masz w tym czasie umowę, to cie nie zwolnią, a jak umowa się kończy, to nie maja obowiązku przedłużania :zawstydzona/y:

Marcy - ale numer z Twoja siostrą, biedaczka :wściekła/y:

ojjj...mała się obudziła...mykam, wpadnę później :-D

Ano jest chamstwo w Polsce :baffled: Moja koleżanka (razem w ciąże łaziłyśmy) też miała taką dziwną sytuację.Jak powiedziała w pracy,że jest w ciąży,to już zaczęły się krzywe spojrzenia.Pracodawca po wielu rozmowach zgodził się na 3 m-ce macierzyńskiego,ale pod warunkiem,że po tych 3 m-cach rozwiążą umowę.No i tak było.Napisał jej taką umowę,która kończyła wraz z ostatnim dniem macierzyńskiego.

lagajka a dlaczego z mala byliscie w szpittalu? co jej bylo jesli moge wiedziec?
W styczniu byłyśmy już 3 razy, najpierw zatrucie tlenkiem węgla, potem bezdech, a na koniec zapalenie oskrzeli, tyle że wyniesione ze szpitala po poprzednim pobycie.

tiffanitami Witamy :)

Ewelka zawsze możesz starać się przynajmniej o zasiłek z opieki jak się zarejestrujesz. No i dostajesz ubezpieczenie

a ja wlasnie zamowilam sobie ksiazke plyty na allegro jak sie robi tipsy krok po kroku i zaczynam sie uczyc....jest jeszcze fajny zestaw startowy za 165zł i jak męzunio wroci to z nim pogadam i chyba tez zamowiei...chociaz sie czyms zajme...heheh

Pracodawca po wielu rozmowach zgodził się na 3 m-ce macierzyńskiego,ale pod warunkiem,że po tych 3 m-cach rozwiążą umowę.No i tak było.Napisał jej taką umowę,która kończyła wraz z ostatnim dniem macierzyńskiego.
Jak to możliwe?? Przecież pracodawca niewiele ma to do zgadzania się albo nie... Chyba że nie miała umowy wcześniej... Ciężarną chroni prawo i nie ma miejsca na kaprysy pracodawcy

To nie ma znaczenia. Pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę do terminu porodu, chyba że pracuje się na okres próbny, na mniej niż miesiąc. A macierzyński dostaje się wtedy automatycznie, wystarczy napisać prośbę do pracodawcy.

reklama
Do góry