reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Olka1988 a widziałaś może chomika dżungalskiego albo mandżulskiedo? ja miałam takiego i był poprostu przesłodki, skoro twój synek był przyzwyczajony do myszki to napewno mu się ten chomiczek spodoba. Bardzo lubi zabawy, nie brudzi dużo w porównaniu do myszek to naprawdę malutko. Ja miałam myszki i bardzo czesto musiałam sprzątać a u tego chomika o wiele żadziej:tak: Są podobne do tych Chomiki roborowskiego najmniejsze. chomik NOWE (639964962) - Aukcje internetowe Allegro a tu masz kilka fotek takiego chomiczka Galeria :-D

reklama
Olena - wiesz co oglądałam na necie wszystkie zwierzaki i spodobały mi się króliczki miniaturki. I mimo gryzienia kabli chciałam kupić króliczka, ale spodobały mi się te chomiczki. Tylko gdzie takie kupić ??? No i jeden minus chomiczki żyją tylko 2-3lata a króliczek o wiele dłużej. Chyba że jak chomiczek padnie to kupimy szybko nowego podobnego i Damianek by się nie zorientował. :-)

chyba zdecyduje się na chomiczka. Tylko chce tego dżungarskiego i nie wiem w jakim zoologicznym kupić chomiczka, żeby się nie przeliczyć. Chce samiczkę, bo nie wiem jak chomiki ale szczury i myszy samce mają takie wielkie jaja (sorki za wyrażenie) i mi się to jakoś strasznie nie podoba. Jakoś tak zabiera cały urok tym zwierzaczkom. Jutro wybiorę się na miasto i zwiedzę wszystkie sklepy z zwierzakami. Zobaczymy jakie zwierzątko wybiorę. Myślałam też o koszatniczce, ale to takie ożywione stworzonko mimo że bardzo towarzyskie i troszkę bałabym się że nie sprostam wymaganiom tego zwierzaka. Mam mętlik w głowie. Mój mąż jak słyszał że chce kupić jakiegoś zwierzaka, to najpierw upierał się że żadnego nie będziemy kupować, bo papużka nam wystarczy, a potem wyskoczył że raz w zoologicznym widział fajną jaszczurkę. Tylko nie jest pewny czy to był legwan czy jakaś inna jaszczurka i że to takie fajne zwierzątko. Nie ma mowy o jaszczurkach. Ja podobnie jak Damianek chce futrzaka :-):-):-) Tylko jeszcze nie umiem się zdecydować

Oooo widzę, że "zwierzaczkowy" temat jest :tak: Ja mam kota i powiem tak...jest to ostatnie zwierze jakie mam. Jedynie w przyszłości mogę zgodzić się na żółwia lądowego. Po kocie mam już dość wszelkiego rodzaju zwierzątek.

A Hania dostała dziś od nas wózeczek dla lalek :-D Strasznie jej się podoba, tylko miś nie może w nim leżeć, koniecznie musi być lala, bo inaczej Hania sama chce wchodzić do niego :-p

No i muszę się jeszcze pochwalić, że mój mąż posprzątał dziś mieszkanie i zrobił obiad :cool2: Ugotował ziemniaki, usmażył rybkę i zrobił duszoną marchewkę z groszkiem :tak: Wiem, że niektórym wyda się to błahostką, ale ja byłam bardzo szczęśliwa, że choć raz mam obiad zrobiony :tak:

Teraz zmykam robić notatki do nauki. Buziolki krejzolki :-p

xTosia to naprawdę dobrego masz męża:tak::-D Chyba się opłaciło to ostaatnie godzenie:-D hi hi:-D;-)
Olka1988 ten chomiczek jest naprawde świetny, nie wiem skąd jesteś ale ja z okolic poznania i tu akurat wiem gdzie takie zwierzątko kupić. Ale na pocieszenie ci napiszę że ostatnio ten chomiczek stał się dość popularnym zwierzątkiem.:tak:

olka
moja chrzesnica ma koszatniczki sa fajne lataja po pokoju i maja fajne dlugie nastroszone ogonki hehe a co do kroliczka to tez mialam obzarl mi encyklopedie mialam kilka tomow i teraz maja dziury :-) w nocy nie dawał spac bo gryzł druty od klatki i strasznie balaganil poza nia
i tak jak pisala martilla obzera kable mi nawet do firanki sie dobrał ale za to moj pies mial radoche jak on do niego przyszedl a jak tylko pies sie poruszył spierniczał do klatki:-D ale pojechałam na 3 dni nad morze i jak przyjechalam do domu to juz go nie bylo bo starszy wywiozl mi go na wies i mialam swiety spokoj od halasu i od smrodu bo naprawde zapach ze osraj sie a nie daj sie...:-p
a kot to juz wogole ...jak mialam kota ktory pozostawał sam z psem bo musielismy wyjsc z domu to po powrocie wiecie co bylo... wszystko co bylo na szafkach kot zwalał na podłoge a pies szarpał na kawalki typu chusteczki higieniczne,kartki,nawet kartony mi obzarli razem...popielniczke zwalali z polki.Kot to jeszcze wlazil mi tam gdzie nie mial...do smietnika i wynosil,chodzil po stole...normalnie cuda niewidy ale teraz mam tylko psa i mam spokoj

**ewelka** ja mieszkam jakieś 45km od poznania w stronę gorzowa na wsi, ale trochę poznań znam a najłatwiej mi wytłumaczyć że to okolica poznania:tak:. Ale brat mieszka w przeźmierowie, i kuzynka. Trochę poznań znam:tak: A ty gdzie mieszkasz?
Olka1988 co do tego chomiczka to ma jeden minus, w nocy hałasuje:tak: Bo lubi w nocy figlować a ewelka ma racje kosztniczki to naprawdę świetne zwierzątka. Kuzynka ma:tak:

reklama
ewelka
no to miałaś wesoło hehe a więc tak jak mówiłam króliki psocą ostro:-) mój też gryzł klatke w nocy:-) mąż rano zawsze go drapał po głowie, dawał mu jeść itp zanim wyszedł z domu, może to zabrzmi niewiarygodnie, ale królik jak widział,że mąż się zbiera do wyjścia "tupał" w dno klatki jakby chciał zaprotestować że jego pan wychodzi hehehe:-)

Do góry