reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

hej hej hej
widze ze fajny temat trwa...dobrze wiedziec jakie wy macie do tego podejscie....bo ja jestem w taaaaaaak cholernej kropce i niewiem co zrobic:wściekła/y:
za tydz jestem zapisana do gina bo od porodu jeszcze niebylam:szok: sprawdzic sie i z mysla ze zaczne brac tabkletki...i tu jest problem..mąż mnie wręcz prosi zebym ich ie brała..bo ze maja skutki uboczne, ze bede sie truc a i w przyszlosci kolejne maleństwo:tak: i ciagle mysle co tu zrobic??? z kolei boje sie strasznie tak bez zadnego zabezpieczenia a mąz niechce slyszec o gumkach bo jak to z zoną??i w pełni go rozumiem...i tak czytam o was ze ot kolejna juz "na zywca";-)
wypowiedzcie sie cos na ten temat to moze cos mi pomozecie....

a mój Kubunio juz prawie 3 godz spi i ani widzi mu sie obudzic:-):-)

reklama
EMKS GRATULUJ E KOCHANA:) SUPER CIESZĘ SIĘ RAZEM Z TOBĄ....
A u mnie hmmmm grypsko mnie dorwało do tego wszystkiego co juz mam... kurcze juz nie mam sił....ledwo dycham , katar leci kaszel okropny, szok...:(

Ale byłam dzis na ktg.. na razie jest ok, a najlepsze ze jak mnie podłaczyła to mój synuś miał czkawkę.... kurcze jakie to dziwne normalnie tak wyraźnie słyszałam jak czka sobie skarbuś malutki......a normalnie było mi go az szkoda, a z drugiej strony ciekawe usłyszeć tak głośno z brzuszka jak sobie ktos czka.....
kolejne ktg mam w poniedziałek i wizyte u ginekologa w srode.... a we wtorek konrola w szpitalu, tym głupim, mam nadzieje ze mnie nie zostawia dziady bo kopne ich w dupe......normalnie tak mie ten szpital dobił ze chce tam tylko wrócic jak bede rodzic....

Juz wszystko przygotowane , łóżeczko rozłożone, fotelik czeka, ubranka poprane:) Dziękuję dla Oli1988 za paczuszkę:) Bardzo mi pomogłaś OLU- Dziękuje:* i mój synuś też dziękuje:)

Pozdrawiam wszystkie kobietki......zmykam kolacje zjesc...buziaki

Hihi jeśli o ząbkach mowa to właśnie odkryłam 2 nowe u Hani :tak: wyszły jej dolna i górna lewa czwórka :-D jakoś tak dziwnie chyba, bo u góry ma obie jedynki i dwójki, a na dole tylko jedynki no i teraz po jednej czwórce :-D No idziemy się myć i walczyć z zaśnięciem :-D

no "ciekawe" podejscie nie powiem "antykoncepcja na żywca":confused: no coz ja tam wole normalną antykoncepcję i dzidzie zaplanowaną;-)
Problem jest w tym że brałam tabletki to obniża się libido do zera (zwłaszcza że nawet jak teraz nie biorę jest niskie). Gumki odpadają bo mam uczulenie na lateks, chcę kolejne dziecko i podchodzę do tego tak własnie że co ma być to będzie. Dzidzia i tak jest w planach, bo chcemy dwójeczkę. Bliższych czy bardziej odległych, zawsze zaplanowana:tak::-).

Ostatnia edycja:
Witam późnym wieczorem.
U nas jak narazie wszystko po staremu z małym wyjątkiem, bo dzisiaj udało się Kewinkowi załatwić dwa raz w wc :-) Na początku latał bez gaci to w dwóch miejscach się zsikał, potem założyłam mu majtki to znowu się zsikał, przy drugim założeniu sukces. Po paru minutach powiedziałam mu że chodź zrobimy siusiu, posadziłam go i od razu zrobił. Potem znowu go wzięłam posiedział trochę i ponownie siusiu zrobione. A dalej to już miał pampersa bo wychodziłam :-p
Wiem wiem to narazie marny sukces ale dla mnie to coś.Mam nadzieje że po wakacjach to się pożeganamy z pieluchą przynajmniej w dzień.

A co do "antykoncepcji na żywca" to ja sie dopiszę:-p

Hej dziewczyny:)My powoli się szykujemy do chrzcin. Planujemy na 21 czerwca więc to jeszcze miesiąc . Ale trzeba wszystko powoli załatwiać. Własnie Fifi 21 czerwca skończy pół roku:)Karolina1986 moje gratulacje dla Kewinka

cześć laski!
Ja korzystam z całkowicie wolnej chwili i mam czas na spokojnie popisać. U mnie tak sobie. Przedłuża mi się @ (mam już dziewiąty dzień) i zastanawiam się czy to normalne... @ dostałam w piątek (8.05) i dziś jeszcze mam :szok: Może to przez tabletki. Pewnie znowu tylko panikuję niepotrzebnie. No cóż, taka chyba moja natura - zawsze zamartwiam się na zapas.

bella - no my już mamy dawno Chrzest za sobą. Załatwiania mieliśmy u nas w parafii dosyć dużo, do tego organizowanie przyjęcia dużo czasu nam zajęło. także cieszymy się że już mamy za sobą.

Karolina - GRATKI dla Kewinka!!! Oby tak dalej!!!

xTosia - GRATULUJE kolejnych ząbków...

Marcy - cieszę się że ubranka Ci się podobają :-):-):-) Mam nadzieję że będą przydatne. Oczywiście jak jeszcze coś znajdę to Ci wyślę. Puki co mam tylko kombinezony na zimę, także możliwe że byłyby już za małe Twojemu synkowi. Bo w zimę będzie miał już pół roczku (rozmiar kombinezonów to: jeden 62, drugi 68 - ale wychodzi większy niż rozmiarowo).

Hannah - pisałaś o spadku libido po tabletkach. Ja to akurat się cieszę że zaczyna mi się troszkę obniżać. Bo zawsze ja miałam ochotę na przytulanko a mój mąż nie miał hihi... także puki co jest teraz idealnie. Mamy podobne zapotrzebowanie... :-)
Mam nadzieję że tak zostanie.

POZDRAWIAM WSZYSTKIE CIEPŁO!!! MIŁEJ NOCKI!!!:-)

jeju na "zywca"...ja bym nie mogla :-) juz wole tabsy
olka
ponoc dlugosc @ zmienia sie po ciazy ja przed nia mialam 4 dni a po ciazy zrobilo sie 5,6

Kobietki ratunku....Hani wychodzą 2 czwórki i już nie wyrabiam, nawet nie mogę z łóżka po pieluchę wstać bo jest taki ryk. Dziś wróciłam ze szkoły, a Hania od razu na ręce, później ani na rękach, ani siedzieć, ani się bawić. Co podajecie swoim pociechom? To jest pierwszy raz kiedy ona tak reaguje :-( nie wiem już co robić, jestem tak zmęczona, nie dość, że pobudki w nocy to jeszcze w dzień ani chwili wytchnienia :no:

reklama
xTosia - ja mam podobnie z Nicolą już od dłuższego czasu. Mojej małej "pomagają": Paracetamol w czopkach (raz dałam w syropie ale jakoś efektów takich jak po czopku nie zauważyłam), czopki Viburcol (jak nie masz to kup koniecznie - w aptekach po około 22zł za 12sztuk), maść Bobodent (ale ona jest jak na mój gust słaba, także zapytaj w aptece o dość silną maść na ząbkowanie - np. BABY ORAJEL Orajel - Strona główna[id]=12 podobno jest lepsza, do tego gryzaczki schłodzone (moja mała ma z Tommee Tippee - DZIĄSEŁKO ) - Twoja Hania musi mieć te na trzeci etap lub czwarty etap np. Tommee Tippee Gryzak Kość na ząbkowanie 4 etap (633339380) - Aukcje internetowe Allegro

Tommee Tippee GRYZAK elastyczny 3 etap ZĄBKOWANIA (635847507) - Aukcje internetowe Allegro

hmmm.... co jeszcze pomaga? No napewno noszenie na rękach (moja mała zasypia tylko w wózku lub na rękach), kołysanie, śpiewanie, przytulanie, całowanie, mówienie spokojnym głosem. Musisz próbować wszystkiego. Z moją małą nie mam lekko i wiem co teraz przechodzisz. Trzymam kciuki... Buziaki

Do góry