reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

no laski jedną maleńką fasoleczke znowu mamy. Która kobitka następna w kolejce do zafasolkowania ??? Z tego co pamiętam to Bebolek się przeprowadzała i jej mąż coś wspominał o fasolce... No i Martilla coś wspominała o porządkach w organizmie i fasoleczce. Laski na kiedy planujecie fasolki ? Do odstrzału mamy chyba jeszcze trzy: najpierw Tulipanek, potem Marcy no i Emks.
Trzeba będzie zrobić liste dziewczyn które jeszcze nie mają dzieci, trzeba je kusić do macierzyństwa :-p np. Martilla.....
potem kolejną liste dziewczyn które mają jedną pociechę, trzeba je kusić do kolejnej :-p np. Ewelka, Agacjone, Ilonka......
no i liste dziewczyn z minimum dwójką dzieci, trzeba myśleć o tym jakby życie wyglądało z trzecim dzieckiem :-p np. ja, Anekha....
:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

reklama
Andzia no wiesz przydałoby się parę fasolek... Ja mam dwójeczkę i nie narzekam! Anekha też ma dwójkę i też się dobrze miewa. Także dwójka dzieci to naprawdę coś fajnego. Co do trójki to hmm... nie myślałam o tym zbyt wiele. Puki co byłabym za młoda na trzecie dziecko, ale kto wie jakie myśli będę miała za rok, dwa lub trzy :-)

A tak na marginesie przed chwilką robiłam mojej małej dziąsełka maścią i ząbek - lewa dolna jedynka jej się już przebiła - tzn. czuć już ją. :-):-):-):-) Teraz nie wiem czy w tym suwaczku o ząbkach zaznacza się ząbki jak tylko się trochę pojawi czy jak jest już cały (???)

Ola weź metalową łyżeczkę i delikatnie popukaj tam gdzie się przebił ząbek.Jak stuknie normalnie tak jakbyś o swój puknęła to śmiało zaznaczaj ząbka na suwaczku :-)

emks
ja również gratuluję!!!:-)

dziewczyny mnie nie trzeba namawiać na fasolke hehehe plan jest taki,że staranka chcemy zacząć w wakacje, nie nastawiam się ,że odrazu się uda choć nie ukrywam, że właśnie tak bym chciała;-)

hej laski jescze jaaaaaaaaaaa w kojece do macierzynstwa;p zapomnialyscie o mnie oj nie ladnie nie ladnie heheh dawno mnie nie bylo ale was w wolnej chwili czytam nie myslcie ze sie mnie pozbylyscie hihihi
EMKS moje gratuakacje kochana

anekha twoja niunia jest uroczaaaaaaaa;)
anadzia- jaka twoja corcia juz duzaaaa, masakra

a u mnie no cozzzzz oprocz chorobsk nic nowego, bylam u gin cosik sie jej nie spodobalo, mam jakies zapaelnie i 10 dni czopków dopochwowoych pozniej mam sie zglsocic na cytologieeeee
a zeby bylo malo mam powikłania po grypie marcowej- zapalenie tchawicy sie nabawilam,a tak to szkola praca i tak w kolko
pozdrowki laski

olkaaaaaaa ja ci dam zeby teraz na drugie sie u mnie zanosilo :-) moja droga nie tak szybko po tym co przezylam z Wiktoria gdybym wiedziala ze odrazu mam miec cesare to chetnie ale jak pomysle jak mnie skatowali w szpitalu przy porodzie to dziekuje a tym bardziej to nie wiem ile trzeba czekac po cesarce aby tam czasem w razie ciazy sie macica nie rozlazła

reklama
Hehehe nooo ja też raczej na razie nie planuję :tak: Hania robi się coraz większy urwis i złośnica więc chyba bym się wykończyła przy drugim.

Kurcze dziś Hania wstała mi 2 razy w nocy z płaczem, nie wiem co się dzieje :-( a najgorsze jest to, że drugi raz wstała o 4:00, a ja godz. później zwlekam się z łóżka szykować się do pracy. Dobrze, że dość szybko zasnęła. Jeszcze mąż wrócił o 3:30 nad ranem i też mnie obudził, także dziś będę chodziła chyba po omacku :-( Do tego mamy dziś kontrolę sanepidu w pracy, bo nie wolno spożywać napojów, ani produktów gotowych w pokojach, tylko trzeba udać się do pokoju socjalnego...no i co będzie z poranną kawą ???

No nic zmykam się szykować, póki Hania śpi, może przez to nocne wstawanie będzie spała trochę dłużej. Buziaczki :***

Do góry