reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

hej laski!!!
a ja dziś czekam na @ i jak narazie nic się nie dzieje, nie czuję się tak jakby miała się dziś zjawić. :no2: Zaczynam się stresować... jejku oby się zjawiła

wczoraj Marcy do mnie napisała smsa że jest w szpitalu... spokojnie dziewczyny, to jeszcze nie poród ;-) musi być w szpitalu przez tą cukrzyce ciążową. Nie wiem kiedy wyjdzie. Ale chyba nie będzie leżała w szpitalu długo...

reklama
witaj olka1988.to nie chcesz mieć dzidziusia?macierzyństwo to coś pięknego.wiadomo że dochodzą nowe obowiązki ale moim zdaniem życie bez dziecka jest nudne.przynajmniej ja sobie niewyobrażam życia bez dzidziusia.pozdrawiam:-)

gocha - ja już mam synka Damianka który ma trzy latka (ur. 27.12.2005) i córeczkę Nicolę która ma cztery miesiące ( ur. 1.01.2009r). Także nie chce mieć trzeciego dziecka (kto wie może kiedyś mi się jeszcze zachce bobaska ale teraz nie chcę;-)). Mieliśmy z mężem ostatnio wpadkę, no i mam nadzieję że nie będzie z tego fasolki. Jak @ się zjawi to zaczynam brać tabletki anty

aha to przepraszam.niewiedziałam.w takim razie cię rozumiem.ja mam dopiero jednego synka ale chciałabym też mić córeczkę,ale jeszcze nie teraz.mój synek kacperek urodził sie 7.11.2008.

Ufff właśnie wcięłam cały talerz "warzyw na patelnię", myślę o jakiejś szybkiej kawie i lecę do szkoły, za pół godz. muszę wyjść :confused2: dziś wybieramy tematy prac i aż się boję. No nic idę robić kawusię i do wieczora kochane.

Cześć dziewczyny podczytywałam was troche. Weszłam na forum gdy myslałam ze jestem w ciązy, gdy okazało sie ze to fałszywy alarm nie chciałam juz pisac bo i o czym?Fajne macie dzieciaczki i świetne jest to forum,mozna powiedziec ze troche sie z wami zżyłam, nie wiedziałam że Olka ma jeszcze straszego synka, nigdy nie wczesniej o nim nie pisałas prawda?Pozdrawiam was wszystkie i mam nadzieje ze jak zobacze upragnione 2 kreseczki to bede mogla do was dołączyć.

Olka1988 ile tych biszkoptow na jaka ilosc mleka bo zorbilam dzisja malemy i nie chcialo przez smoczek przelecie a ni emoge znalez smoczka 1 do papek nie wiem dlaczego. to ma byc takie bardzo geste czy tylko raczej do zageszczenia?

Mam straszna przypadlosc im wiecej mam wolnego czasu tym trudniej mi sie za cokolwiek zabrac:confused2: Zaczelam Mikiemu gotowac obiadki i dzisaj ogolnie mu smakowal obiadek poza pierwsza lyzeczka jak zobaczylam jego mine to myslalam ze padne ze smiechu jakbym mu cytryne podawala:-D po czym wydawalo mi sie ze by trzeba pielyche zmienic i polozylam przewijak tak ze widzial telewizor leciala reklama plusa 5ciec i zaczal sie smiac na glos.

kolia - ja mojej małej robie na około 60ml mleka około 3-5 biszkoptów. Podaję to łyżeczką. Mieszam też biszkopty z złocistymi jabłuszkami z Bobovity (robię z biszkoptów coś typu "bułka tarta" że wychodzą takie okruszki - tak jak Ci pisałam zostawiam na jakiś czas na wierzchu i jak są twarde trę je na tarce - najmniejszej). Smoczka najmniejszego nie ma do "mieszanek" bo wiele dietetyków mówi że pierwsze pokarmy typu kaszki, słoiczki itp.dziecku należy podawać po szóstym miesiącu życia, a to już chyba smoczek większy. Możesz zrobić sama troszkę większą dziurkę, wiele osób odradza, ale ja tak robiłam przy moim Damianku. Tylko musisz delikatnie ją powiększać i sprawdzac jak leci z takiego smoczka kaszka czy inna mieszanka.

a laski co z naszą Karoliną ??? Nic nie pisze... nie wiecie czy wszystko u niej ok ???

hejka! No i nie ma @... Poczekam jeszcze dwa dni i się testuję. Może mi się tylko spóźnia przez stres. Staram się nie myśleć co będzie jak się nie zjawi... Nie usunę ciąży za nic w świecie, dziecka nie oddałabym nikomu, więc zostałoby mi urodzić i mieć trójeczkę.... NO ALE MOŻE SIĘ ZJAWI @ :tak:

reklama
Witam Was kochane
Nie odzywałam się bo u mnie nic nowego. Ostatnio mąż zachorował potem Kewinek a na końcu ja. W sumie to tylko katary ale parę nocy i tak miałam nie przespane bo synuś się tak budził. W poniedziałek byłam u dermatologa ze skórą dłoni (moje ręce wyglądają jak u 60-latki), brzucha ( mam plamy), i twarzy. Tabletki przepisane kremy też i zobaczymy co czas pokaże i jaki da efekt.

Olka1988
Ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty jeśli chodzi o @ 3dzień mi się już spóźnia a testu szczerze powiedziawszy boję się zrobić :-p poczekam jeszcze trochę i zobaczymy. Chociaż brzuch mnie boli na @ Trzymam kciuki za nas obie żeby w końcu się pojawiła.

A tak to wszystkie pozdrawiam i całuję

Do góry