reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Witam!
Oj Anekha Ciebie to rzeczywiście się te choróbska trzymają. Oby już było lepiej. Co do mojej małej, to chyba masz rację z tym cycusiem, ale do tego że chce go sobie ssać to jest jeszcze głodna, a u mnie niestety jeszcze ciężko z mleczkiem. Mam nadzieję że z czasem będzie coraz lepiej. Dziś spróbuję dać jej przed kąpaniem Bebiko a po kąpaniu jak jeszcze będzie troszkę najedzona dać jej possać piersi, w miarę jeszcze pełne (co u mnie znaczy 10-60 ml ) Może akurat jej to wystarczy i ładnie zaśnie.

A tak z innej beczki małej dziś w nocy odpadł ten kikut z pępka. Po zmianie pampersa, poszła spać z tym kikutem jeszcze a obudziła się już bez niego, zaczęłam go szukać i znalazłam go w kaftaniku hihi... Ile czasu mam jej jeszcze robić pępek spirytusem???

Martilla - powodzenia!

Agacjone - co do kolek, to moja mała miała parę razy i chyba miała dlatego że nie odbiła do końca, bo ja zawsze jak usłyszałam :"beeee...." odkładałam ją do łóżeczka mała fakt spała ale czasem nie długo, budziła się z twardym brzuszkiem i płaczem. Teraz nawet jak już odbije to noszę ją jeszcze przez "chwilę" i często bywa tak że jeszcze sobie odbije raz czy dwa podobnie jak Anitka. Jak narazie kolek nie ma i mam nadzieję że nie będzie.... Buziaki dla Kubusia

Pozdrawiam wszystkie!!!

reklama
A tak z innej beczki małej dziś w nocy odpadł ten kikut z pępka. Po zmianie pampersa, poszła spać z tym kikutem jeszcze a obudziła się już bez niego, zaczęłam go szukać i znalazłam go w kaftaniku hihi... Ile czasu mam jej jeszcze robić pępek spirytusem???
Dopóki nie zasuszy się w środku dziurki, ale to już jest kwestia kilku dni.:tak:

No i pierwsza choroba rozpoczęta. Hania zaraziła się od kuzyna:zawstydzona/y: Kaszle i ma katar. Żal mi jej i gdybym mogła przejełabym na siebie jej dolegliwości:-(

ANEKHA
jeszcze będzie okazja na 2 kreseczki, bużka :*

Witam panie:)Widzę że nie tylko ja choruję . W środę byłam u lekarza bo miałam 38,5 temperatury. Lekarz kazał wziąć polopirynę i jakiś syrop na gardło. W czwartek byliśmy z Filipkiem u lekarza a wtedy tak bardzo lało i jeszcze nam się samochód popsól. Wiec się doprawiłam . Od piątku do dzisiaj rano miałam non stop 39 temp albo 39,3 temp.Byłąm wczoraj na pogotowiu. lekarz stwierdził że to grypa. Przepisał mi leki. No ale jak się pytałam czy mogę je brac karmiąc piersią powiedziała że tak . A w aptece i to nie jednej powiedziano mi że apsolutnie nie mogę brać żadnych leków .Jedynie paracetamol i wit C.Dziś jest trochę lepiej. Jak coś robię przy synku to chodze w maseczce żeby go nie zarazić.Wogóle tez mam problem z pokarmem. Będę musiała jakąś herbatkę kupić na laktację. A dokarmiać go moge jedynie mlekiem Enfamil A.R dla dzieci ulewających . A ono jest bardzo drogie bo 30 zł i nie można go kupić na receptę . Wiec kiepsko.

Witajcie....
A ja w piątek zemdlałam , nikogo nie było w domu, pozbierałam sie sama z podłogi w kuchni, i położyłam się spac....dopiero sie obudziłam o 13... i mniej więcej do mnie dotarło ze zemdlałam, mam siniaki na nodze, na plecach i dwa na głowie...szok wszystkie mięśnie mnie bolą....szok....robiłam wyniki w sobote wszystkie, jutro mają dzwonic, bo mam mieć jakies badanie ciśnienia takim aparacikiem przez 24 godziny i EEG(badanie głowy)..jakoś sie dziwnie czuje....boje sie o dzidzie....we wtorek mam tez USG w końcu..... mam nadzieje ze będzie ok...cos mi się wydaję ze czuję takie lekkie ruchy dzidziołka w brzuszku..mam nadzieje że to on się rusza:) ..

buziaki dla wszystkich....trzymajcie się...

HEY!
wpadlam tylko powiedziec ze jestem chora:( 3dzien w wyrze leze a najgorsze jest to ze maly zaraził sie ode mnie i ma gorączke i dostaje antybiotyk:( wczoraj maz po niego przyjechał...i opiekuje sie nim w poznaniu. ja zostalam u rodzicow zeby dojsc troszke do siebie. jeszcze teraz patrze a na twarzy wyszlo mi jakies uczulenie!!! aaaa normalnie koszmar. ja chce byc zdrowa!!! zakichane chorupsko.
pozdrawiam i wracam do wyrka ...jak nabiore wiecej sil napisze wiecej.

HEY!
wpadlam tylko powiedziec ze jestem chora:( 3dzien w wyrze leze a najgorsze jest to ze maly zaraził sie ode mnie i ma gorączke i dostaje antybiotyk:( wczoraj maz po niego przyjechał...i opiekuje sie nim w poznaniu. ja zostalam u rodzicow zeby dojsc troszke do siebie. jeszcze teraz patrze a na twarzy wyszlo mi jakies uczulenie!!! aaaa normalnie koszmar. ja chce byc zdrowa!!! zakichane chorupsko.
pozdrawiam i wracam do wyrka ...jak nabiore wiecej sil napisze wiecej.

hej laski!
jestem załamana egzaminami... ech już mam dwie poprawki, ja nie wiem jak to jest możliwe... skandal w biały dzień!
a co tu takie pustki? co u was? pozdrawiam wszystkie

Cześć Dziewczyny, ja tylko na chwilkę. Dzisiaj na 11:00 jadę z zuzanką na szczepienie. Dziasiaj znowu 3 kłucia:-(Zuza znów się wścieknie:angry: i będzie krzyczeć. Ale cóż jak trzeba to trzeba:tak:

reklama
Do góry