reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

olka- ja do teraz karmie malego butelką lovi . jestesmy zadowoleni. moj Filip np. z aventu nie chciał... tylko lovi tolerowal i do teraz tylko ten smoczek toleruje:)
a mnie cos grypsko bierze....łeb mnie boli i gardlo. masakra.
a tak w ogole to jestem u moich rodzicow:) zostane tu kilka dni chyba ze si rozłoze to nie.

moj mały jeszcze nie spi... nie chce spac o 8h:( nie mozemy go tego nauczyc,. 22h to norma a teraz znowu stanowczo protestuje ze nie bedzie spał:( juz nie wiem co robic.

reklama
hej hej
ja sobie choruje...znaczy sie lecze(oczywiscie mnie dopadło jak maz w szkole;/)
dzieci broją własnie:-D

Ilonka
ojej jaki Twój synek juz duzy:szok:kiedy on tak urósł,dopiero co rodziłas:-Dhihih...ale ten czas leci...super mezczyzna z niego:-)a co do spania to spokojnie...z czasem czesto dzieci same sie przestawiaja na inne godziny

Olka
nooo Lovi moim zdaniem najlepsze z tych co t4estowalam....i butle i smoki:-)

a tu pare foci:
http://picasaweb.google.com/szklista

Ostatnia edycja:
hej hej
mam chwilke wolnego bo Kubus usnal godzine temu....wiecie co okazuje sie ze zaczynaja mu sie kolki..dzwonilam wcoraj po lekarza ale przyjedzie w poniedzialek..pytala sie mnie co sie dzieje to powiedzilama co i jak..a ona do mnie czy po karmieniu biore dziecko do pionu aby mu sie odbilo..ja ze nie..a ona ze sa poczatki kolki bo w jelitkach odkladaja mu sie pecherzyki powietrzai stad to prezenie bo ma za duzo tego poietrza:wściekła/y::wściekła/y: i kazala przed jedzeniem klasc go na twardej powierzchni aby brzuszej sobie masowal, koniecznie brac go na odbijanie i podawac mu espumisan.....robimy o i troszki lepiej....najgorzej jest od 9 rano tak do ok 11..wtedy daje konkretnego czadu a musze przyznac ze mi brak cierpliwosci nawet do wlasnego dziecka..:-:)-( denerwuje sie tym jego płaczem jak niewiem....ale sama do tego doprowadzilam bo wiedzilam ze musi mu sie odbic ale jak mi przy cysiu usnal to przeciez szkoda dziecka budzic....i tak teraz jak go usypialam przy cyciu to niewzielam go na odbicie:szok: szkoda mi go wybudzac....

anekha
najlepsze zdjęcie Anitki z mlekiem:-) cóż za fryzurka;-) ekstra wyszła:-) co te choróbska tak się was trzymają:-( jakaś epidemia znowu panuje także trzymajcie się dzielnie!
zdrówka życzę i pozdrawiam wszystkie ciotki z BB:-)

agacjone
nawet jak zaśnie i ty go ponosisz w pionie na rękach to przez sen też mu się odbije i raczej sie nie obudzi, próbuj bo potem i ty i mały się męczycie

a ja jestem chora:((( wirus jakis straszny mnie zaatakował:( na 15h ide do lekarza po mocne tablety bo jak mały sie zarazi to koniec:( czuje sie fatalnie.

Hejka!
A ja totalnie załamana... w dzień mała chwyta ten smoczek Lovi bez problemu a po kąpaniu wieczorem za nic nie chce pić z butelki. Nawet z tego smoczka. Chyba wiem dlaczego: po kąpanie zawsze najpierw daję małej pierś, jak już widzę że mała się denerwuje i puszcza i jedną i drugą z płaczem, to robię Bebiko. Wydaje mi sie że mała jak mocno ssie pierś żeby coś leciało po dostaniu smoczka też ssie mocno i z smoczka przez to za szybko jej leci, mała zaczyna się prawie krztusić i zdenerwowana tym puszcza smoczek z płaczem. Już nie wiem co robić... Może są jakieś smoczki dla wcześniaków z których leci jeszcze wolniej. Ehhh... Postanowiliśmy z mężem, że mała narazie nie będzie dostawać cycusia, tylko ja będę odciągać laktatorem i mała będzie dostawać czy to mój pokarm czy Bebiko zawsze z butelki z smoczkiem Lovi. Może się do niego przyzwyczai i nie będzie już problemów wieczorami, a jak już będę miała więcej pokarmu i mała zechce jeszcze cycusia to wrócimy do tego...

Życzę wszystkim zdrówka i spokojniej nocki...:-)

olka
pamietaj ze dzieci lubia cyca sobie ssac...widac wieczorem ma taka potrzebe:-)z czasem sie wszystko unormuje;-)pamiętaj że ona jeszce malutka i najbardziej potrzebuje w zasadzie cyca..wiec nic dziwnego że przed spaniem woli się potulić do mamy ;-)

Agacjone
pamiętaj że spokój przede wszystkim...wiem że czasem ciężko bywa, przerabiałam kolki z mała przez bite 4 miesiące...podawałam herbatkę Hippa uspokajającą,espumisan w kropelkach...oczywiście bekanie musi być po posiłku,to sporo daje dzidzi...moja jak sobie bekła porzadnie czasem 2-3 razy po mleczku to była ciut spokojniejsza...a tak naprawdę to spędziła u mnei te 4 mieisące na rękach ,brzuchu i w nosidle bo tylko tak mogła spać i nie płakała tyle...to taka paskudna dolegliwość że nie ma tak na prawdę pewnego sposobu na pozbycie sięich,jednemu dziecku przejdzie po kropelkach innemu nie..samoczynnie mijają kiedy układ pokarmowy dojrzeje troszkę po ok 3-4 m-cach życia...Powodzenia!!!

ja wlasnie test zrobilam i to jednak choroba i wyobrania a nie ciaza:-D troszkę szkoda..ale widać tak miało być..hihih..ale jestm głupia ;-)

zaraz wyskiczę do apteki po coś konkretnego na przeziębienie bo nie mogę normalnie funkcjonować przez to choróbsko..urosła mi góra prania i zmywania bo nic nie robiłam przez 3 dni...o matko..a jak tak sie nie robi na bieżąco to dopiero sięcieżko zabrać za robienie tego wszystkiego ..heheh..ale ze mnie leń ;-)
Miłej niedizeli wszystkim ;-)

Ostatnia edycja:
anekha
czyli szykuje Ci się pracowita niedziela czy zaczynasz od jutra?;-)
ja niedlugo zbieram się do szkoły na ostatni egzamin w sesji, jak narazie mam jeden do tyłu ,reszta do przodu póki co i oby było wszystko na plus;-)

reklama
Do góry