Cześć dziewczyny. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Ale mam nadzieję że tak .Dawno się nie odzywałam bo nie miałam takiej możliwości. Po porodzie mieszkałam u rodziców i dopiero w poniedziałek przeprowadziliśmy się do siebie. 21 grudnia urodziłam synka-Filipka. Ważył 3150 i mierzył 50 cm. No ale przyszedł na świat w nienajlepszym stanie. Po 8 godzinach strasznego porodu wkońcu zrobiono mi cesarkę. mały miał niedotlenienie, zapalenie płuc, małopłytkowość no i ma wadę serduszka.Ale narazie jest wszystko ok i jesteśmy w domu. Bardzo dużo przybiewra na wdze bo ostatnio nawet pół kg przez tydzień. Dziś jedziemy z nim do lekarza neonatologa bo po każdym posiłku bardzo mu się ulewa , nawet to wygląda jak wymioty. Wogóle jest niespokojny. jak śpi to krzyczy , pręży się. Ale na pewno to nie brzuszek bo ma miękki i ładnie pruka i kopkę robi też. Zobaczymy co powie lekarz.A tak wogóle to pozdrawiam was wszystkie
reklama
Anekha
Kwietniowa Mama 02 i 08'
Hej Wam:-)
cos nie bardzo mam czas i wenę żeby popisać...
z dziecmi byłam wczoraj u lekarza..znowu chore...
Synek pochodzil 6 dni do zerówki i znowu coś...
dopadła go wirusówka
małą też
gorączka,kaszel,katar....
dostali eurespal,nasivin,cebion i na gorączkę..tylko w różnych dawkach i tydzien siedzienia w domku...eh..szkoda gadac
mnie boli gardło ale ogólnie nic mi nie jest...
czekam sobie na @ i tyle nowego
Marcy
no widzisz same choróbska u mnie co chwile....
Hannah
oj..co ja tu czytam że szpitalowanie Cie czeka...eh,no czasem trzeba,wierze ze Ci nie będzie łatwo przez ten czas bez małej..ale na pewno obie dacie radę:-)zdrówko naj!!!!i Twoje i córci,no nie?:-)
Bella
Gratuluję raz jeszce,Filipek-cudo dzidzia:-)
Pozdrawiam wszytkie!!!:-):-):-)
cos nie bardzo mam czas i wenę żeby popisać...
z dziecmi byłam wczoraj u lekarza..znowu chore...
Synek pochodzil 6 dni do zerówki i znowu coś...
dopadła go wirusówka
małą też
gorączka,kaszel,katar....
dostali eurespal,nasivin,cebion i na gorączkę..tylko w różnych dawkach i tydzien siedzienia w domku...eh..szkoda gadac
mnie boli gardło ale ogólnie nic mi nie jest...
czekam sobie na @ i tyle nowego
Marcy
no widzisz same choróbska u mnie co chwile....
Hannah
oj..co ja tu czytam że szpitalowanie Cie czeka...eh,no czasem trzeba,wierze ze Ci nie będzie łatwo przez ten czas bez małej..ale na pewno obie dacie radę:-)zdrówko naj!!!!i Twoje i córci,no nie?:-)
Bella
Gratuluję raz jeszce,Filipek-cudo dzidzia:-)
Pozdrawiam wszytkie!!!:-):-):-)
**ewelka**
mama Wiki :)
hej laski
ja jestem po kontroli u gina juz... na szczescie po porodzie wszystko tam "na dole" w jak najlepszym porzadku,przez ta moja cukrzyce w ciazy dostalam skierowanie na badanie krzywej glukozowej i bede musiala siedziec w szpitalu 2 godz bo to jest ta wieksza dawka...corcia bedzie musial sie zajac moj mezus i potem znow na kontrole do gina
ja jestem po kontroli u gina juz... na szczescie po porodzie wszystko tam "na dole" w jak najlepszym porzadku,przez ta moja cukrzyce w ciazy dostalam skierowanie na badanie krzywej glukozowej i bede musiala siedziec w szpitalu 2 godz bo to jest ta wieksza dawka...corcia bedzie musial sie zajac moj mezus i potem znow na kontrole do gina
agacjone23
Fanka BB :)
hej a u nas dzis mały kryzys z Kubusiemtzn pewnie to normalne tylko ja to ttak wyolbrzymiam...;-) dzis sa krzyki, płacz spal tylko w poludnie 2 godziny teraz juz ponad godzine ale nieweim czemu takpłakał..niby kupke robi normalnie,moze toche mniej pruta takze brzuszek go chyba nie boli....moze dlatego ze mu ten kikut dzis odpadl i to ma jakis zwiazeka troszki mu ropiał....sama niewiem
a ja jestem taka cholercia wrazliwa ze tak bym chciala mu pomoc a iewiem co jest grane....
a ja jestem taka cholercia wrazliwa ze tak bym chciala mu pomoc a iewiem co jest grane....
Bella21 oczywiście ze pamiętamy gratuluje synka na pewno bedzie dobrzetrzymamy kciuki..
Anekha kochana te choróbska u ciebie trzeba jakos przegnac....weź je pogoń jakąś szczotą....hihizdrówka życzę...
u mnie ok na razie dzisiaj się źle czuje głowa mi pęka jak nie wiem...mam nadzieję że dzidzia mnie w koncu porządnie kopnie, bo juz sie martwię ze ja nic nie czuje
Pozdrawiam wszystkie
Anekha kochana te choróbska u ciebie trzeba jakos przegnac....weź je pogoń jakąś szczotą....hihizdrówka życzę...
u mnie ok na razie dzisiaj się źle czuje głowa mi pęka jak nie wiem...mam nadzieję że dzidzia mnie w koncu porządnie kopnie, bo juz sie martwię ze ja nic nie czuje
Pozdrawiam wszystkie
KAROLINA1986
Grudniowa Mamuśka
Witam!
Dziś z Kewinkiem zostałam sama w domu a mężuś wyjechał gdzieś za Warszawę i wróci jutro. Jutro też idę znowu do lekarza bo nadal ma kaszelek chociaż znacznie mniej niż na początku ale teraz idziemy do innego bo co dwie głowy to nie jedna. A tak poza tym to wszystko u Nas po staremu. Potem Was poczytam
Dziś z Kewinkiem zostałam sama w domu a mężuś wyjechał gdzieś za Warszawę i wróci jutro. Jutro też idę znowu do lekarza bo nadal ma kaszelek chociaż znacznie mniej niż na początku ale teraz idziemy do innego bo co dwie głowy to nie jedna. A tak poza tym to wszystko u Nas po staremu. Potem Was poczytam
hej dziewczynki:-)
nie odzywam się za często, bo umieram dosłownie przez tą pogodę, zasypiam normalnie cały dzień:-( ech ... i za jakie grzechy?;-) a jeszcze egzaminy w weekend łoj ja biedna ojojoj;-)
pozdrawiam, zajrze jak się lepiej poczuję lub jak będę u kresu żywota coby się pożegnać;-)
nie odzywam się za często, bo umieram dosłownie przez tą pogodę, zasypiam normalnie cały dzień:-( ech ... i za jakie grzechy?;-) a jeszcze egzaminy w weekend łoj ja biedna ojojoj;-)
pozdrawiam, zajrze jak się lepiej poczuję lub jak będę u kresu żywota coby się pożegnać;-)
Olka1988
Fanka BB :)
Ehhh.... co za noc!!! W piersiach pusto a mała głodna... Butelka fee, a ja już dostaję do głowy. Mała zasnęła jakieś 15 minut temu, ale niestety głodna, bo nie idzie jej nakarmić. Mój mężuś poszedł właśnie do apteki całodobowej po inne smoczki do butelki, może jakiś Nicoli "zasmakuje". Już nie wiem co mam robić. Żeby chociaż były gdzieś u nas do kupienia łuski kakaowe to może by mi się poprawiła laktacja (podobno baaaardzo skuteczne), ale niestety u nas nigdzie w sklepach nie ma. Jejku dziewczyny, ja już nie wiem co robić żeby mieć więcej mleka.... :---(
reklama
Anekha
Kwietniowa Mama 02 i 08'
olka
spróbuj tych smoczków"imitujących pierś" tylko do nich trzeba mieć butlę z tej samej firmy...
są bardzo miękkie i wręcz uciągają sie w buzi jak sutek...
tylko jest jeden mały problemik..nie każde tak małe dzidzi jak Twoje może z nich pic bo z nich ciut szybciej leci niż z normalnych smoczków"mini" dlatego są przeznaczone powyżej 3go m-ca...ale kazde dzidzi inne wiec moze watro spróbować
zobacz tu są takie:
SMOCZEK TOMMEE TIPPEE imitujący pierś 3+,2 szt. (536725459) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam butle i smoki Lovi i zaczęlam nimi karmić od 3go m-ca małą i jest do nich super przyzwyczajona (te mogą być stosowane u mlodszych dzieci)z tych butli i smoczków jesteśmy baaardzo zadowolone
Butelka 250 ml antykolkowa LOVI Canpol Babies 0m+ (531661267) - Aukcje internetowe Allegro
a żeby mleka bylo więcej..no cóz...tu cudów nie ma..cierpliwość..mało nerwów...dużo pić i siedzieć z mała przy cycu lub odciągać nawet jeśli "piersi wydają sie puste"na dobre laktacja normuje sie dopiero po kilku miesiącach wiec kobiety cierpliwe na pewno się będą cieszyć długim karmieniem...
ja teraz taka mądra..a sama karmniłam tylko 3m-ce córkę..hahahah
spróbuj tych smoczków"imitujących pierś" tylko do nich trzeba mieć butlę z tej samej firmy...
są bardzo miękkie i wręcz uciągają sie w buzi jak sutek...
tylko jest jeden mały problemik..nie każde tak małe dzidzi jak Twoje może z nich pic bo z nich ciut szybciej leci niż z normalnych smoczków"mini" dlatego są przeznaczone powyżej 3go m-ca...ale kazde dzidzi inne wiec moze watro spróbować
zobacz tu są takie:
SMOCZEK TOMMEE TIPPEE imitujący pierś 3+,2 szt. (536725459) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam butle i smoki Lovi i zaczęlam nimi karmić od 3go m-ca małą i jest do nich super przyzwyczajona (te mogą być stosowane u mlodszych dzieci)z tych butli i smoczków jesteśmy baaardzo zadowolone
Butelka 250 ml antykolkowa LOVI Canpol Babies 0m+ (531661267) - Aukcje internetowe Allegro
a żeby mleka bylo więcej..no cóz...tu cudów nie ma..cierpliwość..mało nerwów...dużo pić i siedzieć z mała przy cycu lub odciągać nawet jeśli "piersi wydają sie puste"na dobre laktacja normuje sie dopiero po kilku miesiącach wiec kobiety cierpliwe na pewno się będą cieszyć długim karmieniem...
ja teraz taka mądra..a sama karmniłam tylko 3m-ce córkę..hahahah
Ostatnia edycja: