reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

olka
a sprobuj dac malej glukoze (1 lyzeczka na100ml) tak mi polecila polozna jesli sa kupki twarde i jak sie prezy...a co do kolek to slyszalam ze sab simplex jest dobry ale tego nie ma w polskich aptekach...chyba sa z niemiec te krople...moja naszczescie nie ma kolek

reklama
Olka na najbliższej wizycie możesz porozmawiać o tym z lekarzem.Iza brała kiedyś Debridat.To było w czasach tych cholernych kolek i zaparć.To reguluje naturalną pracę jelit

we wtorek przychodzi do nas położna o 9:30, i tego samego dnia idziemy do pediatry na pierwsza wizytę. Nie wiem co mam robić, żeby mała robiła dziennie kupy. Cały czas zastanawiam się dlaczego je przytrzymuje. Dosłownie zaciska pupę jak chce jej się kupa... ehhh....

witajcie dziewczyny:)
Andzia idziemy na takie normalne usg:) kurcze byłam u gina w prywatnej przychodni jesteśmy zapisani...i wyobraź sobie że ona nie miała usg....a za trzy tyg musze isc do faceta....grrrrr pierwszy raz do goscia pójdę .....szok...ale chyba musi byc ten pierwszy raz......

u mnie dzis ok boli mnie glowa co jedyne....pogoda okropna śnieg sie topi...ciapa...nawet mi sie nie chce wychodzic.....
Pozdrawiam wszystkie :)
Olena czekam na informacje po wizycie mam nadzieje ze wszystko ok:)trzymaj sie bedzie dobrze:*

Witam.
Za mną ciężka noc bo mały cały czas kaszle. Dzisiaj byłam u lekarza i ma zapalenie gardła ale tym razem bez antybiotyku się nie obyło :no: To jego pierwszy antybiotyk. Teoretycznie można by i zaryzykować i obejść się bez niego ale lekarka mówiła że potem dzieci wracają z jeszcze gorszym stanem. Tak więc musicie mu życzyć zdrowia a ja Waszym dzieciaczkom tego też życzę

Olka
Ja Kewinkowi dawałam infacol na kolki i dzięki niemu też nie miał żadnych zaparć wręcz przeciwnie gazy to co róż było słychać i kupki jak wyciska

Ostatnia edycja:
marcy
ja chodzilam cala ciaze do faceta gina i nie narzekam...normalny gosc delikatny a nie tam jakis rzeznik jak niektore baby lub faceci hehe

Cześć dziewczyny właśnie wróciłyśmy od lekarza, wszystko OK:-D okazało się że po porodzie mój organizm wydziela hormony, a mała z mlekiem je wypijała, dlatego powstał ten guzek, chyba że będzie się powiększał to mamy się zgłosić ponownie a wtedy da nam skierowanie na usg, ale mam nadzieje że to nie będzie konieczne:tak:

Dziękuję wam wszystkim za słowa otuchy:-)

Olka co do kupki twojej córeczki to mam pytanie karmisz piersią czy mlekiem modyfikowanym? Bo jeśli piersią to w normie jest jeśli dziecko robi kupke codziennie lub raz w tygodniu, moja zuza ma ten sam problem i dzisiaj rozmawiałam o tym z moją panią doktor. Oprócz tego to chciałam ci powiedzieć jak ja zuzi pomagam. No więc kilka razy dziennie daje jej 2 lub trzy łyżeczki wody przegotowanej, ale przed jedzeniem. To też trochę pomoże.

Pozdrawiam wszystkie mamusie:happy2:

Olena bardzo się ciesze że wszystko jest w porządku :-) Widzisz,na szczęście skończyło się tylko na strachu.

hej laski!
umieram dziś przez tą zmianę pogody, tak mnie głowa boli,że normalnie poezja!
a jeszcze jutro i w niedziele egzaminy... no nic zmykam się pouczyć, pozdrawiam wszystkie!

reklama
Witajcie kochane. Ja znowu zaniedbuje forum :-( ale to przez to, że rozpoczęła mi się sesja i to dużo za wcześnie i nie wyrabiam :wściekła/y: Kładziemy Hanie spać i siadam do nauki...właśnie za chwilę się muszę zabrać, bo jutro zaliczenie :no:

U nas leci powolutku, Hania jak na razie zdrowa więc jest ok, ale i tak ciągle "mamamama" i na rękach najchętniej. Jak jestem z nią w pokoju to ok, ona się bawi, a ja patrzę tylko czy coś sobie nie zrobi, bo raz jest tu, a za sekundę tam :rofl:

Mój mąż dostał dzisiaj propozycję wyjazdu w wakacje na 2 m-ce do Indii, ale nie wiemy czy coś z tego wypali i czy się zgodzimy, bo nie jestem chyba gotowa na taką rozłąkę. Nigdy nie wyjeżdżał na tak długo i nie wiem czy to zniosę :confused:

Karolina
Kochana na moje życzenia możesz szczerze liczyć, będzie dobrze, a po antybiotyku choroba szybciej przechodzi. Jeśli miałaby wrócić z nasileniem to może i lepiej żeby Kewinek brał antybiotyk.

No nic siadam do nauki, chociaż i tak jutro będę od rana siedziała na kibelku ze strachu.

Buziaczki kochane moje

Do góry