reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Witam.
Coż tu dzisiaj za pustki?
U nas nocka ok.Iza spała 12 godzin.Nadrabiała poprzednią noc,co sobie 3 godzinną przerwę w spaniu zrobiła.Teraz już szaleje,więc humor ma dobry ;-)
Pogoda tylko się schrzaniła.Temperatura na plusie,mokro i błotnisto wszędzie i jeszcze jakoś tak szaro.Aż się nic nie chce.
Zmykam teraz posprzątać trochę i może później jak zajrzę,to ktoś tu już bedzie :-D
Miłego dnia wszystkim.

reklama
hej ;-)
Wiki miala wczoraj goraczke 37,9 pojechalismy do pediatry i zapisala jej czopki ...ale temperatura jej sie utrzymywala do wieczora ale ciut mniejsza byla...jeszcze zwymiotowala wszystko mleko...wystraszylam sie i maz zadzwonil do pediatry i kazala zadzwonic jak by drugi raz to zrobila ale dawalam jej mniejsze porcje i bylo dobrze wieczorem wycymbolila 130 ml i bylo ok poszla spac i obudzila sie jak zwykle na karmienie i spalismy do 7 :-) kochane dziecko...
a co u was kochane??;-)

heya lasencje:p
my wlasnie wrocilismy ze szcezpienia. mały był dzielny i tylko troszke płakał ale po chwilce przestał bo zobaczył kolorowe plakaty:) teraz nastepne jak mały skonczy rok:) ufff 600zl poszło na szczepienia.
nooo a ta nasza pediatra ogladała go i wiecie co powiedziała ze mozliwe ze to nie alergia tylko skaza !!! nosz qrwa tyle razy sie pytalismy czy to czasem nie skaza a ona ze nie! dwoch pediatrow powiedzialo ze to nie skaza a ta ze skaza:/ juz nie wiem co jest grane jak narazie przechodzimy na mleko HA i zobaczymy czy bedzie poprawa jaknie to bedziemy myslec dalej.
a mi sie ząb wyrzyna na samym końcu i strasznie boli... mam policzek az spuchnięty ale o tam...
gosc od netu byl pooglądał sobie dom...wylazł na dach i powiedział ze musi sprawdzic w kalendarzu kiedy ma wolny termin zeby nam neta załozyc:/ co za gosc wiec znowu musimy czekac....
kurcze cos mnie gardło pobolewac zaczyna:/
mały nogami wywala przewijak z łóżeczka...hhehe ale ma nerwa:)) coś mu nie wychodzi.

własnie laski która teraz do porodu??? czy juz nie ma zadnej???
starajcie sie kochane:) bo komu porady bedziemy robic:p
agacjone i widzisz nie taki poród straszny:) a tak się bałaś:)
teraz sobie tak myśle ze dlaczego ja musiałam sie męczyc z partymi az godzine zamim urodziła i już wiem:/ nie miałam pełnego rozwarcia:/ ahh peszek:)

ilonka a co mu wyszlo na buzi??bo moja miala czerwone kropki na policzkach i szorstka skore dawalam jej pierw mleko nan potem jak zaczelo jej to wylazic to po jakims czasie zmienilam na bebiko i schodzilo jej i skora z szorstkiej zmienila sie na gladka ale pediatra zapisala mi mleko nutramigen i jedziemy na tym mleku od tyg i nawet na to mleko sie nie grymasi ciagnie rowno a mi to mleko nie smakuje jakies dziwnie kwasne jest :sorry2:

Ewelka Iza też nie grymasiła na Nutramigen,a mnie do dzisiaj skręca na sam zapach :szok:
U niej skaza zaczęła się od kolek i zaparć,a później doszła ta szorstka skóra na policzkach i takie plamki szorstkie co jakiś czas jej na nóżkach sie robiły.Po Nutramigenie zaparcia przeszły i te policzki też sie unormowały.
Ilonka a jak to wygląda u Filipka?

andzia Wiki wogole nie miala kolek i nie ma a ta szorstka skora tylko na policzkach wystapila a polozna mowila ze za uszami wychodzi na ramionkach i ze grymasila by a ona nic tylko te policzki czerwone i szorstka skora...

no on mial njpierw te wyprzenia noworodkowe na policzkach...teraz własnie ma szorstką skórke na policzkach na ramionkach łokciach itp. on tak ma od jakis dwóch mieisecy nawet moze dluzej ale wszyscy mowili ze to nie skaza teraz nam powiedziala inna pediatra ze to moze byc alergia pokarmowa. a nie skaza. a ta mi pierdoli ze skaza. od urodzenia chodzilismy do niej i nie zauwazyla by ze to skaza:/ dziwne a teraz gada....
ten nutranigen ponoc ochydny jest. zobaczymy moze cos sie zmieni po HA mleku i nie bedzie trzeba tamtego dawac. ehhh już mam dość ide po gripeksa bo cos mnie rozkłada:/

Ewelka po tych objawach jakie Iza miala,doktor zaczęła podejrzewać skazę.i mnie wtedy oświeciło i mówie do niej,że mąz miał w dzieciństwie skaze białkową i jego brat i ojciec...No i pediatra wtedy kazałą zacząc od mleka HA,póxniej było Bebilon Pepti ale dopiero Nutramigen przyniósł jakieś efekty.Minęły zaparcia,skóra zaczęła się wygładzać itd.
Powiem Ci,że ogólnie najbardziej mnie martwi,że lekarze teraz coraz częściej bez większych przyczyn przepisuja Nutramigen maluchom.Nie robią szczegółowych wywiadów co do występowania alergii w rodzinie itd.
Iza akurat miała wskazania i to widoczne.Ale przy szorstkich policzkach Twojej Wiki może wystarczyło by mleko z HA?Nie jestem lekarzem i nie chcę podważać kompetencji żadnego z nich,ale warto najpierw spróbować;

reklama
Ilonka skopiowałam Ci tu kawałek tekstu ze stronki o skazie białkowej.
"
Najczęstszymi objawami skazy białkowej są: wysypka występująca w postaci suchych, szorstkich plam na policzkach i za uszami (czasem w zgięciach łokciowych i pod kolanami), biegunka, częste ulewanie."
Nie wiem czy Ci to coś pomoże,ale co tam.
Powiem Ci że u róznych dzieci skaza inaczej się objawia,co nei znaczy że Twoj Filipek musi ją mieć.

Do góry