reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Hej, ja jestem na aromeku drugi cykl. Owiele lepiej działa niż clo (przynajmniej u mnie). Clo ogromne pecherzyki prawie po 30mm endo za małe do pęknięcia po dawce ovitrelle tez nie pękały. Aromek piękne pecherzyki dwa w pierwszym cyklu praktycznie bez monitoru ze względu na swieta i samoistna owu, byłam w szoku. W tym cyku jeden pęcherzyk ok26mm endo 8mm i również sam pękł. Dodam jeszcze żebrząc w 12dc na monitorze widziałam pęcherzyk który właśnie przygotowywał się do pęknięcia to było w poniedziałek a w środę już po owu i ciałko żółte. Dla minie ten lek jak najbardziej odpowiedni😊
Lekarz namawia mnie na inseminacje, najpierw ja chce drożność jajowodów i jeszcze spróbować z 3 cykle na aromeku. Niestety inseminacja tez kosztuje bo od 800 w zwyż. Nie chce tak od razu inseminacji bo wyniki z krwi mamy dobre. No i inseminacja nie gwarantuje ciąży i można do niej podejść max 6razy.
No ja też rozważam inseminację ale u mnie za późno rosną pęcherzyki i po wymuszonej pregnylem owulacji od razu dostaje po tygodniu okres. Więc ona narazie nie wchodzi w grę. Zobaczymy jak na tym arokmeku.

Jej dziewczyny ! Zniknęłam na trochę musiałam wystudzić głowę. W tym
Cyklu u mnie owulacja w 29dc po Lamettcie Fostimonie i Ovitrelle. Dziś jest mój 10 dzień po owulacji lekarz mówił żebym
Zrobiła bete 14 lutego ale kusi mnie żeby zrobić ja w poniedziałek.

Będę z nim rozmawiać tylko się dodzwonić nie mogę dzięki dziewczyny za rady .
Gdy lekarz mi dawał ten żelazny zestaw 1sze pytanie było czy boje się bliźniaków a ja ze nie a to on to idziemy na całość . Bo tak jak już wspominałam ja zawsze mam swoją owu i pecharzyki pękają same bo jest płyn w zatoce. Zastrzyk wbije jak będą 3 jeśli będą 5 to nic nie robie . Tylko on mi powiedział wyraźnie dobrze by było jak go użyje bo z tego się torbiel może zrobić i tu się boje
Jak Twoje pecherzyki? Pękły same?

Jak Twoje pecherzyki? Pękły same?
Tak same bardzo się ciesze ze nie wzięłam tego zastrzyku bo dopiero mi lekarz znajomy co prawda urolog ale znajomy i zadzwonił do swojej koleżanki ginekolog i pytał o zdanie i kobiety które maja własną owulacje i same pecherzyki pękają nie mogą brać tego zastrzyku bo to jest to samo co clo tylko 10krotnie mocniejsze i zstrzyk powoduje nadal wzrost pecharzykow i na następny miesiąc juz jest "przygotowane " kolejnych 5 pecharzykow około 10mm tym razem z drugiego jajnika. Mówił mi znajomy ze clo to nic innego jak clomifed ze on robi niezłą burze w organizmie i u mnie taka burze wywołał. Także żałuję bardzo ze to wzięłam człowiek uczy się na własnych błędach. No ale posłucham lekarza a co inny to inaczej mówi wiec nie wiadomo kogo słuchać .

Jej dziewczyny ! Zniknęłam na trochę musiałam wystudzić głowę. W tym
Cyklu u mnie owulacja w 29dc po Lamettcie Fostimonie i Ovitrelle. Dziś jest mój 10 dzień po owulacji lekarz mówił żebym
Zrobiła bete 14 lutego ale kusi mnie żeby zrobić ja w poniedziałek.
Trzymam kciuki. Ja od następnego cyklu zaczynam z Aromkiem. Na lameccie miałaś tak późno owu? Co lekarz na to?

Tak same bardzo się ciesze ze nie wzięłam tego zastrzyku bo dopiero mi lekarz znajomy co prawda urolog ale znajomy i zadzwonił do swojej koleżanki ginekolog i pytał o zdanie i kobiety które maja własną owulacje i same pecherzyki pękają nie mogą brać tego zastrzyku bo to jest to samo co clo tylko 10krotnie mocniejsze i zstrzyk powoduje nadal wzrost pecharzykow i na następny miesiąc juz jest "przygotowane " kolejnych 5 pecharzykow około 10mm tym razem z drugiego jajnika. Mówił mi znajomy ze clo to nic innego jak clomifed ze on robi niezłą burze w organizmie i u mnie taka burze wywołał. Także żałuję bardzo ze to wzięłam człowiek uczy się na własnych błędach. No ale posłucham lekarza a co inny to inaczej mówi wiec nie wiadomo kogo słuchać .
O jakim zastrzyku mowa?

reklama
O jakim zastrzyku mowa?
Ovitrelle. Ale ja miałam inna sytuacje wzięłam clo gdzie zawsze mam swoją owu i jajeczka same pękają. Po 3ch tabl sobie więcej szkód i złego wyrzadxilam 😣
Ogólnie musze znaleźć lekarza który mnie dobrze poprowadzi bo co inny to inaczej gada . Mi znowu po clo tak uroslo endonetrium ze w życiu takiego nie miałam w 12dc 12mm

Do góry