Jeju strasznie dużo tych pęcherzyków. Bierzesz podwójną dawkę clo?No mam w sumie chyba z 15 ale 5 diminujacych i te właśnie pekna?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeju strasznie dużo tych pęcherzyków. Bierzesz podwójną dawkę clo?No mam w sumie chyba z 15 ale 5 diminujacych i te właśnie pekna?
Pierwszy raz w życiu to wzięłam bo zawsze mam swoją owu i pecharzyki same pękają to był taki mały wspomagacz tylko 3 tabletki od 1dc 2dc 3dc koniecJeju strasznie dużo tych pęcherzyków. Bierzesz podwójną dawkę clo?
U mnie podobnie. Zmieniłam lekarza i od nowego cyklu zaczynam aromek. Clo po trzech miesiącach sprawiło, że mam bardzo cienkie endo. Na szczęście aromek nie wpływa na endometrium. Może z aromkiem nam się poszczęści?Hej dziewczyny. Co tam u Was. Powoli wracam do walki. Dziś 1 dc ale w tym cyklu muszę podleczyć nadżerkę i szyjkę . Zrobić badanie glukozy po obciążeniu i insuline. Zobaczymy czy zniknie torbiel która miała w piątek 5,5 cm. Jeśli wszystko pójdzie ok to od następnej @ Aromek i potem Pregnyl. Zmieniłam lekarza. Profesor do którego chodziłam, bez żadnych badań kazał mi brać Glucofash. Poza tym, dwa miesiące temu mówił że stymulacja u mnie odpada a potem mi przepisał clo. Natomiast lekarz od niepłodności i którego byłam w piątek zlecił badania i proponuje Aromek. I chyba spróbuję. Któraś z Was bierze?
Pat pat pat .... Co u ciebie kochana. I co u reszty? Wiecie.... Ja w tym cyklu odpuściłam, bo miałam inne rzeczy na głowie. I w ogóle temat ucichł i nagle torbiel 5,5. Na to wychodzi że nie mogę odpuszczać, bo jak nie biorę nic to nie ma owulacji niestety.
O widzisz. Ale pewnie wczesniej zaczniesz bo ja muszę odpuścić jeden cykl. Czyli ten co zaczęłam dzisiaj. Wysiadam psychicznie ale walczyć trzeba dalej. Nie masz stresa przed tym Aromkiem? Ja na clo byłam jeden miesiąc. W 14 dc. wielka torbiel na jednym jajniku a pęcherzyk dominujący ukazał się dopiero w 21!!! dniu cyklu. I potem już clo nie brałam. Ale ten nowy lekarz uważa, że trzeba sprawić by pęcherzyk wcześniej urósł. O stąd.Aromek.U mnie podobnie. Zmieniłam lekarza i od nowego cyklu zaczynam aromek. Clo po trzech miesiącach sprawiło, że mam bardzo cienkie endo. Na szczęście aromek nie wpływa na endometrium. Może z aromkiem nam się poszczęści?
Siemie lniane pijemy z mężem od dawna bo nam lepiej żołądki się czują po tym a czy te inofoliki i te inne w naszym przypadku za ok?Na staraczkach pytałaś o naturalne metody żeby rosły pęcherzyki. Ja jem koenzym q10, wit c, wit e i od dziś piję siemię lniane. Mi też pęcherzyki nie rosną bez wspomagaczy.
Wpisz w google siemie lniane na płodność
Tak są ok niby też pomagają pęcherzykomSiemie lniane pijemy z mężem od dawna bo nam lepiej żołądki się czują po tym a czy te inofoliki i te inne w naszym przypadku za ok?
Nie boję się bo mi się nigdy nie robią torbiele. Clo brałam 3 cykle. Ja czekam na @ około 10dni i zaczynam cykl z aromkiem. Czytałam dużo dobrych opinii, że inaczej działa niż clo. Dziewczyny pisały że o wiele lepiej rosną pęcherzyki . Trzeba walczyć![emoji3526]O widzisz. Ale pewnie wczesniej zaczniesz bo ja muszę odpuścić jeden cykl. Czyli ten co zaczęłam dzisiaj. Wysiadam psychicznie ale walczyć trzeba dalej. Nie masz stresa przed tym Aromkiem? Ja na clo byłam jeden miesiąc. W 14 dc. wielka torbiel na jednym jajniku a pęcherzyk dominujący ukazał się dopiero w 21!!! dniu cyklu. I potem już clo nie brałam. Ale ten nowy lekarz uważa, że trzeba sprawić by pęcherzyk wcześniej urósł. O stąd.Aromek.
Hej, ja jestem na aromeku drugi cykl. Owiele lepiej działa niż clo (przynajmniej u mnie). Clo ogromne pecherzyki prawie po 30mm endo za małe do pęknięcia po dawce ovitrelle tez nie pękały. Aromek piękne pecherzyki dwa w pierwszym cyklu praktycznie bez monitoru ze względu na swieta i samoistna owu, byłam w szoku. W tym cyku jeden pęcherzyk ok26mm endo 8mm i również sam pękł. Dodam jeszcze żebrząc w 12dc na monitorze widziałam pęcherzyk który właśnie przygotowywał się do pęknięcia to było w poniedziałek a w środę już po owu i ciałko żółte. Dla minie ten lek jak najbardziej odpowiedniHej dziewczyny. Co tam u Was. Powoli wracam do walki. Dziś 1 dc ale w tym cyklu muszę podleczyć nadżerkę i szyjkę . Zrobić badanie glukozy po obciążeniu i insuline. Zobaczymy czy zniknie torbiel która miała w piątek 5,5 cm. Jeśli wszystko pójdzie ok to od następnej @ Aromek i potem Pregnyl. Zmieniłam lekarza. Profesor do którego chodziłam, bez żadnych badań kazał mi brać Glucofash. Poza tym, dwa miesiące temu mówił że stymulacja u mnie odpada a potem mi przepisał clo. Natomiast lekarz od niepłodności i którego byłam w piątek zlecił badania i proponuje Aromek. I chyba spróbuję. Któraś z Was bierze?
Pat pat pat .... Co u ciebie kochana. I co u reszty? Wiecie.... Ja w tym cyklu odpuściłam, bo miałam inne rzeczy na głowie. I w ogóle temat ucichł i nagle torbiel 5,5. Na to wychodzi że nie mogę odpuszczać, bo jak nie biorę nic to nie ma owulacji niestety.
W jakich dniach cyklu bierzesz aromek? Jaką dawkę? Ja mam brać jedną tab dziennie od 5 do 9dcHej, ja jestem na aromeku drugi cykl. Owiele lepiej działa niż clo (przynajmniej u mnie). Clo ogromne pecherzyki prawie po 30mm endo za małe do pęknięcia po dawce ovitrelle tez nie pękały. Aromek piękne pecherzyki dwa w pierwszym cyklu praktycznie bez monitoru ze względu na swieta i samoistna owu, byłam w szoku. W tym cyku jeden pęcherzyk ok26mm endo 8mm i również sam pękł. Dodam jeszcze żebrząc w 12dc na monitorze widziałam pęcherzyk który właśnie przygotowywał się do pęknięcia to było w poniedziałek a w środę już po owu i ciałko żółte. Dla minie ten lek jak najbardziej odpowiedni[emoji4]
Lekarz namawia mnie na inseminacje, najpierw ja chce drożność jajowodów i jeszcze spróbować z 3 cykle na aromeku. Niestety inseminacja tez kosztuje bo od 800 w zwyż. Nie chce tak od razu inseminacji bo wyniki z krwi mamy dobre. No i inseminacja nie gwarantuje ciąży i można do niej podejść max 6razy.