Ponad rok starań, 4 cykle z clo nieudane. Potem 3 miesiace przerwy i zaczęłam dietę dla IO, włączyłam metformine (tylko 7 dni bralam, bo dopadl mnie niezyt żoł-jelitowy), inofem i ovarin od 3 miesiecy, koenzym q10, wit D3, metylowany kwas foliowy, duphaston po owu. To moja pierwsza samoistna owulacja od roku, z jajnika, ktory nigdy nie miał pecherzyka. Uważam, ze na mnie zadziałała dieta. Jeszcze długa droga przede mną, ale wykluczenie cukrów zdziałało cudGratulacje
A mówiłam ci ze po plamieniach typowo zagniezdzenia się zarodka test wychodzi pozytywny po 48h . Przypomnij co brałas jakie wspomagacze. Rośnij nam zdrowo
reklama
Kingaaaaa30
Fanka BB :)
Nigdy takiego czegoś nie miałam. Chyba musisz powtórzyćCześćdziewczyny. Czy zdążyła wam się kiedyś taka sytuacja, że widać było drugą kreskę, ale nie w tym miejscu? U mnie dzisiaj dopiero 28 dc, okres planowo na 08.01. Owulacja ok 20dc.
jeszczebedziepieknie
Jak odwiniesz tą część którą zanurza się w moczu, to w miejscu dziwnej kreski powinien byc koniec materiału barwiącego (nie wiem jak to inaczej nazwać).
Moim zdaniem test negatywny, ale dla pewności mozesz powtórzyć
Moim zdaniem test negatywny, ale dla pewności mozesz powtórzyć
Cześćdziewczyny. Czy zdążyła wam się kiedyś taka sytuacja, że widać było drugą kreskę, ale nie w tym miejscu? U mnie dzisiaj dopiero 28 dc, okres planowo na 08.01. Owulacja ok 20dc.
KiedyPytam
A ja myślę że metformina ci pomogła. I duphaston . 3 tygodnie diety nie działają cudów od razu. Na to trzeba miesięcy.Ponad rok starań, 4 cykle z clo nieudane. Potem 3 miesiace przerwy i zaczęłam dietę dla IO, włączyłam metformine (tylko 7 dni bralam, bo dopadl mnie niezyt żoł-jelitowy), inofem i ovarin od 3 miesiecy, koenzym q10, wit D3, metylowany kwas foliowy, duphaston po owu. To moja pierwsza samoistna owulacja od roku, z jajnika, ktory nigdy nie miał pecherzyka. Uważam, ze na mnie zadziałała dieta. Jeszcze długa droga przede mną, ale wykluczenie cukrów zdziałało cud
KiedyPytam
Też taka mialam kiedyś. To jest załamanie paska. Ale powtórz sobie dla pewnosciCześćdziewczyny. Czy zdążyła wam się kiedyś taka sytuacja, że widać było drugą kreskę, ale nie w tym miejscu? U mnie dzisiaj dopiero 28 dc, okres planowo na 08.01. Owulacja ok 20dc.
Kingaaaaa30
Zrobię już na spokojnie 8 stycznia jak nie pojawi się okres. Ale chciałam dla spokoju ducha zobaczyć wcześniej, bo dopadło mnie przeziębienie i chce leki wziąć.
AnnaŻet
Hej, od zawsze miałam cykle ok 60 dniowe(pcos) zaczęłam pić inofem i przyjmować różne suplementy ok 3 Msc temu i pojawiła się miesiączka sama z siebie po 34 dniach, teraz w 8 dc miałam lekkie plamienie kilka kropelek brązowej krwi, co to może być? Do tego mam lekkie bóle podbrzusza jak przed miesiączka...
Ale metformina brana 7 dni... no nie wiem. Duphaston brałam wcześniej przy CLO i tez bez efektuA ja myślę że metformina ci pomogła. I duphaston . 3 tygodnie diety nie działają cudów od razu. Na to trzeba miesięcy.
reklama
Cześć dziewczyny dawno nic nie pisałam ale chcialam się poradzić może któraś z was tak miała. Jestem miesiąc po badaniu drożności jajowodów okazało się ze obydwa jajowody się niedrozne. Po konsultacji z lekarzem powiedział nam że jedyne wyjście to invitro. Już się psychicznie nastawilam że to ostateczna szansa i że nie odpuszczę dopóki nie zobaczę 2 kresek na teście. Dostałam @ 23 grudnia a 26 już był koniec. 30 grudniowe zaczęłam plamić trwa to do dzisiaj ale bardziej przypomina to brudzenie i wkładka wystarczy. Zaczęły boleć mnie piersi jak na okres. I pomyślałam ze zrobie test który leży sobie w szufladzie i czeka na odpowiedni moment. Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam 2 kreski. Nie wiem co o tym myśleć we wtorek zapisze się do lekarza. Czy hormony mogą tak szaleć i mimo braku ciąży pokaża 2 kreski? Od 2 cykli nie biorę już leków stymulujących. Ta druga kreska pojawiła się odrazu nie czekałam nawet minuty.