KiedyPytam
Fanka BB :)
Idź w poniedziałek zobacz jak ci urósł przez weekend. I może akurat urośnie, to wtedy znowu za dwa dni...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 9dc miałam 12mmJuż Serio lekarz przekreślił ten cykl? Hmmm... To tak jest z clo że w 10 dc powinien być pęcherzyk dużo większy? Ja bez clo w 10-11 dc miałam pęcherzyk ok. 11 mm i potem dalej godziłam na monitoring i po tygodniu był już 21 mm. Może jeszcze urośnie? Będziesz jeszcze sprawdzac?
I kiedy kolejny monitoring?W 9dc miałam 12mm
Idź w poniedziałek zobacz jak ci urósł przez weekend. I może akurat urośnie, to wtedy znowu za dwa dni...
To chociaż nie skreślaj cyklu [emoji4] mierz temperaturę zobaczysz czy był skokU nas (w całej okolicy) jest problem żeby pójść gdzieś nawet na samo usg... Na wizyty prywatne się długo czeka Ginekolog do którego chodzę przyjmuje jedynie w soboty
Poniedzialek 13dcI kiedy kolejny monitoring?
Więc ja dalej mam dylemat okropny. I męczy mnie to i nie wiem co robic. Umówić się na pierwszy monitoring 9dc czy 12 dc. Lekarka mówiła 13dc. A między 9 a 12 dc mam weekend .....Poniedzialek 13dc
Więc ja dalej mam dylemat okropny. I męczy mnie to i nie wiem co robic. Umówić się na pierwszy monitoring 9dc czy 12 dc. Lekarka mówiła 13dc. A między 9 a 12 dc mam weekend .....
Ciężko mi Ci doradzić. Gdybym miała płacić za każdą wizytę to bym się zastanowił, bo 9dc powiedziała mi tylko ze jest ma 12mm i endo 7 i mam w 12dc się kochać i 13dc mam przyjść. Więc do pęknięcia trochę minie od 9dc. Więc pewnie poszłabym tego 13dc ale nie czekała z przytulniem. Ja mam wizytę przez PZU z pracy więc nic nie płacę. Chodzę w poniedziałki i czwartkiWięc ja dalej mam dylemat okropny. I męczy mnie to i nie wiem co robic. Umówić się na pierwszy monitoring 9dc czy 12 dc. Lekarka mówiła 13dc. A między 9 a 12 dc mam weekend .....
U mnie było tak, że lekarka kazała mi przyjść między 10 dc a 14 dc. Tak wyszło, że wolne godziny wizyt miała tylko 15 dc, więc się zapisalam. W międzyczasie jednak ktoś zrezygnował i poszłam 10 dc na monitoring. Na wizycie jednak okazało się, że dobrze że przyszłam wcześniej, bo dostałam zalecenia i kazała mi przyjść drugi raz we wtorek, czyli 15 dc. Także lepiej chyba żebyś poszła wcześniej.
No właśnie u mnie jest to, że napewno musze wziac zastrzyk i boje się że nie wyliczymy dobrze tego dnia. A dwa, boje się że się przestymulują janiki więc nim się nie dowiem co tam się dzieje będę się bała przytulać. A jest to tak do dupy że ten 13-15 dc wypada w tym tygodniu co jest wszystkich świętych i potem dlugi weekend więc już będę zdana sama.na siebie. Na ulotce jest napisane że trzeba monitoring zrobić 9-11 dc więc ten 13-15 to naprawdę mi się wydaje dość pozno. Tym bardziej że na ulotce jest napisane że owulacja powinna nastąpić 12-15 dc.Ciężko mi Ci doradzić. Gdybym miała płacić za każdą wizytę to bym się zastanowił, bo 9dc powiedziała mi tylko ze jest ma 12mm i endo 7 i mam w 12dc się kochać i 13dc mam przyjść. Więc do pęknięcia trochę minie od 9dc. Więc pewnie poszłabym tego 13dc ale nie czekała z przytulniem. Ja mam wizytę przez PZU z pracy więc nic nie płacę. Chodzę w poniedziałki i czwartki