To skoro się boisz idź wcześniej. Tu chodzi też o Twój komfort. Nie możesz sie stresować. Zobaczysz, że sama będziesz czuła, że cos rośnie. Na Clo jajniki bolą, tzn moze nie w tym momencie kiedy sie połyka tabletki tylko przed owu. Nie da się tego przeoczyćNo właśnie u mnie jest to, że napewno musze wziac zastrzyk i boje się że nie wyliczymy dobrze tego dnia. A dwa, boje się że się przestymulują janiki więc nim się nie dowiem co tam się dzieje będę się bała przytulać. A jest to tak do dupy że ten 13-15 dc wypada w tym tygodniu co jest wszystkich świętych i potem dlugi weekend więc już będę zdana sama.na siebie. Na ulotce jest napisane że trzeba monitoring zrobić 9-11 dc więc ten 13-15 to naprawdę mi się wydaje dość pozno. Tym bardziej że na ulotce jest napisane że owulacja powinna nastąpić 12-15 dc.
reklama
KiedyPytam
Fanka BB :)
Czyli przed samą owu bolą? Dziś jestem na drugiej tabletce i co prawda mam okres ale przy okresie boli mnie inaczej a teraz mam mnie tak jajniki bolą że musialam wziąć ketanol bo ból nie do zniesienia. Jakby mi ktoś wbijal coś. Ale to chyba okres po dupku daje taki ból. Tak, już zdecydowałam. Idę 9dc. Tym bardziej że mam milion pytań do tej lekarki. A mam też cichą nadzieję że owu będzie szybko i będzie fajny cykl.To skoro się boisz idź wcześniej. Tu chodzi też o Twój komfort. Nie możesz sie stresować. Zobaczysz, że sama będziesz czuła, że cos rośnie. Na Clo jajniki bolą, tzn moze nie w tym momencie kiedy sie połyka tabletki tylko przed owu. Nie da się tego przeoczyć
Dziewczyny dół mnie dopadł okropny. Trzecie dzieciątko przyjdzie w mojej rodzinie na świat w maju.
A ja być moze skoncze na in vitro
U mnie cała rodzina jest w ciąży, od początku moich starań to juz ponad 10 ciąż 8 porodów (a to dopiero rok). Wiem co czujesz. Mnie jajniki zaczynały boleć okolo 9-10 dnia cyklu (clo 3-7 d.c), po owu lekka ulga (o ile owu była, torbiele bolały cały czas)Czyli przed samą owu bolą? Dziś jestem na drugiej tabletce i co prawda mam okres ale przy okresie boli mnie inaczej a teraz mam mnie tak jajniki bolą że musialam wziąć ketanol bo ból nie do zniesienia. Jakby mi ktoś wbijal coś. Ale to chyba okres po dupku daje taki ból. Tak, już zdecydowałam. Idę 9dc. Tym bardziej że mam milion pytań do tej lekarki. A mam też cichą nadzieję że owu będzie szybko i będzie fajny cykl.
Dziewczyny dół mnie dopadł okropny. Trzecie dzieciątko przyjdzie w mojej rodzinie na świat w maju.
A ja być moze skoncze na in vitro
KiedyPytam
A przypomnij mi, ile cykli na owu już? A pęcherzyki ci pękają czy bierzesz zastrzyki.U mnie cała rodzina jest w ciąży, od początku moich starań to juz ponad 10 ciąż 8 porodów (a to dopiero rok). Wiem co czujesz. Mnie jajniki zaczynały boleć okolo 9-10 dnia cyklu (clo 3-7 d.c), po owu lekka ulga (o ile owu była, torbiele bolały cały czas)
4 cykle mam za sobą, ostatni z zastrzykiem. Obecnie zrobiłam przerwe, sama dla siebie, po prostu tego potrzebowalam i mam zamiar hsg zrobic. 2 pierwsze cykle mialam 1 pęcherzyk i pękał sam, ale przy wielkosci okolo 28 mm (wedlug lekarza za duzy). W 3 cyklu przegapilam późne dojrzewanie pęcherzyka (w 14 d.c nie bylo nic widac i odpuscilam) a potem juz 26 d.c mialam dwie trobiele na lewym jajniku (jak do tej pory nigdy nie bylo z niego pęcherzyka dominującego). 4 cykl byl z zatrzykiem przy wielkosci 18,7mm i pęķł, ale zrobiło sie cialko krwotoczne o wielkosci 30mm... jak widac wszystko bezowocne.A przypomnij mi, ile cykli na owu już? A pęcherzyki ci pękają czy bierzesz zastrzyki.
KiedyPytam
Dramat... Przykro mi zastanawiam.sie co będzie u mnie. Zaczynam od 9 dc. I upre się że 12, 14, 15 dc przyjdę... Potem jest długi weekend więc będę mogła.dopiero 19dc. A muszę zobaczyć dokładnie co się u mnie dzieje. Bo nie mogę dalej zwlekać. I czekać.... Czy Tobie lekarz powiedział coś o tym zespole LUF z racji tego, że nie pękają same w odpowiednim momencie tylko rosną? Mi niby nie powiedziała ale ja się o tym luf naczytałam że to już w sumie invitro. Że to jest jedna z najcięższych przyczyn bezpłodności.4 cykle mam za sobą, ostatni z zastrzykiem. Obecnie zrobiłam przerwe, sama dla siebie, po prostu tego potrzebowalam i mam zamiar hsg zrobic. 2 pierwsze cykle mialam 1 pęcherzyk i pękał sam, ale przy wielkosci okolo 28 mm (wedlug lekarza za duzy). W 3 cyklu przegapilam późne dojrzewanie pęcherzyka (w 14 d.c nie bylo nic widac i odpuscilam) a potem juz 26 d.c mialam dwie trobiele na lewym jajniku (jak do tej pory nigdy nie bylo z niego pęcherzyka dominującego). 4 cykl byl z zatrzykiem przy wielkosci 18,7mm i pęķł, ale zrobiło sie cialko krwotoczne o wielkosci 30mm... jak widac wszystko bezowocne.
Na razie o LUF nikt nic nie powiedział, bo bez clo to miałam 3 razy monitoring i 2 razy bez pęcherzykow dominujacych. Zamierzam zmienic lekarza na takiego zajmującego się bezpłodnością i pewnie wtedy będą juz dokladniejsze badania.Dramat... Przykro mi zastanawiam.sie co będzie u mnie. Zaczynam od 9 dc. I upre się że 12, 14, 15 dc przyjdę... Potem jest długi weekend więc będę mogła.dopiero 19dc. A muszę zobaczyć dokładnie co się u mnie dzieje. Bo nie mogę dalej zwlekać. I czekać.... Czy Tobie lekarz powiedział coś o tym zespole LUF z racji tego, że nie pękają same w odpowiednim momencie tylko rosną? Mi niby nie powiedziała ale ja się o tym luf naczytałam że to już w sumie invitro. Że to jest jedna z najcięższych przyczyn bezpłodności.
KiedyPytam
No ja teraz trochę wiem więcej i pogadam z ta lekarka w piątek popytam o to luf, czy w ogóle ona to podejrzewa, co dalej jeśli się nie uda, i czy mam już się zapisywać do kliniki albo lekarza od bezpłodności. Bo to już nie przelewki.Na razie o LUF nikt nic nie powiedział, bo bez clo to miałam 3 razy monitoring i 2 razy bez pęcherzykow dominujacych. Zamierzam zmienic lekarza na takiego zajmującego się bezpłodnością i pewnie wtedy będą juz dokladniejsze badania.
reklama
KiedyPytam
A chodzi ci o pecherzyki czy ich pękanie. Bo mi ładnie rosły po Symfolicu a to podobny skład. Z tym że nie pekalyCzy którejś z was inofem pomógł na brak owulacji? Clo samo nie działa i się zastanawiam czy z inofemem się coś zmieni