reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

O jak miło że o mnie pomyślałaś [emoji8] a dobrze. Skończony 27tc teraz leci 28. Tymcio rośnie. Wszystko w porządku. Ja też czuję się dobrze. A co u ciebie kochana?
Szczęście i do mnie się uśmiechnęło. Wkoncu fasolka się pojawila byłam u lekarza potwierdził ciążę. Obecnie teraz już odpoczywam. To dopiero początek musi pojawić się zarodek i serduszko bic. I najważniejsze aby nic złego się nie stało.
U widzę że szybko u ciebie ciąża leci.

reklama
Ooo[emoji7] super gratuluję kochana [emoji6] dzięki clo?? Życzę wam dużo zdrówka[emoji8][emoji8] noo zobaczysz sama początek jeszcze leci wolno ale potem to z górki... Zostały mi tylko 3 miesiące, nie wiem kiedy to zleciało...
Szczęście i do mnie się uśmiechnęło. Wkoncu fasolka się pojawila byłam u lekarza potwierdził ciążę. Obecnie teraz już odpoczywam. To dopiero początek musi pojawić się zarodek i serduszko bic. I najważniejsze aby nic złego się nie stało.
U widzę że szybko u ciebie ciąża leci.

Ooo[emoji7] super gratuluję kochana [emoji6] dzięki clo?? Życzę wam dużo zdrówka[emoji8][emoji8] noo zobaczysz sama początek jeszcze leci wolno ale potem to z górki... Zostały mi tylko 3 miesiące, nie wiem kiedy to zleciało...
Tak z pomocą clo przy drugim cyklu się udało.
To już bliżej niż dalej. Na kiedy masz termin ?

21 grudzień :) dokładnie. Super tak się cieszę że się wam udało[emoji6][emoji106][emoji106]
Teraz najważniejsze aby przetrwać pierwszy trymestr i będzie już dobrze.
Chciałam się zapytać dostałaś od razu heparynę ? Bo na obecną chwilę kazał mi brać acard, prenatal uno i duphaston. Nad heparyną powiedział że na razie wstrzymamy kazał mi zrobić badanie
P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM

Ja badalam sobie białko s i białko c bo mam stwierdzona mutacje mthfr. Miałam za niskie więc od 6tc już zaczęłam brać i cały czas biorę tak samo acard. Brałam też luteine do 20tc.
Dokladnie tak jak mówisz a zobaczysz jak ci zleci :) a na kiedy wtedy masz termin? Bo to gdzieś 5tc tak?
Teraz najważniejsze aby przetrwać pierwszy trymestr i będzie już dobrze.
Chciałam się zapytać dostałaś od razu heparynę ? Bo na obecną chwilę kazał mi brać acard, prenatal uno i duphaston. Nad heparyną powiedział że na razie wstrzymamy kazał mi zrobić badanie
P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM

Ja badalam sobie białko s i białko c bo mam stwierdzona mutacje mthfr. Miałam za niskie więc od 6tc już zaczęłam brać i cały czas biorę tak samo acard. Brałam też luteine do 20tc.
Dokladnie tak jak mówisz a zobaczysz jak ci zleci :) a na kiedy wtedy masz termin? Bo to gdzieś 5tc tak?
Pęcherzyki jest bo byłam potwierdzić ciążę. Mam kolejną wizytę 8 października wiec już zarodek powinien być. Co do terminu z moich obliczeń koniec maja początek czerwca. Wszystko lekarz mi wyliczyć jak pojawi się serduszko.
A ciężko jest powiedzieć który tydzień ponieważ licząc od końca ostatniej miesiączki to dokładnie byłby 5 tydzień bo miałam 15 sierpnia ostatnia ale zastrzyk dostałam 30 sierpnia. I dzień wcześniej przyjechał mąż. Więc wydaje mi się że będzie ok 4 tygodnia dopiero.

To trzymam kciuki za was [emoji8][emoji8] daj znać jak bedziesz po wizycie :)
Pęcherzyki jest bo byłam potwierdzić ciążę. Mam kolejną wizytę 8 października wiec już zarodek powinien być. Co do terminu z moich obliczeń koniec maja początek czerwca. Wszystko lekarz mi wyliczyć jak pojawi się serduszko.
A ciężko jest powiedzieć który tydzień ponieważ licząc od końca ostatniej miesiączki to dokładnie byłby 5 tydzień bo miałam 15 sierpnia ostatnia ale zastrzyk dostałam 30 sierpnia. I dzień wcześniej przyjechał mąż. Więc wydaje mi się że będzie ok 4 tygodnia dopiero.

reklama
Ja właśnie po kontroli. Z 1 pęcherzyka zrobiło się nie wielkie ciałko krwotoczne a z 2 zrobiło się ciałko żółte. W końcu doszło do owulacji. Dostałam Duphaston 2x1. I czekamy. Jeśli wystąpi miesiączka mam się kontaktować z lekarzem i ustalimy co dalej.

Do góry