reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Endo mi powiedział że mam początkowe stadium cukrzycy typu 1 i nie dał żadnych tabletek ani insuliny. Otrzymałam receptę do AOK i AOK ma mi odesłać papierek z listą osób do których mogę się zwrócić o ułożenie odpowiedniej diety i wysiłek fizyczny tak aby nie wróciły ataki padaczkowe i jeśli to nie pomoże to po 6 miesiącach otrzymam skierowanie na operacje zmniejszenie żołądka. A jak sobie z tym radzisz? Prócz insuliny masz jakąś dietę która stosujesz?
Ja piernicze.. a może masz na myśli typu 2? Czyli tą łagodniejszą cukrzyce przy której człowiek jest na tabletkach.. jeśli jesteś pewna, że na pewno powiedział typu 1 .. zjesz proszę jutro porządne śniadanie i idz do rodzinnego niech zjadają Ci cukier.. z tym nie ma żartów. Wysiłek fizyczny nic nie pomoże, bo przy cukrzycy typu 1 wysiada trzustka i przestaje produkować insuline..

reklama
Ja piernicze.. a może masz na myśli typu 2? Czyli tą łagodniejszą cukrzyce przy której człowiek jest na tabletkach.. jeśli jesteś pewna, że na pewno powiedział typu 1 .. zjesz proszę jutro porządne śniadanie i idz do rodzinnego niech zjadają Ci cukier.. z tym nie ma żartów. Wysiłek fizyczny nic nie pomoże, bo przy cukrzycy typu 1 wysiada trzustka i przestaje produkować insuline..
Początkowe stadium cukrzycy typu 1 powiedział jeszcze się upewnialam koleżanki która ze mną była i dobrze zrozumiałam. Przy typu 2 bierze się między innymi glukofasch ale tym razem powiedział że przy tym się tabletek nie bierze i próbujemy z dieta i delikatnym wysiłkiem fizycznym. Jeżeli przez 6 miesięcy waga nie spadnie w dół to czeka mnie operacja zmniejszenia żołądka.

A wysiłek fizyczny ma mi pomóc w zajęciu trochę z wagi.

Początkowe stadium cukrzycy typu 1 powiedział jeszcze się upewnialam koleżanki która ze mną była i dobrze zrozumiałam. Przy typu 2 bierze się między innymi glukofasch ale tym razem powiedział że przy tym się tabletek nie bierze i próbujemy z dieta i delikatnym wysiłkiem fizycznym. Jeżeli przez 6 miesięcy waga nie spadnie w dół to czeka mnie operacja zmniejszenia żołądka.
Powiem Ci, że lekarze w Niemczech to tragedia.. zawiodłam się już milion razy.. ja mówię Ci jako osoba z doświadczeniem, że wysiłek fizyczny Ci nie pomoże, bo jak wysiada jakiś narząd jedyny ratunek to przeszczep, ale trzustki nie można.. jak będzie tylko możliwość to staje 1 w kolejce, ja jakowej diety nie mam.. staram się jeść w miare zdrowo, ale grzesze.. podaje na to insuline i jest ok.. mam insuline długo działająca na noc i dzienna do każdego posiłku.

A wysiłek fizyczny ma mi pomóc w zajęciu trochę z wagi.
Sport zawsze spoko, ale nie pomaga zwalczyć cukrzycy, bo ta choroba jest niewyleczalna.. jedynie cukrzyca ciążowa mija po porodzie, a niekiedy zostaje już do końca życia. Moja rada od serducha, albo lekarz i mierzyć cukier bądź niech pobiera krew w celu zbadania hemoglobiny, a jeśli nie lekarz to glukometr w aptece można kupić już za 10€.

Powiem Ci, że lekarze w Niemczech to tragedia.. zawiodłam się już milion razy.. ja mówię Ci jako osoba z doświadczeniem, że wysiłek fizyczny Ci nie pomoże, bo jak wysiada jakiś narząd jedyny ratunek to przeszczep, ale trzustki nie można.. jak będzie tylko możliwość to staje 1 w kolejce, ja jakowej diety nie mam.. staram się jeść w miare zdrowo, ale grzesze.. podaje na to insuline i jest ok.. mam insuline długo działająca na noc i dzienna do każdego posiłku.
To jak ja mam zrzucić kilogramy jeśli ruch tu nie pomoże?

reklama
Do góry