reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Endo mi powiedział że mam początkowe stadium cukrzycy typu 1 i nie dał żadnych tabletek ani insuliny. Otrzymałam receptę do AOK i AOK ma mi odesłać papierek z listą osób do których mogę się zwrócić o ułożenie odpowiedniej diety i wysiłek fizyczny tak aby nie wróciły ataki padaczkowe i jeśli to nie pomoże to po 6 miesiącach otrzymam skierowanie na operacje zmniejszenie żołądka. A jak sobie z tym radzisz? Prócz insuliny masz jakąś dietę która stosujesz?
Ja piernicze.. a może masz na myśli typu 2? Czyli tą łagodniejszą cukrzyce przy której człowiek jest na tabletkach.. jeśli jesteś pewna, że na pewno powiedział typu 1 .. zjesz proszę jutro porządne śniadanie i idz do rodzinnego niech zjadają Ci cukier.. z tym nie ma żartów. Wysiłek fizyczny nic nie pomoże, bo przy cukrzycy typu 1 wysiada trzustka i przestaje produkować insuline..

reklama
Ja piernicze.. a może masz na myśli typu 2? Czyli tą łagodniejszą cukrzyce przy której człowiek jest na tabletkach.. jeśli jesteś pewna, że na pewno powiedział typu 1 .. zjesz proszę jutro porządne śniadanie i idz do rodzinnego niech zjadają Ci cukier.. z tym nie ma żartów. Wysiłek fizyczny nic nie pomoże, bo przy cukrzycy typu 1 wysiada trzustka i przestaje produkować insuline..
Początkowe stadium cukrzycy typu 1 powiedział jeszcze się upewnialam koleżanki która ze mną była i dobrze zrozumiałam. Przy typu 2 bierze się między innymi glukofasch ale tym razem powiedział że przy tym się tabletek nie bierze i próbujemy z dieta i delikatnym wysiłkiem fizycznym. Jeżeli przez 6 miesięcy waga nie spadnie w dół to czeka mnie operacja zmniejszenia żołądka.

A wysiłek fizyczny ma mi pomóc w zajęciu trochę z wagi.

Początkowe stadium cukrzycy typu 1 powiedział jeszcze się upewnialam koleżanki która ze mną była i dobrze zrozumiałam. Przy typu 2 bierze się między innymi glukofasch ale tym razem powiedział że przy tym się tabletek nie bierze i próbujemy z dieta i delikatnym wysiłkiem fizycznym. Jeżeli przez 6 miesięcy waga nie spadnie w dół to czeka mnie operacja zmniejszenia żołądka.
Powiem Ci, że lekarze w Niemczech to tragedia.. zawiodłam się już milion razy.. ja mówię Ci jako osoba z doświadczeniem, że wysiłek fizyczny Ci nie pomoże, bo jak wysiada jakiś narząd jedyny ratunek to przeszczep, ale trzustki nie można.. jak będzie tylko możliwość to staje 1 w kolejce, ja jakowej diety nie mam.. staram się jeść w miare zdrowo, ale grzesze.. podaje na to insuline i jest ok.. mam insuline długo działająca na noc i dzienna do każdego posiłku.

A wysiłek fizyczny ma mi pomóc w zajęciu trochę z wagi.
Sport zawsze spoko, ale nie pomaga zwalczyć cukrzycy, bo ta choroba jest niewyleczalna.. jedynie cukrzyca ciążowa mija po porodzie, a niekiedy zostaje już do końca życia. Moja rada od serducha, albo lekarz i mierzyć cukier bądź niech pobiera krew w celu zbadania hemoglobiny, a jeśli nie lekarz to glukometr w aptece można kupić już za 10€.

Powiem Ci, że lekarze w Niemczech to tragedia.. zawiodłam się już milion razy.. ja mówię Ci jako osoba z doświadczeniem, że wysiłek fizyczny Ci nie pomoże, bo jak wysiada jakiś narząd jedyny ratunek to przeszczep, ale trzustki nie można.. jak będzie tylko możliwość to staje 1 w kolejce, ja jakowej diety nie mam.. staram się jeść w miare zdrowo, ale grzesze.. podaje na to insuline i jest ok.. mam insuline długo działająca na noc i dzienna do każdego posiłku.
To jak ja mam zrzucić kilogramy jeśli ruch tu nie pomoże?

reklama
Do góry