reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Czytałam w necie ze powinny do 48h pęknąć, ale już się boje na zapas. :(
To chyba zmęczenie tymi staraniami, takie uczucie beznadziei plus ciagle widzę jakieś ciężarne i mam wrażenie ze tylko mi się nie udaje :/
Kochana nie tylko Ty tak masz ja w poniedziałek zawiozłam szwagierke do porodu. Urodziła a ja dostałam załamania i nie wychodzę z domu płacze za każdym razem jak dostanę zdjęcie małego a tabletki ziołowe na uspokojenie jem jak dropsy

Kochana nie tylko Ty tak masz ja w poniedziałek zawiozłam szwagierke do porodu. Urodziła a ja dostałam załamania i nie wychodzę z domu płacze za każdym razem jak dostanę zdjęcie małego a tabletki ziołowe na uspokojenie jem jak dropsy

:(
To naprawdę smutne ze się człowiekowi nie udaje.
Najgorsze ze to od nas niemal zupełnie niezależne.
Ja mam wyniki dobre, test owulacyjny 2mce temu na Clo pozytywny a żaden pęcherzyk nie pękł, endometrium za cienkie j zrobiły się 5cm torbiele, po miesiącu odczekania i „katowania” się antykoncepcją wzięłam Aromek, pecherzyki są, endometrium spoczko, Pregnyl poszedł i pozostaje czekać.
Jak nie pękną i zrobią się znów torbiele to się już całkiem podłamię ;(((
A mój chłop co na to? - nie stresuj się, za bardzo się przejmujesz.
Tylko to nie ona faszeruje się lekami, lata się badać i daje se wsadzać magiczną różdżkę do pewnych otworów...

:(
To naprawdę smutne ze się człowiekowi nie udaje.
Najgorsze ze to od nas niemal zupełnie niezależne.
Ja mam wyniki dobre, test owulacyjny 2mce temu na Clo pozytywny a żaden pęcherzyk nie pękł, endometrium za cienkie j zrobiły się 5cm torbiele, po miesiącu odczekania i „katowania” się antykoncepcją wzięłam Aromek, pecherzyki są, endometrium spoczko, Pregnyl poszedł i pozostaje czekać.
Jak nie pękną i zrobią się znów torbiele to się już całkiem podłamię ;(((
A mój chłop co na to? - nie stresuj się, za bardzo się przejmujesz.
Tylko to nie ona faszeruje się lekami, lata się badać i daje se wsadzać magiczną różdżkę do pewnych otworów...
Dokładnie. O cały czas te same słowa. BEDZIE DOBRZE . A tak naprawdę guwno jest dobrze

Dokładnie. O cały czas te same słowa. BEDZIE DOBRZE . A tak naprawdę guwno jest dobrze

Otóż to.
Z każdym cyklem jest coraz gorzej bo czas leci i narasta frustracja.
Powinnismy być bliżej niż dalej a jest zupełnie odwrotnie.
Jak uda się zrobić jedno, to zawiedzie drugie :(
Teraz jeszcze TK zadecydował za kobiety które i tak szarpały się wewnętrznie podejmując trudne decyzje o terminacji często upragnionej i długo wyczekiwanej ciąży. Uprzedmiotawia się nas na każdym kroku.
aborcja nie
Zaraz zabronią invitro
A potem badań prenatalnych, bo i po co - lekarz wykonujący amniopunkcję czy operacje wewnątrzmaciczną pojdzie siedzieć jak za aborcje jak się zabieg powikła...

Otóż to.
Z każdym cyklem jest coraz gorzej bo czas leci i narasta frustracja.
Powinnismy być bliżej niż dalej a jest zupełnie odwrotnie.
Jak uda się zrobić jedno, to zawiedzie drugie :(
Teraz jeszcze TK zadecydował za kobiety które i tak szarpały się wewnętrznie podejmując trudne decyzje o terminacji często upragnionej i długo wyczekiwanej ciąży. Uprzedmiotawia się nas na każdym kroku.
aborcja nie
Zaraz zabronią invitro
A potem badań prenatalnych, bo i po co - lekarz wykonujący amniopunkcję czy operacje wewnątrzmaciczną pojdzie siedzieć jak za aborcje jak się zabieg powikła...
Niestety czasy są coraz gorsze i każdy ma inne zdanie na temat aborcji . Ale opinia moja jest taka że powinni pomagać ludziom którzy nie mogą mieć dzieci in vitro powinno być refundowane jak nie w całości to chociaż w większej części.

Pregna start to nie foliany
Ja nie robiłam homocysteiny, i tak biorę foliany w formie dostępnej nawet dla osób z mutacja (Pregna start)

Zastrzyk Pregnyl wzięty 30h temu, pecherzyki jeszcze nie pękły, boje się ze nie pękną i ze kolejny cykl będzie zmarnowany z powodu samych niepękających pęcherzyków. Dopada mnie załamka :(

Ja nie robiłam homocysteiny, i tak biorę foliany w formie dostępnej nawet dla osób z mutacja (Pregna start)

Zastrzyk Pregnyl wzięty 30h temu, pecherzyki jeszcze nie pękły, boje się ze nie pękną i ze kolejny cykl będzie zmarnowany z powodu samych niepękających pęcherzyków. Dopada mnie załamka :(
A sprawdzałaś poziom prolaktyny? U mnie też jest problem z pękaniem pęcherzyka czekam na wyniki prl. Miałaś stymulacje na pęcherzyk czy sam rośnie?

reklama
A sprawdzałaś poziom prolaktyny? U mnie też jest problem z pękaniem pęcherzyka czekam na wyniki prl. Miałaś stymulacje na pęcherzyk czy sam rośnie?

Prolaktyna jest Ok.
Pecherzyki stymulowane Aromkiem 3-7dc 2x1
(Wcześniej 2cykle temu miałam stymulację Clo ale zrobiły się torbiele i endometrium było liche, po Clo cykl przerwy na uspokojenie jajników z antykoncepcja hormonalna żeby wyciszyć)
Wg Flo owulacje wyliczona z cyklu mam mieć dzisiaj, test OWU pozytywny (ale i tak by był po Pregnylu pozytywny) także liczę ze dziś pękną, choć mam ochotę już płakać :(

Do góry