reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
W sierpniu 2018 wzięliśmy ślub. Wtedy zaczęliśmy faktyczne starania. Wcześniej też się nie zabezpieczaliśmy.Nie wychodziło. Poszłam do gina. Szereg badań. Mąż zbadany wyniki w normie. Dostałam CLO. od 2 do 6 dc. Stosowałam. 10 dc usg. Pęcherzyk 15 mm. 12 dc 20mmx20mm. zastrzyk na peknięcie. 15 dc usg. Owulacja była. Ciałko żółte jest. Teraz biorę progesteron 2 razy dziennie. Dziś zrobiłam test 22 dc. Aby sprawdzić czy zastrzyk się wchłonął. 1 kreska. @ powinna przyjść 14.03.Bóle mam typowo okresowo więc pewnie nici z tego:(
Hej ja dzisiaj byłam u gina, owulacja była za 7-10 dni mam testować. Do @ masz jeszcze trochę czasu także myśl pozytywnie :) też mnie brzuch boli ale gin powiedział że to całkowicie normalne nawet jeśli będzie ciąża. Trzymam kciuki za nas dwie :)

Dziewczyny czy któraś bierze duphanos tez?

Ja od 5 dc przez 5 dni po 1 tabl. biorę CLO , a od 16dc przez 10 dni Duphaston ( to mój pierwszy cykl z lekami )
Wczoraj brałam ostatnią tabletkę dup. i teraz czekam na miesiączkę albo na cud :)
A jak u was dziewczyny z duphastonem , po jakim czasie dostajecie miesiączkę od odstawienia ?

Ja od 5 dc przez 5 dni po 1 tabl. biorę CLO , a od 16dc przez 10 dni Duphaston ( to mój pierwszy cykl z lekami )
Wczoraj brałam ostatnią tabletkę dup. i teraz czekam na miesiączkę albo na cud :)
A jak u was dziewczyny z duphastonem , po jakim czasie dostajecie miesiączkę od odstawienia ?

Właśnie lekarka mi przepisała duphason i takie same zalecenia. Właśnie się zastanawiam czy jak moje cykle trwają miedzy 25-26 dni to czy nie przedłuży mi się przez to cykl?

Wczoraj bylo plamienie dzis juz jest @... zaczynamy nowy cykl... z clo (2cykl) od dzis biore wiesiolek. Endokrynolog tez zmienil mi dawki wyniki dobre ale jestem ospala. Biore od pon do pt 50mg euthyrox a na weekend 25mg. Trzymam za Was kochane kciuki dajcie znac czy bd 2 kreski

Wczoraj bylo plamienie dzis juz jest @... zaczynamy nowy cykl... z clo (2cykl) od dzis biore wiesiolek. Endokrynolog tez zmienil mi dawki wyniki dobre ale jestem ospala. Biore od pon do pt 50mg euthyrox a na weekend 25mg. Trzymam za Was kochane kciuki dajcie znac czy bd 2 kreski

Przykro ze ta małpa wstrętna przyszła [emoji24]

Nowy cykl, nowe możliwości [emoji1365] Oby Marzec był naszym miesiącem dziewczyny [emoji1364][emoji1364]

Właśnie lekarka mi przepisała duphason i takie same zalecenia. Właśnie się zastanawiam czy jak moje cykle trwają miedzy 25-26 dni to czy nie przedłuży mi się przez to cykl?

Czytałam że po duphastonie miesiączka pojawia się przeważnie 2-3 dni później więc jeśli nawet wydłuży ci cykle do 28dc to nie ma czym się martwić :) ja miałam takie idealne cykle przed ciąża,po poronieniu mam cykle 33-35 dni , zobaczymy jak będzie teraz po duphastonie bo jak narazie to mam dużo wodnistego śluzu

reklama
Czytałam że po duphastonie miesiączka pojawia się przeważnie 2-3 dni później więc jeśli nawet wydłuży ci cykle do 28dc to nie ma czym się martwić :) ja miałam takie idealne cykle przed ciąża,po poronieniu mam cykle 33-35 dni , zobaczymy jak będzie teraz po duphastonie bo jak narazie to mam dużo wodnistego śluzu

Myślisz ze to przez leki ten śluz? Koleżanka jak miała wodnisty to okazało się ze jest w ciąży [emoji16]

Do góry