reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
W sierpniu 2018 wzięliśmy ślub. Wtedy zaczęliśmy faktyczne starania. Wcześniej też się nie zabezpieczaliśmy.Nie wychodziło. Poszłam do gina. Szereg badań. Mąż zbadany wyniki w normie. Dostałam CLO. od 2 do 6 dc. Stosowałam. 10 dc usg. Pęcherzyk 15 mm. 12 dc 20mmx20mm. zastrzyk na peknięcie. 15 dc usg. Owulacja była. Ciałko żółte jest. Teraz biorę progesteron 2 razy dziennie. Dziś zrobiłam test 22 dc. Aby sprawdzić czy zastrzyk się wchłonął. 1 kreska. @ powinna przyjść 14.03.Bóle mam typowo okresowo więc pewnie nici z tego:(
Hej ja dzisiaj byłam u gina, owulacja była za 7-10 dni mam testować. Do @ masz jeszcze trochę czasu także myśl pozytywnie :) też mnie brzuch boli ale gin powiedział że to całkowicie normalne nawet jeśli będzie ciąża. Trzymam kciuki za nas dwie :)

Dziewczyny czy któraś bierze duphanos tez?

Ja od 5 dc przez 5 dni po 1 tabl. biorę CLO , a od 16dc przez 10 dni Duphaston ( to mój pierwszy cykl z lekami )
Wczoraj brałam ostatnią tabletkę dup. i teraz czekam na miesiączkę albo na cud :)
A jak u was dziewczyny z duphastonem , po jakim czasie dostajecie miesiączkę od odstawienia ?

Ja od 5 dc przez 5 dni po 1 tabl. biorę CLO , a od 16dc przez 10 dni Duphaston ( to mój pierwszy cykl z lekami )
Wczoraj brałam ostatnią tabletkę dup. i teraz czekam na miesiączkę albo na cud :)
A jak u was dziewczyny z duphastonem , po jakim czasie dostajecie miesiączkę od odstawienia ?

Właśnie lekarka mi przepisała duphason i takie same zalecenia. Właśnie się zastanawiam czy jak moje cykle trwają miedzy 25-26 dni to czy nie przedłuży mi się przez to cykl?

Wczoraj bylo plamienie dzis juz jest @... zaczynamy nowy cykl... z clo (2cykl) od dzis biore wiesiolek. Endokrynolog tez zmienil mi dawki wyniki dobre ale jestem ospala. Biore od pon do pt 50mg euthyrox a na weekend 25mg. Trzymam za Was kochane kciuki dajcie znac czy bd 2 kreski

Wczoraj bylo plamienie dzis juz jest @... zaczynamy nowy cykl... z clo (2cykl) od dzis biore wiesiolek. Endokrynolog tez zmienil mi dawki wyniki dobre ale jestem ospala. Biore od pon do pt 50mg euthyrox a na weekend 25mg. Trzymam za Was kochane kciuki dajcie znac czy bd 2 kreski

Przykro ze ta małpa wstrętna przyszła [emoji24]

Nowy cykl, nowe możliwości [emoji1365] Oby Marzec był naszym miesiącem dziewczyny [emoji1364][emoji1364]

Właśnie lekarka mi przepisała duphason i takie same zalecenia. Właśnie się zastanawiam czy jak moje cykle trwają miedzy 25-26 dni to czy nie przedłuży mi się przez to cykl?

Czytałam że po duphastonie miesiączka pojawia się przeważnie 2-3 dni później więc jeśli nawet wydłuży ci cykle do 28dc to nie ma czym się martwić :) ja miałam takie idealne cykle przed ciąża,po poronieniu mam cykle 33-35 dni , zobaczymy jak będzie teraz po duphastonie bo jak narazie to mam dużo wodnistego śluzu

reklama
Czytałam że po duphastonie miesiączka pojawia się przeważnie 2-3 dni później więc jeśli nawet wydłuży ci cykle do 28dc to nie ma czym się martwić :) ja miałam takie idealne cykle przed ciąża,po poronieniu mam cykle 33-35 dni , zobaczymy jak będzie teraz po duphastonie bo jak narazie to mam dużo wodnistego śluzu

Myślisz ze to przez leki ten śluz? Koleżanka jak miała wodnisty to okazało się ze jest w ciąży [emoji16]

Do góry