reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Mam przeczucia, że nic nie będzie na tym teście ;) Przynajmniej to nie będzie takim szokiem już ;)

Pod rząd miałaś 4 stymulacje? U mnie lekarz mówił że max można 3 i potem koniecznie przerwa...

Trzymam kciuki za Ciebie!

Hej :)

Mi lekarz powiedział, że zwykle się robi 6 🤔 miałam przerwę między 3 a 4 cyklem miesięczną ze względu na korona, nie udało mi się dostać na usg na czas, żeby sprawdzić czy nie zrobiła się żadna torbiel i nie zaczynałam od razu 4 cyklu tylko miałam jeden "swój" oczywiście bezowulacyjny.. :(

A jak jest u innych dziewczyn z tą ilością stymulacji pod rząd? Też robiłyście po 3 i przerwa?

Ja dziś testowałam, jest 27dc i 15dpo. Niestety śnieżna biel, ani cienia drugiej kreski... Brzuch mnie dziś boli jakbym już miała @, pewnie za parę godzin przyjdzie.. Jest ciężko bo mieliśmy naprawdę duże nadzieje w tym cyklu, 3 ładne pęcherzyki były. Liczyliśmy, że chociaż ten jeden będzie szczęśliwy..

Hej, mi lekarz na początku stymulacji powiedział że dążymy do sześciu pełnych owulacji bez żadnej przerwy.

Mi lekarz powiedział, że zwykle się robi 6 [emoji848] miałam przerwę między 3 a 4 cyklem miesięczną ze względu na korona, nie udało mi się dostać na usg na czas, żeby sprawdzić czy nie zrobiła się żadna torbiel i nie zaczynałam od razu 4 cyklu tylko miałam jeden "swój" oczywiście bezowulacyjny.. :(

A jak jest u innych dziewczyn z tą ilością stymulacji pod rząd? Też robiłyście po 3 i przerwa?

Ja dziś testowałam, jest 27dc i 15dpo. Niestety śnieżna biel, ani cienia drugiej kreski... Brzuch mnie dziś boli jakbym już miała @, pewnie za parę godzin przyjdzie.. Jest ciężko bo mieliśmy naprawdę duże nadzieje w tym cyklu, 3 ładne pęcherzyki były. Liczyliśmy, że chociaż ten jeden będzie szczęśliwy..

Mi lekarz powiedział, że zwykle się robi 6 🤔 miałam przerwę między 3 a 4 cyklem miesięczną ze względu na korona, nie udało mi się dostać na usg na czas, żeby sprawdzić czy nie zrobiła się żadna torbiel i nie zaczynałam od razu 4 cyklu tylko miałam jeden "swój" oczywiście bezowulacyjny.. :(

U mnie też biel :(

No właśnie u mnie też było kilka i jak tu człowiek ma trzeźwo myśleć jak przy zwiększonej ilości jajeczek też jest kiszka. Oby Wam sie wreszcie udało!!

Skoro przy 4 pęcherzykach nie dałam rady to już w ogóle nie dam. No cóż. Trzeba brać to na klatę i żyć bez potomka - po prostu. I tak co miesiąc ten sam scenariusz to szkoda wysiłku. Cokolwiek by się nie zrobiło i tak macica zrobi swoje ;) i zaleje czerwonością.

I jeszcze objawów nie ma :oo2:

Hej. Ja jestem już po 5 cyklach pod rząd z pregnylem. W każdym cyklu dwa piękne pęcherzyki i szansa na bliźniaki i nic. Ze stymulacja miałam tak, że w listopadzie brałam clo 1x1 i nic nie zadziałało więc lekarz odpuścił stymulację bo pęcherzyki mam samoistnie. A w lutym miałam Aromek i też nie pomogło podstymulowac pęcherzyków żeby wcześniej dojrzały niz w 18 dc. Z ostatniej wizyty zrozumiałam że jak mam cykle 25-27 dni, to minut 14 w tył, to owulacja powinna być max do 15 dc. A moje pęcherzyki wtedy są tak malutkie że można pomarzyć o owu.

Kiedy idziesz do lekarza na monitoring? Ja mam dzisiaj 10dpo 25dc cykle ok 30dniowe.... Test ciążowy negatywny a owulacyjny prawie pozytywny [emoji2356]
Hej. Ja jestem już po 5 cyklach pod rząd z pregnylem. W każdym cyklu dwa piękne pęcherzyki i szansa na bliźniaki i nic. Ze stymulacja miałam tak, że w listopadzie brałam clo 1x1 i nic nie zadziałało więc lekarz odpuścił stymulację bo pęcherzyki mam samoistnie. A w lutym miałam Aromek i też nie pomogło podstymulowac pęcherzyków żeby wcześniej dojrzały niz w 18 dc. Z ostatniej wizyty zrozumiałam że jak mam cykle 25-27 dni, to minut 14 w tył, to owulacja powinna być max do 15 dc. A moje pęcherzyki wtedy są tak malutkie że można pomarzyć o owu.

Byłam. Na prawym jajniku jeden pęcherzyk. Drugi gdzieś zniknął. Ten co został ma 19,5 mm. Na lewym jakiś jeden podrósł do 17 mm. Mam w czwartek przyjąć zobaczyć czy pękł ten wiekszy. I tyle. Zrobiłam biocenozę pochwy do drożności.

reklama
Do góry