reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Wow czyli w 13 dc już musiała być owu, super. A ile bierzesz tego aromku?
Długo już próbujesz tym sposobem?
Hej, ja jestem obecnie na aromeku. Ostatni cykl w 14dc miałam ciałko żółte czyli byłam po owu. W 12 dc na monitoringu widziałam pęcherzyk przygotowujący się do pęknięcia. I ja zaczynam chodzić na monitor 9-10dc[emoji4]

reklama
Dzień dobry
Dawno nie zaglądałam tutaj, bo zawiesiłam starania na dopalaczach. Ponieważ od jakiegoś czasu biorę Ethyrox50 i jakoś nie zachodzę w ciąże, postanowiłam go odstawić. Mam jakieś okropne skutki uboczne w postaci wyprysków. Ale przed odstawieniem postanowiłam sprawdzić TSH i mam 0,54 mlU/L. Przy okazji zbadałam tez progesteron. Jestem w 21 dc i progesteron wynosi 12,24. Czyli owuluje ale jakoś malo skutecznie.
pozdrawiam wszystkich

Wow czyli w 13 dc już musiała być owu, super. A ile bierzesz tego aromku?
Długo już próbujesz tym sposobem?
1 tab 3-7 dc
Aromakiem miałam 2 cykle i oby dwa owulacyjne bez pomocy zastrzyków. Obecnie teraz mam 1 miesiąc przerwy i miałam robiona drożność. A w następnym cyklu zaczynam z powrotem i to będzie moj 3 cykl.

Hej Dziewczyny, jestem tu nowa. We wtorek zaczęłam stymulacje letrozolem, wiem że nazwa wątku sugeruje inny lek ale może któraś z was też korzysta z letrozol?
Możecie mi podpowiedzieć jak działa ta stymulacja? W sensie w jakim czasie może dochodzić do owulacji? Bo ja nawet nie wiem kiedy powinniśmy robić przytulanki żeby się wstrzelić [emoji28]
Ja biorę, ale dopiero 1 cykl. Nie będziesz mieć monitoringu podczas stymulowanego cyklu?

Biorę od 3-5 dc 2x1 dziennie, na monitoring mam przyjść w 12 dc, pytam bo jestem ciekawa czy owulacja może wypaść szybciej czy dopiero na monitoringu będzie widać rosnący pęcherzyk :)
Jak możesz to idź szybciej. Najlepiej 10dc wtedy będziesz wiedzieć kiedy będzie owu bo w 12dc może być już po, ale nie musi

Lekarz mi kazał przyjść w czwartek w 12 dc. Jak będzie po to też dobrze, ważne żeby w ogóle była owulacja :) robię jeszcze testy owu z ciekawości. Dzisiaj zaczął mnie zalewać jakiś śluz, 5 dc.
Jak możesz to idź szybciej. Najlepiej 10dc wtedy będziesz wiedzieć kiedy będzie owu bo w 12dc może być już po, ale nie musi

A jaki lek dostałaś Aga?

jeszcze się nie nauczyłam nazw 😂 😂

Clostilbegyt na poczatek cyklu, potem monitoring 10-11 dc (bo u mnie szybko były owulacje)
I jakiś zastrzyk Ovi coś tam, ale to dopiero po USG jak coś....

NO się okaże jak to wszystko podziała...

Swoją drogą ciekawe, że od pół roku miałam pęcherzyk co cykl, no problem a w ostatnim zero... Hmmm... Chyba Luteina tak nie miesza... a doktorek od razu do leków przeszedł jak nigdy... No nic zaufam mu i zobaczymy :) Nawet mi się nakłada przyjmowanie Clostil... z Klinika Niepłodności hehe

reklama
Oby klinika nie była potrzebna i obie w tym cyklu zaskoczymy [emoji2]
jeszcze się nie nauczyłam nazw [emoji23] [emoji23]

Clostilbegyt na poczatek cyklu, potem monitoring 10-11 dc (bo u mnie szybko były owulacje)
I jakiś zastrzyk Ovi coś tam, ale to dopiero po USG jak coś....

NO się okaże jak to wszystko podziała...

Swoją drogą ciekawe, że od pół roku miałam pęcherzyk co cykl, no problem a w ostatnim zero... Hmmm... Chyba Luteina tak nie miesza... a doktorek od razu do leków przeszedł jak nigdy... No nic zaufam mu i zobaczymy :) Nawet mi się nakłada przyjmowanie Clostil... z Klinika Niepłodności hehe

Do góry