reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Gratuluję
Rano zrobiłam test ciążowy. Wyszedł pozytywnie - choć kreseczka nadal jest blada.
Poleciałam dziś do lekarza na 8 rano już byłam 3 w kolejce :) Podczas badania stwierdził jakieś brudzenia ale mówił ze to może być wynikiem zagnieżdżania się zarodka.
Tak wiec jest komórka ma 1.9 mm ! W przyszły piątek mam iść do kontroli.
W zeszłym tygodniu też była 1,2 mm wiec urosło :)
Jeszcze nic nie mówię nikomu nie chce zapeszać !
Dostałam Duphaston zęby pomóc komórce się zagnieździć i witaminy dla kobiet w ciąży.

reklama
Hej dziewczyny nie bylo mnie chwilke bo czekalam na nowy cykl. To juz drugi cykl z clo dzis mam 10dc bylam na wizycie u gin i przyjol mnie z usmiechem czy to juz ciaza? niestety powiedzialam ze sie nie udalo. Po usg mam 2 pecherzyki po 22mm wiec mowi ze jutro owulka wczesnie ale to dobrze dzis wzielam zastrzyk z ovitrelle piatek sobota przytulanko w poniedzialek monitoring czy pekly pecherzyki i oby pod koniec cyklu byla radosc. Gratuluje tym co sie udalo i zycze spokojnych ciaz[emoji4]

Hej dziewczyny nie bylo mnie chwilke bo czekalam na nowy cykl. To juz drugi cykl z clo dzis mam 10dc bylam na wizycie u gin i przyjol mnie z usmiechem czy to juz ciaza? niestety powiedzialam ze sie nie udalo. Po usg mam 2 pecherzyki po 22mm wiec mowi ze jutro owulka wczesnie ale to dobrze dzis wzielam zastrzyk z ovitrelle piatek sobota przytulanko w poniedzialek monitoring czy pekly pecherzyki i oby pod koniec cyklu byla radosc. Gratuluje tym co sie udalo i zycze spokojnych ciaz[emoji4]

[emoji1364][emoji1364] zaciakam
Mocno za owocne starania [emoji8]

Dzień dobry w 1dc. To będzie obfita miesiączka :( ten cykl będzie bez wspomagaczy, mierzenia temperatury i testów owulacyjnych. Totalny luz blus bo owulacja z lewego wiec nie ma po co się starać. Miłego dnia dziewczyny i owocnych starań dla @kolor nadzieji i @aniajg2

Nie dziękuję. Dziś lub w poniedziałek chce iść do gina żeby zobaczyła czy pęcherzyk pękł.
Dzień dobry w 1dc. To będzie obfita miesiączka :( ten cykl będzie bez wspomagaczy, mierzenia temperatury i testów owulacyjnych. Totalny luz blus bo owulacja z lewego wiec nie ma po co się starać. Miłego dnia dziewczyny i owocnych starań dla @kolor nadzieji i @aniajg2

Hej dziewczyny:) czy któraś z Was używała takiego testu, który pokazuje 2 dniową ciążę? Zastanawiam się jak to jest z wiarygodnością takiego testu... Ja to dziś znalazłam w domu, nawet nie wiedziałam, że taki mam i oczywiście to zrobiłam, ale jak pewno się domyślacie wynik negatywny :/

Załączniki

• 2019-05-24 07.35.02.jpg
    2019-05-24 07.35.02.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 59
Hej dziewczyny:) czy któraś z Was używała takiego testu, który pokazuje 2 dniową ciążę? Zastanawiam się jak to jest z wiarygodnością takiego testu... Ja to dziś znalazłam w domu, nawet nie wiedziałam, że taki mam i oczywiście to zrobiłam, ale jak pewno się domyślacie wynik negatywny :/
Nie wierzę w takie testy. Nawet zwykły test na którym pisze że można robić w dniu spodziewanej @ czasami nie pokaże ciąży A faktycznie ciaza jest tylko w moczu jest zbyt mało hormonu ciazowego i test nie wykrywa.

Wiesz lepiej nie wierzyć w takie cudowne wynalazki. Poczekaj ile trzeba I zrób normalny test[emoji4] A wiecie ile dni po spodziewanej @ test będzie wiarygodny?

Wiesz lepiej nie wierzyć w takie cudowne wynalazki. Poczekaj ile trzeba I zrób normalny test[emoji4] A wiecie ile dni po spodziewanej @ test będzie wiarygodny?
To jest różnie. Jednej test pokazuje w dniu @ drugiej parę dni po terminie A jeszcze innej nie pokaże wogule że jest w ciąży i dowie się dopiero u lekarza jak pójdzie że nie ma okresu i chce tabletki na wywołanie. A tu pach niespodzianka i jest ciaza. Ja w ostatniej ciąży czyli 4 lata temu poronilam w 14tc A test mi wogule nie pokazał ciąży. Dowiedziałam się na zwykłej kontroli u gin. Normalnie miałam miesiączke żadnych objawów.

reklama
Dzięki za Wasze opinie :) ale w sumie rozumiem, że gdybym zrobiła betę z krwi w przyszłym tygodniu to jeśli jest ciąża to powinno coś wyjść? Owulacje miałam 20-21.05 i wtedy też przytulanko.

Do góry