reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Mnie biust co cykl przed okresem boli i prawy jajnik promieniujacy na udo tak 1-2 dni przed okresem wiec niewiem czy w tym bym odnalazla objaw ciazy
Moj jedyny objaw przy pierwszej ciąży to dzien przed @ byl piekacy i bolacy bol piersi taki ze bardzo zwrocil moja uwagę i nic po za tym. Za to teraz co godzine mam jakieś objawy a w ciazy pewnie nie jestem :p

reklama
W takim razie przy tym szczesliwym napewno cos poczujesz:) a dlugo juz sie starasz?
2,5 roku bedzie niedlugo. Tyle ze u Nas ogolnie to wyszlo tak ze dlugo staralismy się na luzie, ok 1,5 roku. Az w czerwcu zeszlego roku w koncu postanowilismy przebadac meza, wtedy wyszlo ze to z Nim jest problem. Malo plemnikow, 1% prawidłowych. Pozniej operacja na żylaki, i tak zeszlo Nam trochę.
Teraz mamy już dobre wyniki, mamy 72% prawidlowych plemników, wiec myślę ze ciąża powinna już być. Choć podejrzewam u siebie niedrozne jajowody. Tak mi sie wydaje ze moze to Nas teraz blokuje. Bo skoro ze mną niby jest ok, owulacja jest, meza wyniki sa dobre to czemu ciazy nadal brak?[emoji57]
Teraz mam Clo na 3 cykle a pozniej walczę o drożność.

Ja 7 lat z malymi przerwami na odpoczynek, u mnie badania ok ubmeza tez. Ze 3 lata temu mialam droznosc robiona i byly drozne teraz 2 cykle mam z clo jesli sie nie uda to ide na histeroskopie i jesli wszystko bedzie dobrze to lekarz stwierdzil ze nie ma na co juz czeksc i przejde inseminacje. Wiec msm nadzieje ze w tym cyklu badz w nastepnym z clo sie uda.
2,5 roku bedzie niedlugo. Tyle ze u Nas ogolnie to wyszlo tak ze dlugo staralismy się na luzie, ok 1,5 roku. Az w czerwcu zeszlego roku w koncu postanowilismy przebadac meza, wtedy wyszlo ze to z Nim jest problem. Malo plemnikow, 1% prawidłowych. Pozniej operacja na żylaki, i tak zeszlo Nam trochę.
Teraz mamy już dobre wyniki, mamy 72% prawidlowych plemników, wiec myślę ze ciąża powinna już być. Choć podejrzewam u siebie niedrozne jajowody. Tak mi sie wydaje ze moze to Nas teraz blokuje. Bo skoro ze mną niby jest ok, owulacja jest, meza wyniki sa dobre to czemu ciazy nadal brak?[emoji57]

No to oby cykl z clo na Nas weteranek bylo ostatnim cyklem staraniowym[emoji123][emoji4]
Ja 7 lat z malymi przerwami na odpoczynek, u mnie badania ok ubmeza tez. Ze 3 lata temu mialam droznosc robiona i byly drozne teraz 2 cykle mam z clo jesli sie nie uda to ide na histeroskopie i jesli wszystko bedzie dobrze to lekarz stwierdzil ze nie ma na co juz czeksc i przejde inseminacje. Wiec msm nadzieje ze w tym cyklu badz w nastepnym z clo sie uda.

A co Twój mąż zażywać na to by było więcej procent plemników prawidłowych?

A co Twój mąż zażywać na to by było więcej procent plemników prawidłowych?
Moj mąż bral Profertil (190zl), FertilMen Plus (170zl), Acertin (105 zl), SupraMen (180zl), Androvit (30zl), Salfazin (20zl), (co miesiac brał inny) dodatkowo do tego dawalam mu Wit C, D, Kwasy Omega3, Macę.
Myślę ze u Nas jednak wyniki poszly w górę po operacji, przed Nia mieliśmy 3 mln plemnikiw a po operacji prawie 50mln.
Ale suplementy na pewno tez odegraly jakąś rolę w poprawie.
Noo i maz rzucil palenie.

Moj mąż bral Profertil (190zl), FertilMen Plus (170zl), Acertin (105 zl), SupraMen (180zl), Androvit (30zl), Salfazin (20zl), (co miesiac brał inny) dodatkowo do tego dawalam mu Wit C, D, Kwasy Omega3, Macę.
Myślę ze u Nas jednak wyniki poszly w górę po operacji, przed Nia mieliśmy 3 mln plemnikiw a po operacji prawie 50mln.
Ale suplementy na pewno tez odegraly jakąś rolę w poprawie.
Noo i maz rzucil palenie.
A rozumiem. My mamy dopiero to przed sobą. Będę teraz gadała z lekarzem o skierowaniu na badania nasienia i zobaczymy co tam wyjdzie.

reklama
A mozna na to dostać skierowanie?
My wszystko prywatnie robiliśmy
Ja jestem w DE tu wszystko jest na skierowanie. Prywatnie nie da się nic tu zrobić ponieważ gdyby się dało to był już dawno zrobiła mężowi badania nasienia prywatnie. Tu nawet nie ma labo takiego żeby pójść z zewnątrz i zrobić badania.

Do góry