Małe miasteczko w pomorskim. . Ja właśnie dziś kupiłam witaminy dla osób starających się nazywają się prenafolin 1
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Najlepsze sa testy owu. Trafia sie w punkt jesli nie masz czasu na monit. U mnie kazde testy pokrywaly sie z monitem. Chodze codziennie przez 10 dni od 6 dc. Testy potwierdzaja sie.Sunshine_1988 też jestem z Pomorskiego. Ela93 czemu szkoda cyklu? Jeżeli nie trzeba brać zastrzyku to monitoring nie jest konieczny... Byłam o poradę u innego lekarza bo też nie mam monitoringu. Starać trzeba się tak samo czy ten monitoring jest czy go nie ma.... Jedynie można przypuszczać kiedy ma się owulacje mniej więcej... A na monitoringu lekarz łatwiej ja określi.. Ale Sunshine_1988 dacie radę. No witaminki trzeba brać. Ja biorę kwas foliowy żelazo ze względu na moją anemie, acard, Wit. B6 i b12. Bierzecie jeszcze jakieś?
@Lusia125
W pierwszych dniach po owu jesli planujesz dzidzie lepiej nic nie brac bo ponoć mozna bardziej zaszkodzic. To info od kilku lekarzy plus aptekarzy dwoch. Odmawiali zakup pomimo ze usilnie chcialam. Brac witaminy dopiero jak sie zagniezdzi. A wczesniej tylko kwas foliowy
Skonsultuj sie z gin conajmniej dwoma co ci wolno co nie. Ja tez do jednego nie chcodze bo.. no domyslasz sieMyślisz? Tyle że ja te leki biorę już niecałe 2 lata z przerwami.najwyzej małymi... Lekarz hematolog mi tak każe... Mam gen mthfr, miałam badania genetyczne bo moja mama ma zakrzepice i jestem obciążona a niby kwas foliowy te Wit z grupy B i acard mogą zapobiec ... A dzięki za info o tych testach owu. Nigdy nie próbowałam... Ja tak mniej więcej wiem po obserwacji śluzu... Ale napewno jak teraz się nie udało to skorzystam z tych testów.
Skonsultuj sie z gin conajmniej dwoma co ci wolno co nie. Ja tez do jednego nie chcodze bo.. no domyslasz sie
Testy owu sa zbawienne. 120 za elektro wtedy pojawia sie buzka na dzien przed owu. Albo paski 5+2 gratis teraz są i koszt ok 15 -20 zl. Nie pamietam dokladnie. Po obserwacji za chiny bym nie trafila. Owu mialam nawet 8 dc. Nawet gin byl zaskoczony bo mialam przyjsc na wizyte w 11 dc. Dlatego pierwszy cykl poszedl bokiem. Od drugiego cyklu juz wspieram sie testami i monitoringiem. A teraz czekam...
Ja mam okres 3 dni max. Cykle po 22-24 dniAle 8dc owu? Heh ja 8dc to mam jeszcze końcówkę okresu
Ooo to przy staraniach zazdroszczę ja mam właśnie długie tak 32 - 33 dni, a okres mam ponad tydzień...Ja mam okres 3 dni max. Cykle po 22-24 dni