reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Jakaś patologia mnie chyba dopada, zaczynam sie zastanawiać po co w ogole to ja jestem na tym forum..Nawet nie wiem o czym gadac...Staranki zamienily sie w seks - i mysl "co bedzie to bedzie", o poronieniu juz nie chce gadac, badan zadnych nie robie zeby mowic o wynikach..Jedyne co mi pozostaje to skladac gratulacje albo pocieszac..
Marudzę?Narzekam? Moze to kwestia ciaglego zmeczenia, przeziebienia?
Aj nie wiem, wybaczcie..
Kochana marudz, narzekaj z nami bedzie ci lepiej. A gadaj nawet o d..pie Marynie, co tam, jestemy grupa babek krore polaczyla chec posiadania dzidzi, przeciez nie musisz miec problemow lub watpliwosci by byc na tym forum, staracie sie i to wystarcz a ze czerpiesz z seksu przyjemnosc i masz bardzo lekkie-zdrowe podejscie do "dzialania" to bozia ci wynagrodzi szybka fasolka.

1 czerwca na dzien dziecka ide do szpitala, operacja 2ego czerwca....chcialabym przyspieszyc na maj, ale jak na razie to prawe kolano sie troche uspokoilo, odpuchlo itd...lewe zas dokucza...no ale operacja ma byc prawdego-a lekarz nie przyspieszy terminu jak nie ma opuchlizny i stanu zapalnego...byl wtedy kiedy nie powinien-ponad 2 tyg jak siedzialam w UK to bolalo i puchlo a teraz pieronowi sie odwidzialo....
Ty to masz przekichane z tymi kolanami, moge sie tylko domyslas bolu, ja musialam przestac tanczyc (trenowac) jak mialam kontuzje kolana (lekotki) bo tak mnie napiepszalo, grozila operacja ale jakos sie wywinelam, bylo to baaaaaaaaardzo dawno temu :-)

reklama
witam sie z wszystkimi w niedziele wieczorem. Widze że dzis duzo piszecie od rana a ja po grilu zaglądam do was ale chyba nawet nikt nie zauważył mojej nieobecności. Weekend właśnie mija i jutro kolejny szary dzień.

a w nos chcesz?nikt nie zauwazyl twojej nieobecnosci??

Kochana marudz, narzekaj z nami bedzie ci lepiej. A gadaj nawet o d..pie Marynie, co tam, jestemy grupa babek krore polaczyla chec posiadania dzidzi, przeciez nie musisz miec problemow lub watpliwosci by byc na tym forum, staracie sie i to wystarcz a ze czerpiesz z seksu przyjemnosc i masz bardzo lekkie-zdrowe podejscie do "dzialania" to bozia ci wynagrodzi szybka fasolka.

:-)
lekkie podejscie lekkim podejsciem...ale jeszcze tydzien meczarni przede mna..moze nie bedzie @ w tym cyklu?

Kropeczka

Jesli mialam juz 2 ciaze chemiczne, to to zarowno jest dobrze jak i zle. Zle bo to przezylas. Dobrze, bo oznacza ze sa duze szanse na naturalne poczecie

Myslalam ze juz macie potwierdzona wyniki nasienia. Jesli mowisz ze 1sze badanie to koniecznie za 2-3 miesiace zrob kolejne. Badanie nasienia jest tylko stanem faktycznym na dany dzien, A tyle czynnikow wplywa na wyniki, ze szkoda gadac. Wiec jesli to jednorazowo bylo - to powtorz.

Witaminy zawsze mozna dawac - glowna role odgrywa cynk i selen bo to budulce spermy. Wazna jest tez wit E i C na ruchliwosc, choc tak ogolnie to naukowo nie jest to az tak mocno potwierdzone, ze cokolwiek moze wspomoc sperme.
U Ciebie jednak byl problem innego rodzaju - uszkodzone plemniki, a tego normalnie nie da sie wyleczyc. Mozna miec adzieje, ze 1sze rezultaty nie byly do konca poprawne i ze nastepne bedzie lepsze.

Jesli chodzi o invitro to sa to koszty okolo 12,000 kazda proba, wiec nie jest malo

Dzieki za odp Lolitko!
Kochanie-te badania meza robilismy tylko raz i jak pisalam-po kuracji-a nawet w trakcie-leczenia antybiotykami. on te lekina zoladek-helicobactera-konczy pod koniec maja, wiec za jakies 3 miesiace mamy zamiar ponowic to badanie. Do tego czasu ja sie nie pisze na staranka, bo bede sie bala, stresowala ze cos mogloby z dzieckiem byc nie tak...bo nie woadomo jaki plemnik dopadnie komorke...wole spac spokojnie...o ile to mozliwe.
Wiem ze poprawa morfologii jest niemal niemozliwa, latwiej z iloscia i ruchliwoscia-a te akurat nie sa najgorsze, najgroszy wynik to ilosc uszkodzonych zolnierzykow... Czy Ty sie orientujesz czy antybiotyki moga miec wplyw na uszkodzone plemniki?> czy to tak juz zakodowane ze takie prdoukuje facet i kropka???

Koszt...in votro-faktycznie duzy...ale dalibysmy rade...choc mam nadzieje, ze nie bedzie trzeba...a raczej ludze sie...

a w nos chcesz?nikt nie zauwazyl twojej nieobecnosci??

lekkie podejscie lekkim podejsciem...ale jeszcze tydzien meczarni przede mna..moze nie bedzie @ w tym cyklu?
może i by się przydało taki mały pstryczek w nosek :tak::-D:rofl2:
takie lekkie podejscie to tylko ci na dobre wyjdzie i moze akurat @ nie przylezie:tak:

ah juz nie wierze ze @ sie na mnie obrazi..ale fajnie by bylo..ciezarowka na obrone :) ladny prezent by byl..

pytanie za 10 tysiecy punktow..od czego moga bolec piersi?tak od tygodnia mniej wiecej..po kilkanascie minut dziennie i tyle..mama mowi ze to od zlego biustonosza ( niemozliwe!!!! ), a babcia mowi ze to moze byc ciaza...a mąż moj kochany pyta tylko czy wymasowac (sic!)

Ostatnia edycja:
cześć kobietki!

kikeee- witamy wśród nas:)))

tyle naskrobałyście że nie miałam jak wszystkiego ogarnąć:)
jutro idę o 9.30 do ginki...zobaczymy co mi powie. Mam teraz dużo wolnego ( 20 dni) bo złożyłam wypowiedzenie i czekam na rozpoczęcie nowej pracy więc może się wyluzuje i coś wyjdzie. Dziś 3 dc....@ przyszła i rozpoczęła kolejny cykl starań. Mam nadzieję, że gin mi przepisze coś więcej niż duphaston na ten cykl.....
jutro zdam wam relacje
miłego wieczoru kochane

reklama
Do góry