reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dobry wieczór:-)

Nie podsyłaj tylko za dużo - tak przelotnie wystarczy;-)

O ty - żartować Ci się zachciało z mojej "mamusi":-D:-D:-D

No właśnie - a może........:szok::-D:szok: trzymam kciuki

Lolitko i Olesiu - co Was tak wzięło na pieczenie?
już doczytałam, że Lolitka na skróty piecze, ale Ty Olesiu to napisz przepis - ja z chęcią skorzystam:tak:

1.jak bym mogla, dzis sie tylko zakrecilo ale nawet jedna kropelka nie spadla.

2.sorki, juz nie bede, ciesze sie ze dobrze ci poszlo. Moja tesciowa (macocha meza)to taka milutka na spotkaniach ze az boli a potem robila swoje "noz w plecy" na tyle mielismy juz jej dosyc, ze nie widzielismy jej od prawie 2 lat. I tak jest dobrze, moj M mowi ze mu moi rodzice wystarcza.

3.aaaaaaaaaa odkrylam swoje nowe powolanie :-) ciasteczka!!!! mniam mniam

reklama
Kochana
Lekarz decyduje, ale znajac sluzbe zdrowia to beda chcieli wcisnac tanszy zabieg lub jak najprostszy zabieg (no zobaczymy). Dlatego ja jestem mocno naukowo przygotowana do roznych odpowiedzi, coby go popchnac do prawidlowej odpowiedzi :-) Lekarze czesto wykorzystuja niewiedze pacjentow. Czasami sami lekarze nie maja pelnej wiedzy bo sie zatrzymuja na poziomie studiow. Dlatego ja lekarzy zwykle nie slucham, chyba ze sie nie znam na danej tematyce

Kobieto ty to masz boskie podejscie, tylko pozazdroscic.

Tak z innej beczki:
Czy wam tez tak marznie dlon o myszki komp.?
oj mi strasznie zawsze mam zimną prawą rękę..
Po tysiąc razy dziennie wchodzę na forum, czytam...i nic..Tak od dwóch-trzech dni mam...Naprawdę nie mam pojęcia o czym mam pisać..

Ale dziękuję za miłe słowo..

wiesz co ja tak samo mam czytam na bierzaco ale jakos nie wiem co mam napisac.. dzis rano kazałam meżowi mnie zgwałcić.. bo miałam nagły skok o 1,5 kreski a prawdopodobnie owulka była 13dc.. zobaczymy jakie szydło wyjdzie w tym miesiacu z tego worka.. pewnie była owulka bez jajeczka i lipa..

kabarety na tvp2 - jak polak bedacy w USA kilka lat mowi po amerykansku ( ihih ) dzien dobry? DZIEN DOBRY MEEEEEN
też oglądamy z M:-D:-D:-D
Kochana
Lekarz decyduje, ale znajac sluzbe zdrowia to beda chcieli wcisnac tanszy zabieg lub jak najprostszy zabieg (no zobaczymy). Dlatego ja jestem mocno naukowo przygotowana do roznych odpowiedzi, coby go popchnac do prawidlowej odpowiedzi :-) Lekarze czesto wykorzystuja niewiedze pacjentow. Czasami sami lekarze nie maja pelnej wiedzy bo sie zatrzymuja na poziomie studiow. Dlatego ja lekarzy zwykle nie slucham, chyba ze sie nie znam na danej tematyce
Lolitko - i na pewno uda Ci się ich "przekonać"
jak będę mieć jakieś pytanie to na pewno do Ciebie uderzę - już to kiedyś pisałam, żę jak dla mnie to Ty jesteś jak encyklopedia medyczna:tak:
jak dobrze cos milego od "mamusi" uslyszec :p
Noooooooooooo;-)
1.jak bym mogla, dzis sie tylko zakrecilo ale nawet jedna kropelka nie spadla.
2.sorki, juz nie bede, ciesze sie ze dobrze ci poszlo. Moja tesciowa (macocha meza)to taka milutka na spotkaniach ze az boli a potem robila swoje "noz w plecy" na tyle mielismy juz jej dosyc, ze nie widzielismy jej od prawie 2 lat. I tak jest dobrze, moj M mowi ze mu moi rodzice wystarcza.
3.aaaaaaaaaa odkrylam swoje nowe powolanie :-) ciasteczka!!!! mniam mniam
Daj przepis na ciasteczka:tak:
a moja teściowa dla mojego M jest dobra - ale mnie nie przypadła do gustu - jest dwulicowa a mnie to wqrwia - walczę u siebie z tym, bo nie chcę się kłócić z M na ten temat - może mu być trudno z tym:no:
wiesz co ja tak samo mam czytam na bierzaco ale jakos nie wiem co mam napisac.. dzis rano kazałam meżowi mnie zgwałcić.. bo miałam nagły skok o 1,5 kreski a prawdopodobnie owulka była 13dc.. zobaczymy jakie szydło wyjdzie w tym miesiacu z tego worka.. pewnie była owulka bez jajeczka i lipa..
Nektarynko - coś w tym miesiącu się porobiło z cyklami u wielu dziewczyn - ja też nie wiem kiedy była owulacja bo testy sobie, tempka sobie a śluz sobie - nie mówiąc o suwaczku, który tylko pokazuje sobie wiadome wyliczenia statystyczne:no:
ale zawsze jest szansa, że z takiego chaosu coś się u której urodzi:tak:

Kasy u nas nie brakuje i stac nas na pomoc ale ja narazie daje rade i wogole to lubie sprzatac,wiem z jest zrobione po mojemu i lubie tak.Pewnie jak bede miala juz dzidzie to moze kogos wezmiemy do pomocy:-)Mam problem z prawym ramieniem bo duzo pracowalam w norwegi,jak jeszcze byly poczatki zamieszkania tutaj i poprostu tak ramie przepracowalam ze juz mi wysiada i boli:-(
Mi maz pomoga,on wiecej odkurza ale robi tez inne rzeczy...kochany jest moj ostatni dinozaur:-):-D

Z tym sprzątaniem mam podobnie. Wkurzam się,że tyle tego jest ale wiem,że nikt nie posprząta lepiej ode mnie. I jak byliśmy sami to było łatwiej zapanować nad domem. Teraz nasze dziecko ma wszędzie swoje zabawki, kredki i ciastolinę. Nie ma szans na porządek:no:

Rano musiałam sama wypić kawkę, bo nie doczekałabym się was śpiochy! Ale i tak zazwyczaj śpię długo, więc nie marudzę. Tylko dziś miałam pobudkę wcześnie.

Mam pytanko z innej bajki. Nigdy nie bawiłam się w obserwację śluzu i nie znam się na tym. Oczywiście zauważam ten ,który jest przy owulacji , ale dziś zgłupiałam bo znów taki mam a jestem 2 dni po @. O co tu chodzi? Może tak być?
Idę czytać dalej.

Czesc moje kochane dziewuszki!jak minak weekend?mi tak srednio,jesli mam byc szczera.zabieram sie za czytanie,bo duzo mam do nadrobienia.mam dzisiaj podly nastroj,ale przy was moze sie poprawi.;-)

Hej dziewczynki!!
Już dawno mnie nie były, bo taki dosyć zorganizowany weekend miałam, bo najpierw u babci byliśmy, następnego dnia u znajomych na grilu, a dzisiaj cały dzień na tarasie przesiedziała, taka ładna pogoda...Więc nawet nie miałam kiedy tutaj usiąść..przepraszam, ale nadrobić też nie nadrobię zaległości, nie dam rady...:-(wybaczcie...:-(
Mam nadzieję, że u was wsio dobrze??Są jakieś fasolki???
A tak wogóle to mam nową fryzurke, trochę krótszą i bardziej pocieniowaną, podoba mi się:tak:

Ciastka potrojnie czekoladowe

SMACZNEGO

Załączniki

• ciastko 1.jpg
    ciastko 1.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 29
  • ciastko 2.jpg
    ciastko 2.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 30
  • ciastko 3.jpg
    ciastko 3.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 34
  • ciastko 4.jpg
    ciastko 4.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Patrysia86, masz moje ulubione imie. PATRYCJA/PATRYK wybrane imiona dla mojej fasolki, i co dziwnego wszedzie je ostatnio szlysze i widze. A moze...................

Ja też zawsze chciałam Patrycję. A potem pojawiło się w mojej rodzinie. I Patryk tez już jest.

Ps. Ja tak po cichu licze, ze nie bede miala ICSI tylko jej udoslonalona wersje (zwana IMSI), gdzie plemniki sie oglada najpierw pod super duzym mikroskopem i wybiera tylko najzdrowszego. W ten sposob mozesz wplynac na wybranie najbardziej "poprawnego" materialu genetycznego

Wielki szacunek za Twoją wiedzę. Jestem pod wrażeniem. :tak:

Szafirku
Ty to zakręcona babka jesteś z tym planowaniem. Ale ja mam podobnie. Jak urodziłam córkę to jakiś miesiąc później miałam już wybrany wózek dla drugiego dziecka:-D Pisałam,że pewnych rzeczy nie możesz zaplanować, bo nie wiesz jakie będzie Twoje dziecko. Ja mogłam myśleć, że jak urodzę to nic się nie zmieni, bo przecież będę nadal spotykać się z koleżankami i będę mieć czas na wszystko. W praktyce było tak,że moje dziecko jak nie widziało mojego cyca to była taka afera,że kończyło się na braku oddechu, czyli zanoszeniu się. Szybko przestałam ją zostawiać z kimś nawet na 5 minut. Karmiłam 16 miesięcy i cały ten czas byłam z nią 24/ dobę. Więc gdybym będąc w ciąży planowała powrót do pracy, to po porodzie nic by z tego nie wyszło.

Do góry