reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Kochana

Nie slyszalam, zeby antybiotyki powodowaly uszkodzenie zolnierzykow, no ale wsio mozliwe. Ja raczej licze ze w Twoi przypadku po prostu stosunek prawidlowych do uszkodzonych sie zmieni....Macie dobra objetosc, liczbe wiec jesli tylko te procenty by sie zmienily - wsio by troche lepiej wygladalo

I sie kochanie nie martw o tym co moze sie stac z dzidzia. Powiem tyle:

1. Kazda kobieta moze miec tak, ze zaplodniona zotsanie przez uszkodzonego zolnierzyka wiec TY tu wyjatkiem nie jestes
2. Czesto gdy do takiego zaplodnienia dojdzie, zarodek sam obumiera: zwykle prawo natury, eliminacja uszkodzonych osobnikow. Organizm sam sie broni. Byc moze Twoje ciaze chemiczne sa wlasnie odpowiedzia na uszkodzony material genetyczny....

Jesli Wam badanie nasienia wyjdzie ponownie kiepskie, ja na Twoim miejscu bym sie postarala o IMSI bo wlasnie ta procedure zapobiega zaplodnieniu przez uszkodzone plemniki

reklama
Ale tylko takiego lekkiego, a jak ty sie wogole czujesz???
dziękuje nawet nieźle nic mnie nie pobolewa tylko prawa pierś troche ale da sie wytrzymać jak narazie @ nie przyszła a to już 4 dzień z luteina, zastanawiam sie dlaczego przez prawie 5 dni przed spodziewana @ tak mnie bardzo kłuły jajniki bo tak w podbrzuszu to chyba jajniki moze wtedy sie cos podziało i dlatego nie ma @ i nie ma fasolki:-(

olesia, to smieszne ale mi sie w ciazy bardzo podobal brak @, bole plecow do przetrwania :) wszyscy sie toba interesuja i martwia o ciebie - to plusy :) a stare babcie patrza w autobusie na ciebie jak na ladacznice..no bo jak taka mloda mogla w ciaze zajsc :p

Dobry wieczór:-)
Ooooooooo jak ja bym chciala
powiem szczeze ze u nas tez dlugo nie padalo Oki osatnio w nocy pokropilo. Jak juz tu popada to go do Was podesle.
Nie podsyłaj tylko za dużo - tak przelotnie wystarczy;-)
Patrysiu - jesteś z nami od niedawna to jeszcze nie wiesz, że ja za teściową nie pzrepadam - chociaż dziś było ok - od czasu do czasu jestem w stanie się spotkać:cool2:
Moze bedzie fajnie, MAMUSI nie chcesz zobaczyc? :-)
Milego dnia.
O ty - żartować Ci się zachciało z mojej "mamusi":-D:-D:-D
Witam porannie/poludniowo juz prawie
Andzia
Jeszcze mnie wszedzie nie bylo - ale wszedzie chcialabym wiec...:)
Lolitko - ja to bardzo Ci zazdroszczę tych wyjazdów - mam nadzieję, że mi też się uda kiedyś tak pojeździć i pozwiedzać:tak:
Patrysia86, masz moje ulubione imie. PATRYCJA/PATRYK wybrane imiona dla mojej fasolki, i co dziwnego wszedzie je ostatnio szlysze i widze. A moze...................
No właśnie - a może........:szok::-D:szok: trzymam kciuki
A ja teraz pieke ciasto. Brownie ....... mniami mniami

*ja biore sie za ciasteczka czekoladowo-orzechowe, obiecalam w pracy, M na diecie to do domu nie ma sensu piec.
Lolitko i Olesiu - co Was tak wzięło na pieczenie?
już doczytałam, że Lolitka na skróty piecze, ale Ty Olesiu to napisz przepis - ja z chęcią skorzystam:tak:
Ps. Ja tak po cichu licze, ze nie bede miala ICSI tylko jej udoslonalona wersje (zwana IMSI), gdzie plemniki sie oglada najpierw pod super duzym mikroskopem i wybiera tylko najzdrowszego. W ten sposob mozesz wplynac na wybranie najbardziej "poprawnego" materialu genetycznego
A kto decyduje o tym czy to ICSI czy IMSI?
WOW, ja na latwizne pojde i rosol ugotuje :-)
rosół jest łatwy ale i bardzo smaczny - ja lubię i mój M też:-p
Witam wszystkie Panie bez wyjątku.
Od dwóch dni brak mi siły, non stop mi się spać chce a w dodatku dopadło mnie jakieś przeziębienie ( na pewno nie świńska grypa…ihihih ), mam zatkany nos i drogi oddechowe. Stąd moja niepełna obecność na BB – czytałam ale nie pisałam. Wczoraj byliśmy na zakupkach – mam nowe adidaski J)) na grillu – opiłam się piwka..I było miło..
Z mężusiem staranki trwają, ale raczej pod kątem przyjemności a nie dzidziulki – co będzie to będzie..
Nadal szukam innej pracy, w tej jestem bo jestem – nie mam z niej ani satysfakcji ani przyjemności..
Wszystkim przesyłam duzo ciepełka ( ale nie buziaków żeby nie zarazac )..Brzuchatki – dla was szczególnie dużo spokoju i cierpliwości..A dla starających się duuuzol nadzieji i wiary w to ze będzie dobrze..
OluPM - jakieś głupoty wygadujesz - ja też czasami nie mam o czym pisać i piszę tylko odpowiedzi do postów dziewczyn - a podejście masz do fasolki bardzo dobre, więc udać się musi niedługo:tak: no i o pracy możesz też nas na bieżąco informować - ja Tobie bardzo dopinguję byś znalazła taką jak chcesz:sorry2:
Tak z innej beczki:
Czy wam tez tak marznie dlon o myszki komp.?
Nie:szok::szok::szok:
mnie nie....mnie boli nadgarstek
O tak - mnie też:tak:
ah juz nie wierze ze @ sie na mnie obrazi..ale fajnie by bylo..ciezarowka na obrone :) ladny prezent by byl..
pytanie za 10 tysiecy punktow..od czego moga bolec piersi?tak od tygodnia mniej wiecej..po kilkanascie minut dziennie i tyle..mama mowi ze to od zlego biustonosza ( niemozliwe!!!! ), a babcia mowi ze to moze byc ciaza...a mąż moj kochany pyta tylko czy wymasowac (sic!)
OluPM - ja myślę, że najlepszy pomysł jest M - i jaki przyjemny;-)
a tak swoją drogą to jak to jest taki chwilowy ból nie wiadomo skąd i potem mija to moze być od fasolki - ja tak miałam - taki dość silny ból - jakby kłucie czy ciągnięcie od środka:baffled:

A na spotkaniu nie było źle - teściowa mi powiedziała, że chyba schudłam - zapunktowała więc na plus:tak::-D:tak:

kabarety na tvp2 - jak polak bedacy w USA kilka lat mowi po amerykansku ( ihih ) dzien dobry? DZIEN DOBRY MEEEEEN

A kto decyduje o tym czy to ICSI czy IMSI?

Kochana
Lekarz decyduje, ale znajac sluzbe zdrowia to beda chcieli wcisnac tanszy zabieg lub jak najprostszy zabieg (no zobaczymy). Dlatego ja jestem mocno naukowo przygotowana do roznych odpowiedzi, coby go popchnac do prawidlowej odpowiedzi :-) Lekarze czesto wykorzystuja niewiedze pacjentow. Czasami sami lekarze nie maja pelnej wiedzy bo sie zatrzymuja na poziomie studiow. Dlatego ja lekarzy zwykle nie slucham, chyba ze sie nie znam na danej tematyce

reklama
Do góry