MARZENIXX :-)
Napisalam Ci ta instrukcje obslugi ff tak wg mojego uzytkowania.... nie bylo mnie wczoraj...trzeba wejsc na chart w lewym gornym rogu i wtedy wyswietla Ci sie dni kalendarza i nacisnac np 15 kwiecien i otworzy Ci sie okno gdzie sie wszystko notuje : tempka, sluz, godzina, przytulanki i potem save i next i Ci przeskakuje na kolejny dzien a jak sie pokielbasilo calkowicie skasuj cykl i sprobuj od nowa: po lewej jest kolumna i dajesz: cykles potem delete cykles, delete i confirm delete i zrob od nowa cykl inne objasnienia: Wchodzisz tak po kolei zapisujac codziennie cykl: strona ff, logujesz sie i.....
CHART - lewy gorny rog naciskasz i wyskakuje Ci kalendarz z dniami tygodnia i jaka to data wiec dajesz pierwszy dzien miesiaczki, naciskasz np 20 kwiecien otwierac Ci sie tabelka do zapisu na ten dzien i :
1 okienko po lewej jasny fiolet - PRIMARY :
1. Temperature: - temperatura wspisujesz temperature + godzine np: 06:30 am (czyli rano)
2. Cervical Fluid:- sluz (sucho, lepko/lepki - nieplodny, kremowy-nieplodny, wodnisty -plodny, jajko kurze - plodny)
3. Menses/Spotting: - miesiaczka (plamienie, lekka, srednia, mocna - jak dasz plamienie to tylko zaznaczy Ci "*" i nie oznacza to konca cyklu !! bo cykl sie konczy i zaczyna jak krew czyli conajmniej jak dasz : light, medium czy heavy)
4. Intercourse/Insemination: serduszkowanie: am- rano, pm-wieczorem, both - i tak i tak, yes - obojetnie kiedy (ogolnie), no - wogole, IUI -inseminekcja
Nastepnie SECONDARY :
1. Cervix - jest to szyjka jak ja badasz to:
Position - nisko, srenio, wysoko polozona,
Opening - zamknieta, srednio, otwarta
Texture - twarda, srednia, miekka
Nastepnie - TESTS: sa to testy owu, ciazowe sikane i z krwi sie zaznacza + - dodatni, - ujemny, OPK - owulacyjne testy i jak zaznaczysz + na wykresie na zielono sie zakresli kwadracik i plusik tak samo z ciazowymi,
Na koncu SPECYFIC i MEDS - czyli dodatkowe rzeczy jak bole glowy, brzucha okoloowulacyjne, jest tego duzo trzeba poczytac a meds - leki
Potem dajesz wszystko na SAVE & NEXT - i przeskakuje Ci na kolejny dzien i robisz wszystko tak samo :-) uffff a inne kolumny jak calendar, wheel to juz tak nie korzystalam szczegolowo :-)