reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

To naprawdę super!!:tak::-D
Też bym juz chciała chodzic do ginki i sprawdzac co z moim bejbikiem... ale najpierw trzeba się o niego postarac:-D

Wiecie co dziewuszki..
Dziś rano poszłam do lazienki i na majteczkach ujrzałam brązową plamkę.. na @ za wcześnie bo jeszcze 9 dni do niej. Myślałam na początku, że ( przepraszam za określenie:zawstydzona/y:) to poprostu po wczorajszej kupce, ale to niemożliwe..już nie mówię tych pobrzydliwości:-D Powiedziałam M rano a on na to, że jakby było po kupce to nie byłaby to plamka tylko kreska:-D
Tak się śmialismy, że szok:laugh2: Ale nadal jestem zaniepokojona:-(
No i przepraszam jeszcze raz za tą "kupkę":sorry:
witaj Aga postarasz sie zobaczysz już niedługo będziesz biegać do gina i sprawdzać jak rosnie twoje maleństwo:tak::tak::-):-)

ja ci nie pomoge skąd ta plamka bo nie mam pojęcia co to moze być a ja dalej mam to uczucie mokra i też sie zastanawiam co to jest, tak że jesteśmy dwie które sie zastanawiają i mają cichą nadzieję ze to fasolka:tak::-)

reklama
witaj Aga postarasz sie zobaczysz już niedługo będziesz biegać do gina i sprawdzać jak rosnie twoje maleństwo:tak::tak::-):-)

ja ci nie pomoge skąd ta plamka bo nie mam pojęcia co to moze być a ja dalej mam to uczucie mokra i też sie zastanawiam co to jest, tak że jesteśmy dwie które sie zastanawiają i mają cichą nadzieję ze to fasolka:tak::-)
Jesteśmy we dwie, dwie niewiadome...:-D
Już ja bym Ci powiedziała skąd te uczucie mokra ale nie chcę zapeszac:-p:tak::-D
Co do swojej plamki to może ja kosmici w nocy narysowali hahah:laugh2:
Bo tulilismy się z M w tym cyklu tylko dwa razy w 11dc i 13dc:sorry::eek:

Jesteśmy we dwie, dwie niewiadome...:-D
Już ja bym Ci powiedziała skąd te uczucie mokra ale nie chcę zapeszac:-p:tak::-D
Co do swojej plamki to może ja kosmici w nocy narysowali hahah:laugh2:
Bo tulilismy się z M w tym cyklu tylko dwa razy w 11dc i 13dc:sorry::eek:
ja też się boje zapeszyć ale z drugiej strony to w to nie wierzę a tak mnie korci zatestować ale wytrzymam muszę :tak:;-)
nigdy nic nie wiadomo moze jednak los sprawi ci niespodziankę :tak::-)

właśnie ogladam na allegro śliczne ubranka dla dzieci i wielkiego Kubusia Puchatka dla mojego chrześniaka

Co do czasu ćwiczeń to ma być conajmniej 30 min (napisałam to co powiedział mi lekarz) a ponieważ jakieś pół roku temu odpuściłam sobie wszelkie ćwiczenia to musze stopniowo zwiększać czas.
Loree Zelixa to tabletki odchudające czyli przece wszystkim zmniejszające apetyt (działają na ośrodek głodu w mózgu- tak najprościej mówiąc), wydawany jest tylko na recepte, trzeba mieć zdrowe serce i wątrobe. Pewnie zaraz ktoś mi napisze że wystarczy silna wola i poco sie faszerować chemią tylko że ja już rok walcze a kg zamiast ubywać to przybywa i czuje że hormonki coraz bardziej mi szaleją więc mam już dść tego:no:

Loree, ja kupuję w tabletkach. Chrom organiczny, jest tez chrom z błonnikiem. Nie pamiętam firmy, ale są różne. Kupuje na listki. Tani. Za listek 20 szt ok 5 zł. Biorę jedna dziennie. generalnie nie należy przesadzać, bo nadmiar chromu też nie jest dobry podobno. I nie działa tak chop siup po 1 tabletce:-) Mnie zmalała ochota na słodycze, ztn, nie to że nie jem w ogóle:-) Ale już nie trzaskam drzwiczkami w domu jak mnie najdzie i nie jem całej czekolady na raz, tak jak potrafiłam przed okresem:-D

Dzięki kochana Zajączku. Jesteś wielka ! Więc jest szansa, że przed @ nie będę mieszkać w lodówce? Miło mi to słyszeć, bo tak się obżeram, że aż mi wstyd! A jak długo można łykać chrom żeby nie przesadzić?

Powiedzcie mi kochane jak się robi cytat z długiego posta, żeby go w całości nie kopiować, tylko mały wybrany fragment? Jakoś tego nie wyczaiłam jeszcze!

MARZENIXX :-)

Napisalam Ci ta instrukcje obslugi ff tak wg mojego uzytkowania.... nie bylo mnie wczoraj...trzeba wejsc na chart w lewym gornym rogu i wtedy wyswietla Ci sie dni kalendarza i nacisnac np 15 kwiecien i otworzy Ci sie okno gdzie sie wszystko notuje : tempka, sluz, godzina, przytulanki i potem save i next i Ci przeskakuje na kolejny dzien a jak sie pokielbasilo calkowicie skasuj cykl i sprobuj od nowa: po lewej jest kolumna i dajesz: cykles potem delete cykles, delete i confirm delete i zrob od nowa cykl inne objasnienia: Wchodzisz tak po kolei zapisujac codziennie cykl: strona ff, logujesz sie i.....

CHART - lewy gorny rog naciskasz i wyskakuje Ci kalendarz z dniami tygodnia i jaka to data wiec dajesz pierwszy dzien miesiaczki, naciskasz np 20 kwiecien otwierac Ci sie tabelka do zapisu na ten dzien i :

1 okienko po lewej jasny fiolet - PRIMARY :

1. Temperature: - temperatura wspisujesz temperature + godzine np: 06:30 am (czyli rano)

2. Cervical Fluid:- sluz (sucho, lepko/lepki - nieplodny, kremowy-nieplodny, wodnisty -plodny, jajko kurze - plodny)

3. Menses/Spotting: - miesiaczka (plamienie, lekka, srednia, mocna - jak dasz plamienie to tylko zaznaczy Ci "*" i nie oznacza to konca cyklu !! bo cykl sie konczy i zaczyna jak krew czyli conajmniej jak dasz : light, medium czy heavy)

4. Intercourse/Insemination: serduszkowanie: am- rano, pm-wieczorem, both - i tak i tak, yes - obojetnie kiedy (ogolnie), no - wogole, IUI -inseminekcja

Nastepnie SECONDARY :

1. Cervix - jest to szyjka jak ja badasz to:
Position - nisko, srenio, wysoko polozona,
Opening - zamknieta, srednio, otwarta
Texture - twarda, srednia, miekka

Nastepnie - TESTS: sa to testy owu, ciazowe sikane i z krwi sie zaznacza + - dodatni, - ujemny, OPK - owulacyjne testy i jak zaznaczysz + na wykresie na zielono sie zakresli kwadracik i plusik tak samo z ciazowymi,

Na koncu SPECYFIC i MEDS - czyli dodatkowe rzeczy jak bole glowy, brzucha okoloowulacyjne, jest tego duzo trzeba poczytac a meds - leki

Potem dajesz wszystko na SAVE & NEXT - i przeskakuje Ci na kolejny dzien i robisz wszystko tak samo :-) uffff a inne kolumny jak calendar, wheel to juz tak nie korzystalam szczegolowo :-)

dziewczyny może Wy mnie poratujecie, strasznie wypadają mi włosy, mam już połowe tego co miałam :-( jeszcze troche i będę łysa, może którać mi poleci jakieś tabletki,odżywki cokolwiek byleby pomogło..

reklama
dziewczyny może Wy mnie poratujecie, strasznie wypadają mi włosy, mam już połowe tego co miałam :-( jeszcze troche i będę łysa, może którać mi poleci jakieś tabletki,odżywki cokolwiek byleby pomogło..
slonko pytanie od czego te wloski ci wypadają!!!! moze warto zrobic sobie jakies badanka zmienic dietke! ogolnie na wloski i paznokcie jest wsio co ze skrzypu polnego robione! zmien tez szampon warto w takim przypadku zainwestować w apteczny! ;-)

no ja zadzwonilam do wydzialu transportu!
i co
mam sie zglosic do <lekarza uprawnionego do badania kierowcow> nie zaden medycyny pracy czy okulista!!!! :eek:

Ostatnia edycja:
Do góry