reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
witajcie,

wpadłam na male pogaduchy:)

ostatnio sobie wróżyłam z obrączki powieszonej na nitce ile i jakie będe miała dzieci:) normalnie stara a głupia jestem jak bucisko jakieś:)

wyszło mi ze 3, pierwsza dziewczynka:) zobaczymy czy się sprawdzi
witaj Katarzynko testy doszly wczoraj bardzo ci dziękuję:tak::-)
ja sobie nie wróżyłam tak jeszcze może spróbuję .........
ty sie lepiej z tego nie smiej w mojej rodzinie sie wsio zgodzilo z ta wrozbą! niestety wychodzą tez ciąze ktore nie doczekaly sie porodu! :confused2: mi wychodzi 2 najpierw chlopak a potem dziewczynka wiec uklad idealny!:laugh2:
ale właśnie ja też słyszałam a nawet znam takie osoby którym sie ta wróżba spełniła może cos w tym jednak jest:tak:

Wczoraj byłam u ginki.
Szyjka zamknięta i się nie skróciła, zmieniła tylko położenie względem miednicy.
W czwartek mam usg to obejrzymy też szyjkę dokładnie. Serduszko dzidzi elegancko bije. Ginka mi powiedziała, że jeszcze przez 3 tygodnie nie poczuje ruchów bo dzidzia jest nisko :confused2:
I najlepszy teks ginki " Normalnie bym powiedziała, żeby przyszła pani za 4 tygodnie ale powiem żeby za 3 bo i tak pani przyjdzie wcześniej" :-D:-D Dokładnie ;-)
A i przez 3 tygodni przytyłam 1,2kg ;-);-)
Witaj Kasiu:-)
super wiesci!!! :-):-):-) a ja sie wlasnie zastanawialam gdzies ty sie podziala!!! :eek: .... nie ładnie tak znikać! a jak tam samopoczucie ogolne?!

mam pytanie z innej beczki!!!!!!!!!
skonczylo mi sie prawo jazdy mialam wydane na 5 lat (wzrok) co musze teraz zrobic zeby je przedluzyć!? bo sie pogubilam!!! :eek:
myslalam ze musze isc tylko do uprawnionego okulisty po zaswiadczenie a teraz przeczytalam ze jeszcze do jakiegos lekarza medycyny pracy??? :eek::confused2: niech mi to ktoras wyjasni! blagam!!!!!

Witam się tak w ogóle!!!
WItam, witam:-p:tak::-D

Czesc moje kochane staraczki!ale za wami tesknilam.nawet nie zabieram sie do czytania,bo tyle naskrobalyscie,ze nie dam rady nadrobic.witam nowe staraczki.fajnie,ze jest nas coraz wiecej.moj weekend byl cudowny,duzo spacerow,swiezego,morskiego powietrza i pysznego jedzonka.jeszcze dzisiaj i jutro leniu****e,ale w czwartek juz do pracy(ochyda:crazy:).dzisiaj moj M ma oddac nasienie do badania,mam nadzieje,ze wyniki beda dobre.bardzo sie rano stresowal,ale wcale mu sie nie dziwie(trzymam za niego kciuki).w maju do pani doktor i zobaczymy co dalej.musze sie tez pochwalic,ze dostalam sie na wizyte u pewnej pani(nie lekarza,ale wyksztalconej po kilku fakultetach),ktora pomaga ludziom z problemami zdrowotnymi.moja kolezanka jezdzi do niej i spytala o moj przypadek tzn.,ze jestesmy z mezem zdrowi,ale nie mozemy juz tak dlugo zajsc w ciaze i ze to prawdopodobnie taka blokada.pani powiedziala,ze juz miala wiele takich przypadkow(ma swoja praktyke juz 20 lat)i juz wiele dzieci urodzilo sie po wizytach u niej.moze wiekszosc z was uzna to za glupote,ale jesli to mogloby mi pomoc,to uwierze nawet w szklana kule.pozdrawiam was dziewczynki cieplutko i obiecuje,ze juz bede na biezaco.poki co @ juz sobie poszla i teraz czekam na owu.wierze,ze bedzie dobrze!buziaki!:-);-):-);-):-);-)
Warto spróbowac:tak::-D Skoro juz tylu osobom pomogła to naprawdę warto, a nóż widelec Wam też pomoże:tak:Będę trzymac kciuki.:tak:

Witajcie kochane, mam nadzieje, że jeszcze mnie pamiętacie ;-)

Kinguś oczywiście, że Cie pamietamy!!:tak: Ja pamietam CIę już jak byłaś na staraczkach 2008 :-D

witajcie,

ostatnio sobie wróżyłam z obrączki powieszonej na nitce ile i jakie będe miała dzieci:) normalnie stara a głupia jestem jak bucisko jakieś:)

też kiedyś sobie wrózyłam ale już daaawno, już nie pamietam nawet co mi wyszło:-p:-D

Wczoraj byłam u ginki.
Szyjka zamknięta i się nie skróciła, zmieniła tylko położenie względem miednicy.
W czwartek mam usg to obejrzymy też szyjkę dokładnie. Serduszko dzidzi elegancko bije. Ginka mi powiedziała, że jeszcze przez 3 tygodnie nie poczuje ruchów bo dzidzia jest nisko :confused2:
I najlepszy teks ginki " Normalnie bym powiedziała, żeby przyszła pani za 4 tygodnie ale powiem żeby za 3 bo i tak pani przyjdzie wcześniej" :-D:-D Dokładnie ;-)
To naprawdę super!!:tak::-D
Też bym juz chciała chodzic do ginki i sprawdzac co z moim bejbikiem... ale najpierw trzeba się o niego postarac:-D

Wiecie co dziewuszki..
Dziś rano poszłam do lazienki i na majteczkach ujrzałam brązową plamkę.. na @ za wcześnie bo jeszcze 9 dni do niej. Myślałam na początku, że ( przepraszam za określenie:zawstydzona/y:) to poprostu po wczorajszej kupce, ale to niemożliwe..już nie mówię tych pobrzydliwości:-D Powiedziałam M rano a on na to, że jakby było po kupce to nie byłaby to plamka tylko kreska:-D
Tak się śmialismy, że szok:laugh2: Ale nadal jestem zaniepokojona:-(
No i przepraszam jeszcze raz za tą "kupkę":sorry:

Wczoraj byłam u ginki.

Witaj Kasiu:-)

Co do ruchow u mnie gin mowil ze przy pierwszej ciazy t 20-22 tydzien :-) ja poczulam w 22, teraz wczesniej bo to 2 ciaza ale typowe kopniaki chyba 19-20 :-) Aaa i ja na plusie 4-5kg jakos tak

witajcie,

tez sobie wrozylam tylko ze na plec wyszla mi dziewczyna a teraz chlopiec :-)

mam pytanie z innej beczki!!!!!!!!!
skonczylo mi sie prawo jazdy mialam wydane na 5 lat (wzrok) co musze teraz zrobic zeby je przedluzyć!? bo sie pogubilam!!! :eek:
myslalam ze musze isc tylko do uprawnionego okulisty po zaswiadczenie a teraz przeczytalam ze jeszcze do jakiegos lekarza medycyny pracy??? :eek::confused2: niech mi to ktoras wyjasni! blagam!!!!!
Kochana zgadza się, musisz wybrac się do lekarza medycyny pracy.Ale przedtem raczej do okulisty.. Lekarz medycyny pracy po obejrzeniu zaświadczenia i zbadaniu Ciebie wyda Ci zaświadczenie. A dalej to nie wiem:-p

super wiesci!!! :-):-):-) a ja sie wlasnie zastanawialam gdzies ty sie podziala!!! :eek: .... nie ładnie tak znikać! a jak tam samopoczucie ogolne?!

skonczylo mi sie prawo jazdy mialam wydane na 5 lat (wzrok) co musze teraz zrobic zeby je przedluzyć!?
Mdłości mijają i ogólnie jest dobrze tylko czasem coś zakłuje, zaboli pociągnie ;-);-)
A z wymianą to nie mam pojęcia ale też mi się nie długo kończy. Można zadzwonic do urzędu miasta i się w informacji spytać.

Wiecie co dziewuszki..
Dziś rano poszłam do lazienki i na majteczkach ujrzałam brązową plamkę..
Może to zagnieżdżanie.

Co do ruchow u mnie gin mowil ze przy pierwszej ciazy t 20-22 tydzien :-) ja poczulam w 22, teraz wczesniej bo to 2 ciaza ale typowe kopniaki chyba 19-20 :-) Aaa i ja na plusie 4-5kg jakos tak
Ja bym chciała już czuć, wiedzieć że maluszek tam siedzi i ma się dobrze;-)

W czwartek idziemy na usg tym razem M wejdzie ze mną do gabinetu ;-):tak::tak::-)

reklama

Co do imion to na dzien dzisiejszy
chlopiec dostanie imie: Chris czyta sie KRIS
a dziewuszka dostanie: Lyla czyta sie LAILA
jak widac typowo nie polskie imoina :tak: ale zawsze chcialam zeby moje dzieci nazywaly sie inaczej od wszystkich :sorry:

Lyla - przepięknie:-)

Witam poniedziałkowo! :-) nareszcie necik ruszyl w pracy! :-)

dla dziewczynki LIDIA :-) (Lidka) tak na 90% bo moze jak bede kruszyne trzymac w rekach to zmienie zdanie! :-D a dla chlopca to brak po za kilkoma takiego super pewniaka! podoba nas sie Radek Kuba Robert ostatnio też Borys i Bruno, Kacper, Konrad itp moge tak jeszcze dlugo :-D
:-D:-D:-D:-D

Bruno i Konrad takie dostojne i przepiękne. Nawet o tym nie pomyślałam.

a wogole to wlasnie zjadlam pierwsze w tym roku truskaweczki!!!! mniam mniam!!:-D

Smaka Kobieto mi narobiłaś!!!!

Co wy z tymi truskawkami? Już są naprawdę dobre? Ostatnio oglądałam w sklepie to takie jakieś mutanty były i nie wyglądały na smaczne:no:

Nie lubię tych pierwszych, przerośniętych, zdaje się mi, że są takie bez smaku:-p

ja tez za kawą nie przepadam... jesli pije to tylko Jacobs złotą rozpuszczalną , jedną łyżeczkę i kupa mleka!!:-)

Mi po kawie to tylko chce się siusiu a jak z mlekiem to dochodzi senność. Działa na mnie na odwrót:nerd:

Agniesiak... Malinowa jest najgorsza moim zdaniem - nie polecam. Dobra jest też z opuncją figową....aaaaaa, ja mam obowiązkowo także od n ich zielona z miętą (dobra po świętach;-))
Ja kawę piję najczesciej rozpuszczalną Maxwell House ale brązową. Bez niczego.Ale nie jestem smakoszem kawy. Wolę dobrą herbatkę:-)

Z opuncją piłam. Nawet smaczna.
Co do napojów, herbat itp. Ostatnio zaczełam pic zioła, a to na trawienie, na żołądek, na wątrobę, na cerę......... Tak z połową łyżeczki cukru nie są złe, nawet wspaniale smakują, a i waga przy nich nie rośnie woda się nie odkłada. Samo zdrowie. Polecam:-)

Hej!
Melduje, ze doleciałam, jestem w POLSCE, macie tu faktycznie piękną pogodę...i zaraz jade do mamy do szpitala...wiec wybaczcie moje ptaszynki kochane, ale nie mam teraz czasu was podczytac...a nazbieralo mi się z 30 stron zleglych...będe czytala jutro rano....wybaczcie więc ale nic nikiomu nie napisze, bo nie wiem jaki temat na tapecie:zawstydzona/y:

Od rana mam metlik, sprzatanie, gotowanie itd...dopiero teraz znalazlam chwilkę zeby sie odmeldowac...tak na wszelki wypadek... zebyscie o mnie nie zapmnialy...bo wiadomo to co by bylo gdyby...

Wczoraj prosto z lotniska pojechalismy do mamy-czuje sie lepiej, ale ma straszne nerwy, bo mialo nie bolec a bardzo boli ją noga, polowy nie czuje bo jakiś nerw padl i trzeba będzie okolo miesiąca by wrócił do pracy...ogólnie wymęczyli ją strasznie, ma dlugą ranę i siniaki na plecach wielkie...no ale zdaniem lekarzy udalo się wszystko :tak: i będzie z dnia na dzien lepiej, potrzeba tylko czasu....zrobilam jej dzisiaj pycha rosolek. zeby szybciej postawił ją na nogi:-)

Moja noga definitywnie nie lubi latac samolotem...w dodatku-lewa! Sluchajcie mam to samo z lewa nogą boli i spuchlo...prawa cmi a lewa szaleje teraz...chyba za bardzo ja przemęczylam chcac oszczedzic prawą...OMG...za tydzien mam rezonans...ale tylko tej prawej...bo wtedy jeszcze lewa była cacy...ciekawe co tam mi powychodzi:-)
Ok spadam pod prysznic i w drogę na Ślask do mamy!:-)
OK! Bawcie się dobrze i do potem...lub do jutra...musze już zmykać-pa!

A czy to czasami ciebie nie widziałam u mnie na polu, tak by sie dobrze składało, bo jak z BB znikłaś to boćka dzień w dzień u mnie widzę:-D

Dbaj o siebie i o mamusię. Pozdrawiam.

Witam!
Wesele poprawiło humor... od jutra zaczynam brać clo tym razem całą tabletkę właśnie rozmawiałam z lekarzem, wizytę przełożyłam na czwartek wtedy będzie pierwsze podglądanko!

Ktosiowa jak ci nie wstyd jeszcze wchodzić na te forum!

pozdrawiam!

No imprezowiczka wróciła:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No a u mnie są pułapki słodyczowe - mój M ma cukrzycę więc mamy w domu zapas batonów na wypadek gdyby cukier mu spadł, bo wtedy grozi śpiączka, no i żeby się nie pzreterminowały to ja też podjadałam, ale od miesiąca ograniczam słodycze, bo tyję a nie chudnę mimo leczenia tarczycy:wściekła/y:

Niunia - może potrafi czarować ale musi w to uwierzyć:tak:

Tak, tak wytłumaczenie, by się nie przeterminowały:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A tak na serio to chciał bym umieć czarować ale kuźwa jakoś to nie działa:wściekła/y::wściekła/y:

Nowe butki poprawiają humorek:-)ja to mam całą kolekcję butów, mój mąz to mi nawet zabrania kupować nowe, ale ja wcale go nie słucham, bo uwielbiam kupować butki:tak:

Oj mam to samo:-D

Rzeczywiście narazie żadnych kwietniowych fasolek! dziewczyny kto zacznie dobrą passe, trzeba odgonić tą złą aurę!

U mnie na ogrodzie nie chce fasola wykiełkować a co dopiero we mnie:-D

oooooooo tak tak!! ja tez choruje teraz na buty na koturnie!!!! Koniecznie musze sobie kupic!! nawet nie wiem jaki kolor ale tak tak koniecznie!!! juz sie nie moge doczekac!!!:-D:-D:-D

Ja ostatnio widziałam takie jakby tenisówki na wysokiej koturnie czarne z białymi elementami a z przodu malutka słodka czarna kokardka w białe paseczki. Tylko kór........... nie było rozmiaru:wściekła/y:

niedawno wróciłam od lekarza a jednak to przez torbiel niedostałam okresu:-(tak więc staranki na jakiś czas musze odłożyć, może to i lepiej jak sie odstresuje to efekty będą lepsze;-)

No to lecz się złotko i szybko zaczynaj starania.

nadwaga niesprzyja starankom, podobno jak to są problemy to strata 20% masy ciała daje dobre rezultaty (tylko wtedy gdy jest nadwaga). A co do metody odchudzania to poszłam na skruty troszkę i poprosiłam o recepte na zelixe (jak weszłam ostatnio na wage to sie przeraziłam 78 kg przy wzroście 165 cm:zawstydzona/y:), do tego dieta 1300-150 kcal i aktywność fizyczne 30 min trzy razy w tygodniu (conajmniej):tak:

Co do czasu ćwiczeń. Organizm przy wysiłku do 30 min pobiera zapasy tłuszczowe z wątroby dopiero po upływie tego czasu zaczyna pobierać z tkanki tłuszczowej podskórne.

Wczoraj byłam u ginki.
:-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry