reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania, początki

Hej, mam na imię Justyna. Z mężem o dziecko staramy się od stycznia. Mam już dwoje dzieci. Wczoraj powinnam dostać @. Nadal nic, ale tak już bywało więc poczekam jeszcze z testowaniem 😁

reklama
Czytałam gdzieś ostatnio, że najbardziej, że tak powiem owulacje jak w zegarku po 14 dniach są przy cyklach 28 dniowych. A jak cykl ma 30 i wyżej to już nie jest takie oczywiste, że ta owulacja będzie po 14 dniach, tylko najczęściej jest później ok 18- 19 dc. I stąd potem biorą się młodsze ciąże na usg niż z @. Więc jak para współżyje regularnie to może nawet nie wiedzieć, że wtedy gdy oni się intensywnie starają bo myślą, że jest owu a jej nie ma a parę dni spontaniczny seks i potem wychodzą 2 kreseczki na teście a na pierwszym usg np jeszcze nic nie widać i okazuje się że ciąża młodsza.
Ja mam cykle zazwyczaj 28dniowe. Czesem jednak owu przesuwa mi się w jedną lub drugą stronę o 1 dzień i cykl mam krótszy lub dłuższy o ten dzień. Od kilku miesięcy prowadzę też obserwacje szyjki macicy i śluzu. Więc wiem kiedy mam owu. Ale przed okresem ta szyjka co cykl inaczej wygląda 😂

Ja mam cykle zazwyczaj 28dniowe. Czesem jednak owu przesuwa mi się w jedną lub drugą stronę o 1 dzień i cykl mam krótszy lub dłuższy o ten dzień. Od kilku miesięcy prowadzę też obserwacje szyjki macicy i śluzu. Więc wiem kiedy mam owu. Ale przed okresem ta szyjka co cykl inaczej wygląda 😂
Ja nigdy nie prowadziłam obserwacji, z zajściem też nie miałam problemów a i tak zawsze potem podczas USG się okazywało, że ciąża młodsza bo później owulacja była niż powinna być 😅
W jakim wieku masz dzieciaczki?

Dziś w 26 dc robiłam beta-hcg, żeby określić czy kontynuować Luteine. Wynik 13.7! Może jest szansa, powtarzam w poniedziałek. Jestem w 1 cyklu po poronieniu. Mam nadzieje, że urośnie i tym razem będzie dobrze. Jednak strach mnie nie opuszcza, te straszne przeczucie, że tak jak wtedy wszystko pryśnie. :(
Kochana moja pierwsza beta w dniu spodziewanej miesiączki to było raptem 9 🤪 ( nikt mi chyba ciąży nie wróżył ) dziś już ponad 3 tysiące i ładny pęcherzyk z ciałkiem żółtym 5 tc 😬 musisz być dobrej myśli

Powiedz mi, czy nie boicie się z mężem starać w czasie pandemii o dziecko? Nie orientuje się, czy we wrześniu dzieci wracają do szkoły czy nie, bo moje córki w wieku przedszkolnym, ale mój mąż cały czas ma wątpliwości czy to aby dobry czas bo koronawirus, bo dziewczynki przyniosą itd itp. no i zaczęłam się zastanawiać, jakie podejście mają do tego inne mamy, które mają dzieci w wieku przedszkolnym bądź szkolnym.

Dziewczyny ja już nie mogę doczekać się testowania jak jakaś wariatka :D testy już mam kupione a tu jeszcze tydzień czekania :D oczywiście jestem dobrej myśli ale z drugiej strony boje się nakręcać żeby się nie rozczarować - tak więc ciężko zachować zdrowy rozsądek :D kto też czeka na testowanie :D ?

Powiedz mi, czy nie boicie się z mężem starać w czasie pandemii o dziecko? Nie orientuje się, czy we wrześniu dzieci wracają do szkoły czy nie, bo moje córki w wieku przedszkolnym, ale mój mąż cały czas ma wątpliwości czy to aby dobry czas bo koronawirus, bo dziewczynki przyniosą itd itp. no i zaczęłam się zastanawiać, jakie podejście mają do tego inne mamy, które mają dzieci w wieku przedszkolnym bądź szkolnym.
Boimy się. Ale mam 35 lat. Nie chcę czekać. 😊

Dziewczyny ja już nie mogę doczekać się testowania jak jakaś wariatka :D testy już mam kupione a tu jeszcze tydzień czekania :D oczywiście jestem dobrej myśli ale z drugiej strony boje się nakręcać żeby się nie rozczarować - tak więc ciężko zachować zdrowy rozsądek :D kto też czeka na testowanie :D ?
Ja nadal nie mam@ Myślałam że w nocy dostanę. Dwa dni spóźnienia. Ale poczekam jeszcze do jutra.

reklama
Ja nadal nie mam@ Myślałam że w nocy dostanę. Dwa dni spóźnienia. Ale poczekam jeszcze do jutra.
Czyli jesteś już po terminie spodziewanej @? Ja bym tak długo nie wytrzymała 😂 Do terminu @ to jakoś bym dała radę ale później już nie.
Trzymam kciuki za dwie kreseczki ☺

Do góry