reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania, początki

reklama
Hej dziewczyny czy można do Was dołączyć?
U mnie obecnie 3 cykl starań. Jestem aktualnie w 26dc 12dpo cykle 28-30 dniowe. Czekam na @ lub testowanie w weekend.
Zapraszamy :) ja jestem w 2 cyklu i czekam na efekty, ale dopiero 19dc. Jestem o dziwo spokojna i dobrej myśli :) czekasz do okresu czy planujesz testować wcześniej?

Zapraszamy :) ja jestem w 2 cyklu i czekam na efekty, ale dopiero 19dc. Jestem o dziwo spokojna i dobrej myśli :) czekasz do okresu czy planujesz testować wcześniej?
Mam w planach czekać do okresu ale czy wytrwam w postanowieniu to nie wiem[emoji2370] w poprzednim cyklu testowałam codziennie już kilka dni przed terminem @ jak jakaś wariatka i tylko się zadreczalam. Chciałabym uniknąć tego tym razem [emoji28]

A ile jesteś dpo i jakie masz cykle?

Mam w planach czekać do okresu ale czy wytrwam w postanowieniu to nie wiem[emoji2370] w poprzednim cyklu testowałam codziennie już kilka dni przed terminem @ jak jakaś wariatka i tylko się zadreczalam. Chciałabym uniknąć tego tym razem [emoji28]

A ile jesteś dpo i jakie masz cykle?
Cykle 29-30dniowe. Niestety dopiero 5 dpo, przyjdzie mi jeszcze poczekać. Ja też planuje dotrwać do dnia okresu, bo w poprzednim Cyklu zrobiłam 4 testy i bete, a okres mi się wtedy spóźnił 7 dni, pierwszy raz. Podejrzewam, że to przez stres, dlatego teraz wyluzowalam 😂

Cykle 29-30dniowe. Niestety dopiero 5 dpo, przyjdzie mi jeszcze poczekać. Ja też planuje dotrwać do dnia okresu, bo w poprzednim Cyklu zrobiłam 4 testy i bete, a okres mi się wtedy spóźnił 7 dni, pierwszy raz. Podejrzewam, że to przez stres, dlatego teraz wyluzowalam [emoji23]
Też mi się w poprzednim cyklu okres spóźnił właśnie wtedy kiedy tyle niepotrzebnie testowałam. Strasznie się wtedy nakrecilam i miałam wszystkie objawy ciazy[emoji28]. I też w tym cyklu postanowiłam wrzucić na luz, ale mimo wszystko nadzieja jest.

Też mi się w poprzednim cyklu okres spóźnił właśnie wtedy kiedy tyle niepotrzebnie testowałam. Strasznie się wtedy nakrecilam i miałam wszystkie objawy ciazy[emoji28]. I też w tym cyklu postanowiłam wrzucić na luz, ale mimo wszystko nadzieja jest.
U mnie nadzieja też jest, bo ten cykl wykorzystaliśmy na maksa :) akurat byliśmy na wyjeździe, więc totalny relaks :)

Hej dziewczyny dobrze, że jednak namówiłam męża na te badania już 3 miesiącach starań. Wyszły bardzo słabe wyniki morfologi nasienia tylko 3% prawidłowych plemników. Diagnoza terazoospermia. Jest to odwracalne na szczęście, ale potrzeba suplementów, zdrowej diety, więcej ruchu mniej stresu, zamiast kąpieli prysznic i po 3 miesiacach ma powtórzyć wyniki. Trochę się załamałam ale najważniejsze, że jest płodny i w razie czego można zrobić inseminację albo próbować in vitro bo gorzej jakby wyszła całkowita bezpłodność. Narazie dalej będziemy próbować naturalnie. Trzymajcie za nas kciuki !

reklama
Hej dziewczyny może któraś doradzi :)
12.10 odstawiłam tabletki antykoncepcyjne bo z narzeczonym chcemy starać się o dzidzie a byłam już po dwóch poronieniach.
kiedy najlepiej wykonać badania typu estradiol,LH,FSH? Wiem ze między 2-4 dniem cyklu ale czy po miesiącu od odstawienia tabletek z moja miesiączka będzie dobrze? Czy poczekać z 2-3 miesiące?
pozdawiam

Do góry