reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania, początki

reklama
Dziewczyny ja już sama nie wiem co jest :( dziś 15 D.c owulacja powinna być 17 D.c . Szyjka w miarę wysoko ułożona, miękka,i nawet lekko rozdarta , śluz jest bardzo rozciagliwy i przezroczysty, ale do rzeczy owulacja paliwo powinna być za 2 dni , ale testy wychodzą cały czas negatywne i w dodatku bardzoo słabiutko . Czy nie powinno być tak że na 2 dzi przed owu tą drugą kreska powinna być choć trochę ciemniejsza?
Załączam zdj
20200716_131350.jpeg

Dziewczyny ja już sama nie wiem co jest :( dziś 15 D.c owulacja powinna być 17 D.c . Szyjka w miarę wysoko ułożona, miękka,i nawet lekko rozdarta , śluz jest bardzo rozciagliwy i przezroczysty, ale do rzeczy owulacja paliwo powinna być za 2 dni , ale testy wychodzą cały czas negatywne i w dodatku bardzoo słabiutko . Czy nie powinno być tak że na 2 dzi przed owu tą drugą kreska powinna być choć trochę ciemniejsza?
Załączam zdj Zobacz załącznik 1149427
Też tak miałam z tymi testami, ani razu nie pokazały mi owulacji, i teraz się zastanawiam czy mam cykle bezowulacyjne czy testy są jakieś wadliwe. Chociaż patrząc na to co się dzieje u mnie aktualnie to chyba jednak to pierwsze 🙄😞

Wykonałam wczoraj jeszcze jeden później ale niestety innej firmy bo tamte mi się skończyły i wyszedł taki . Na jutro planowana owu zobaczymy po południu będę robić jeszcze test i zobaczymy czy coś wyjdzie .
No chyba że owu się przesunie, albo cykl bezowulacyjny :(
Też tak miałam z tymi testami, ani razu nie pokazały mi owulacji, i teraz się zastanawiam czy mam cykle bezowulacyjne czy testy są jakieś wadliwe. Chociaż patrząc na to co się dzieje u mnie aktualnie to chyba jednak to pierwsze [emoji849][emoji20]
20200716_180013.jpeg

Cześć dziewczyny, myślimy z mężem o trzecim maleństwie, więc przycupnę sobie tu u was :) Była by to moja 4 ciąża, pierwszą poroniłam w 7 tygodniu, z drugiej mam córeczkę 6 lat, z trzeciej również córeczkę lat 3. Starać się myśleliśmy od połowy sierpnia lub dopiero we wrześniu ponieważ jestem na tabletkach anty i dwa cykle po odstawieniu chce odczekać. Chociaż kusi, żeby nie czekać, zwłaszcza, że wszystko jest ok z mojej i męża strony. W pierwszą ciąże zaszłam od razu (nie staraliśmy się, ale też nie zabezpieczaliśmy, wyszliśmy z założenia, że jesteśmy gotowi i jeżeli ma być to będzie), niestety poroniłam, najprawdopodobniej przez duży stres, bo szukaliśmy przyczyny i przebadaliśmy się konkretnie i nic nie wyszło. W drugą ciążę zaszłam po trzech miesiącach po odstawieniu antykoncepcji, bez monitorowania cyklu itp. tak jak przy pierwszej stwierdziliśmy, że co ma być to będzie, w trzecią ciąże zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anty 😅 będąc pewna, że owulacji nie miałam. No i niby moja lekarka, powiedziała, że nie widzi przeciwwskazań do starań zaraz po odstawieniu, ale jednak doradza by odczekać dwa cykle, żeby były uregulowane. No i nie wiem, co myślicie?

Cześć dziewczyny, myślimy z mężem o trzecim maleństwie, więc przycupnę sobie tu u was :) Była by to moja 4 ciąża, pierwszą poroniłam w 7 tygodniu, z drugiej mam córeczkę 6 lat, z trzeciej również córeczkę lat 3. Starać się myśleliśmy od połowy sierpnia lub dopiero we wrześniu ponieważ jestem na tabletkach anty i dwa cykle po odstawieniu chce odczekać. Chociaż kusi, żeby nie czekać, zwłaszcza, że wszystko jest ok z mojej i męża strony. W pierwszą ciąże zaszłam od razu (nie staraliśmy się, ale też nie zabezpieczaliśmy, wyszliśmy z założenia, że jesteśmy gotowi i jeżeli ma być to będzie), niestety poroniłam, najprawdopodobniej przez duży stres, bo szukaliśmy przyczyny i przebadaliśmy się konkretnie i nic nie wyszło. W drugą ciążę zaszłam po trzech miesiącach po odstawieniu antykoncepcji, bez monitorowania cyklu itp. tak jak przy pierwszej stwierdziliśmy, że co ma być to będzie, w trzecią ciąże zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anty 😅 będąc pewna, że owulacji nie miałam. No i niby moja lekarka, powiedziała, że nie widzi przeciwwskazań do starań zaraz po odstawieniu, ale jednak doradza by odczekać dwa cykle, żeby były uregulowane. No i nie wiem, co myślicie?
Ja po odstawieniu czekałam 3 miesiące i chyba żałuje... mogłam od razu się starać bo wtedy ponoć płodność lepsza a teraz to nasz trzeci cykl i dupa... chciałabym już zacząć czwarty cykl ale @ nie chce przyjść już ponad tydzień się spóźnia a ciąży brak :(

reklama
Witam kochane 😋,zostanę też z wami to mój 2cykl. Staramy sie o 4 bo tak mieliśmy zaplanowane😁 ale czy się uda to niewiadomo bo już stara jestem😁.
Dzisiaj zrobiłam test bo już nie mogłam wytrzymać 🤭🤭 no ale oczywiście negatywny ☹️ okres mam dostać 20/21
Ja właśnie nie czekałam po odstawieniem tabletek anty od razu zaczęliśmy starania i tak samo było z trzecim udało się w 2 cyklu 😀 z drugim udało się po 6 miesiącach od odstawienia a pierwsze do była niespodzianka 😆😆😆

Do góry