reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Wczoraj byłam u mojego gin. Wzięłam od niego skierowanie na badania, niestety takie podstawowe na krzepliwość (fibrynogen, ddimery, inr, aptt) plus dał mi skierowanie do poradni genetycznej. O dziwo termin nie jest aż tak odległy: 12 maj. Jutro mam zakaźnika plus innego gin prywatnie: zobaczymy co mi ten zleci do wykonania z badań.

Dziewczyny, co przyjmujecie/przyjmowałyście podczas starań o dziecko? Czy Wasi mężczyźni też coś brali? Ja obecnie przyjmuje Folik i Wit. D3 i C. Zastanawiam się nad mama DHA Premium+ bo znalazłam dobre opinie. Mój mąż za to bierze kompleks witamin plus też D3. Co jeszcze polecacie?

Dziewczyny, co przyjmujecie/przyjmowałyście podczas starań o dziecko? Czy Wasi mężczyźni też coś brali? Ja obecnie przyjmuje Folik i Wit. D3 i C. Zastanawiam się nad mama DHA Premium+ bo znalazłam dobre opinie. Mój mąż za to bierze kompleks witamin plus też D3. Co jeszcze polecacie?

Ja biorę mamadha pregna, bo to dobre dha z alg i nie ma nic innego w składzie. W tym mamadha jest jeszcze kwas foliowy, wit d3, magnez, jod. Dlatego uważaj z tym dodatkowym folikiem, bo go dublujesz, a mi lekarka mówiła, ze za dużo kwasu tez jest toksyczne. jeśli już kup metylowany kwas foliowy, wtedy będziesz mieć i taki i taki.

Ja poza dha biorę 800mcg metylowanego kwasu foliowego, wit b12, b6, cynk, selen, magnez, d3, ubihinol. Brałam tez inozytol.

Mężowi kupuje supraman-ponoć dobre, ostatnio nie było i kupiłam fertillman.To drogie suplementy, ale warto by brał chociaż kwas foliowy, dha (250 mcg co 3 dni), d3.

Ja biorę mamadha pregna, bo to dobre dha z alg i nie ma nic innego w składzie. W tym mamadha jest jeszcze kwas foliowy, wit d3, magnez, jod. Dlatego uważaj z tym dodatkowym folikiem, bo go dublujesz, a mi lekarka mówiła, ze za dużo kwasu tez jest toksyczne. jeśli już kup metylowany kwas foliowy, wtedy będziesz mieć i taki i taki.

Ja poza dha biorę 800mcg metylowanego kwasu foliowego, wit b12, b6, cynk, selen, magnez, d3, ubihinol. Brałam tez inozytol.

Mężowi kupuje supraman-ponoć dobre, ostatnio nie było i kupiłam fertillman.To drogie suplementy, ale warto by brał chociaż kwas foliowy, dha (250 mcg co 3 dni), d3.

Ja brałam pregne start. Ciężko się odnieść bo nie skończyłam opakowania i pojawiły się 2 kreski... Ale równie szybko ciąża obumarła (brałam potem mama dha plus) Od razu piszę,że w życiu to nie przez tabletki heh. Teraz kupiłam Femibion 0 :) plus łykamy z mężem cynk i witamine a+e

Ja brałam inofolic.

Hey dziewczyny,
Mam za sobą jedno poronienie. Straciłam mojego maluszka w 15 tyg.c. W jedną sobotę lutego byłam na usg genetycznym i wszystko ok Dziecko zdrowe, ruchliwe i to chłopiec. Byłam z mężem mega szczęśliwa. A w kolejną sobotę dostałam wysokiej gorączki pobolewał mnie brzuch więc pojechałam do szpitala. Lekarz powiedział, że płód obumarł i wg niego kilka dni temu. Byłam w szoku prawie zemdlałam. Nie mogłam uwierzyć, że tydzień temu widziałam mojego Maluszka na monitorze usg a teraz dowiaduję się, że nie żyje od kilku dni. W szpitalu wyłyżeczkowali mnie i kazali zostać kilka dni. To był mega trudny okres, ale z mężem jakoś daliśmy radę.

Bałam się zachodzić w kolejną ciążę, żeby znowu historia się nie powtórzyła, ale w grudniu zaczęliśmy się starać o dziecko i w lutym zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym. W październiku urodziłam mojego synka.
Co do przyjmowanych leków lekarz kazał brać kwas foliowy i nic poza tym. Odradził cały ten kalendarzyk, testy owu i mierzenie temperatury kazał kochać się jak będziemi mieli ochotę. Powiedział coś co utkwiło mi w pamięci, że "najłatwiej zachodzi się w ciążę jak się tego nie chce". Może coś w tym jest. Jak ludzie za bardzo się spinają, myślą tylko o poczęciu i seks traktują jako czynność mechaniczną prowadzącą do ciąży to jest lipa.

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie starające się o dziecko po poronieniu. Jestem dowodem, że nawet po stracie dziecka w tak późnej ciąży można się podnieść i doczekać się upragnionego maleństwa. To największe szczęście na świecie.

Czesc dziewczyny.
Jako wasza moderatorka chcialam sie z wami podzielic dzisiejszym doswiadczeniem. :)
Dzis zalozycielka BB Ania miala rozmowe online z lekarzem psychiatra. Wprawdzie wiadomosc poszla do nas wszystkich: "UWAGA. 29.03 widzimy się o 11:00 Psychiatra odpowie na wasze pytania" ale malo kto wzial to na powaznie. Powiem wam że dolaczylam do czatu i ten lekarz okazal sie naprawde kompetentny oraz empatyczny. Dziewczyny pisaly takze o problemach psychicznych po poronieniu, o tym co teraz sie dzieje a czasem jak radzic sobie z dziecmi... jestem ogromnie mile zaskoczina, zreszta sama pisalam. Pan doktor godzine odpowiadal na zywo na nasze pytania.
Jezeli tylko pojawi sie znowu takie spotkanie to naprawde goraco polecam! Zwlaszcza wam, a w zasadzie nam, po przejsciach ♡

Ja dzisiaj wylądowalam na Ip aż się że stresowalam na wkladce pojawiły się dwie krople krwi ale tak zabarwione też sluzem. Doktor mnie zbadał zrobił usg. Wszystko w niunia wporzadku a te dwie kropelki albo z tego że za głęboko zaaplikowalam globulke lub z moje pieprzyka który na dniach się powiększyl i jest wielkości główki od szyplki.

reklama
Cześć Dziewczyny 😘
Czy mogłabym prosić o poradę? 🙏
To nasz 4 cykl starań i zastanawiam się, dlaczego testy owulacyjne różnych firm pokazują co innego?
Od wczoraj wieczora z Rossmanna testy facelle już mam negatywne, a z darmowego laboratorium nadal są pozytywne.
Czy miałyście taką sytuację?
Jak to interpretować?
Na zdjęciu:
Od góry wczorajszy test
A na dole dzisiejszy robiony o 12:00
Pozdrawiam 😊
IMG_20200331_120119.jpg
IMG_20200331_120119.jpg

Do góry