reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@SOMEONE @InezkaK według wykresów jesteście po owulacji[emoji6][emoji6][emoji6]także za jakieś półtora tygodnia możecie testować!!! Oby były dwie kreseczki!!!

@xxEwelaxx Dorcia ma rację lepiej po południu bądź na noc[emoji6][emoji6][emoji6]no i zachcianki na sex będą!!! Liczę, że infekcja wyleczona i to w połączeniu z CLO zdziała cuda!!! Tylko proszę o pozytywne nastawienie[emoji8][emoji8][emoji8]trzymam mocno mocno kciuki!!!!

@alunia87 dzisiaj do lekarza idziesz prawda?? Na którą?? I daj znać co Ci powiedział. Trzymam kciuki za Twoją Wizytę!!!!

@DorciaMamaOlka a co tam u Ciebie słychać?? Jak się czujesz?? Kiedy wizyta?? Ja ze Swoim terminem to powinnam też do lutówek dołączyć[emoji6][emoji6][emoji6]

@Zasmucona powinnaś udać się na wizytę i to koniecznie. Musi sprawdzić czy wszystko ładnie się oczyściło Kochana. Wiem, że to straszne. Każda z nas tutaj to przechodziła. Ale będzie dobrze zobaczysz. A wiek wiek tutaj nie ma znaczenia kompletnie!!!

@Nusia123 no co z tym Twoim choróbskiem!! Niech sobie już pójdzie i niech pozwoli w spokoju fasolce znaleźć miejsce!!! A kysz a kysz z tym choróbskiem[emoji8][emoji8][emoji8]

Życzę Miłego Dzionka wszystkim Dziewczynom i tym których nie wypisałam również!!!!!!!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Jestes kochana ;*:*:* dbaj o siebie i kruszynke mam przeczucie ze bedziesz miala dziewczynke hihi ;);)
moze ustapi :) jak poczuje lekka poprawe nie pojde jutro po drugi antybiotyk ja mam testowac 19-20 a 22 wesele kurcze kupilam kremowa sukienke wiec ma byc fasolka nie @ :)

reklama
Na szczęście te okna są nisko i na nic nie muszę wchodzić[emoji6][emoji6]i do tego mam fajne urządzenie do mycia okien także dużo robi praktycznie za Mnie[emoji6][emoji6][emoji6]i obiecuję, że będę powoli pracować[emoji8][emoji8][emoji8]

Anetko prosze !!! Uwazaj moja gin mi zawsze mowi odpusc sobie okna do 9 miesiaca tylko przetrzyj i odpoczywaj !!! ;);)

@AnetaManiak@aga_agi @InezkaK
Przepraszam, że tak późno się odzywam,ale musiałam jeszcze wyjść z psem.Na razie dostałam bromergon na obniżenie prolatyny i od razu skierowanie na powtórne badanie.Co do wyników M powiedział ze nie są złe, bo przy tej liczebności taka morfologia to nic nad zwyczajnego.TSH 2,890 powiedział ze jest w normie i nie trzeba nic na to.Nawet zasugerowałam , że dla starczek powinno być mniejsze.Chyba to prywatnie z endokrynologiem skonsultuje .Glowny problem powiedział, że to ta prolatyna, bo blokuje owulacje i wpływa na inne hormony.Po powtórce badań na prolatyne mam się zgłosić ponownie i będziemy działać konkretniej.Mam ja powtórzyć 3-5 dnia cyklu wiec za jakieś 12 dni.Pozniej pewnie da ta luteine na podwyższenie progesteronu i może clo uda mi się wyprosic [emoji2].Usg niestety mi nie robił,pewnie i tak nie było owulacji.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
To dobre wieści Kochana. Nie źle!!! Wiem, że chciałabyś od razu się starać i już mieć fasolkę ale chociaż wiesz, że tylko ta prolaktyna Ciebie blokuje[emoji6][emoji6][emoji6]a Ją bardzo szybko zwalczysz lekami. Także głowa do góry i trzymam za Ciebie kciuki żeby leki szybko zadziałały i pojawiła się fasolka!!!!!

@Nusia123 okna pomyłam tylko w jednym mieszkaniu. Stwierdziłam, że nie będę się przemęczać[emoji6][emoji6]niemcy nie myją taj okien jak My w polsce. U nich liczy się szyba i trochę przetrzeć framugi także z Moim urządzeniem poszło Mi raz dwa[emoji6][emoji6][emoji6]normalnie mąż by jutro ze Mną pojechał i zrobił to za Mnie ale nie ma niestety jutro czasu. Ale obiecał za to, że u nas w domku wszystkie pomyje[emoji6][emoji6][emoji6]
Wiesz choroba nie przekreśla wcale ciąży. Moja ciocia też brała antybiotyk i to w tym cyklu co pojawiła się fasolka!!! Także sukienka będzie w odpowiednim kolorze bo fasolinka musi się pojawić!!!
A Ja też mam jakieś takie przeczucie, że będzie to Dziewczynka[emoji6][emoji6]nie wiem dlaczego ale tak jakoś mam[emoji14][emoji14]

Dzisiaj trochę zapracowany dzień od południa będę mieć, ale narazie jeszcze jestem[emoji6][emoji6][emoji6]
Jak rano wypije imbir to jakoś funkcjonuje ale bez niego to ani rusz[emoji53][emoji53][emoji53]. Dzisiaj sobie powiedziałam, że muszę się dobrze czuć bo w dwóch mieszkaniach co sprzątam prywatnie myje okna i muszę się dobrze czuć!!! Wczoraj u Mnie był ten dzień co wcześniej na tym etapie miałam strate, ale na szczęście przetrwałam Go!!! Wizytę mam w środę o 7.30 także jeszcze parę dni[emoji6][emoji6][emoji6]

Odnosnie tych mdlosci i nudnosci ciazowych to lekarz powinien przepisac tabletki. Ja w pierwszej i drugiej ciazy bralam takie. Rano za nim podnioslam sie z lozka zjadalam jeden chlebek ryzowy i lykalam tabletke i super pomagalo, ale kiedy nie zrobilam w takiej kolejnosci tylko najpierw wstalam z lozka to juz zadna tabletka nie pomagala [emoji5]

"Wiatr moze mocno wiac, ale góra i tak mu sie nie pokloni "

Odnosnie tych mdlosci i nudnosci ciazowych to lekarz powinien przepisac tabletki. Ja w pierwszej i drugiej ciazy bralam takie. Rano za nim podnioslam sie z lozka zjadalam jeden chlebek ryzowy i lykalam tabletke i super pomagalo, ale kiedy nie zrobilam w takiej kolejnosci tylko najpierw wstalam z lozka to juz zadna tabletka nie pomagala [emoji5]

Witamine b6 pewnie co??? Bo słyszałam, że lekarze właśnie to przypisują. I ponoć pomaga

1499959354-aaaaaa.jpeg
Jestem jeszcze malutkim trufelkiem,ale ja wierzę w jego siłę i bijące serduszko :) 173 uderzeń na minutę [emoji173]

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witamine b6 pewnie co??? Bo słyszałam, że lekarze właśnie to przypisują. I ponoć pomaga

Nie , to nie byly witaniny to specjalne takie mini pigulki, które sa na te mdlosci ciazowe i troche uspokajaja z tego co pamietam tylko nie pamietam nazwy [emoji53]
zaraz pogugluje to moze mi sie przypomni

reklama
1499959354-aaaaaa.jpeg
Jestem jeszcze malutkim trufelkiem,ale ja wierzę w jego siłę i bijące serduszko :) 173 uderzeń na minutę [emoji173]

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Słodko[emoji7][emoji7][emoji7]oj cieszę się bardzo, że wszystko dobrze z Twoim Trufelkiem[emoji8][emoji8][emoji8]a to jest usg 3d??

Do góry