reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

@alunia87 to obie nas rozkłada[emoji46][emoji46][emoji46]a jajniki nie muszą boleć na @[emoji6][emoji6][emoji6]Kochana 21 już coraz bliżej!!!

@InezkaK bardzo dziwny ten Twój cykl. No ale niestety ten po poronieniu może tak wyglądać.

@xxEwelaxx aj chciałabym chciała. Czekam aż za Was się konkretnie lekarz zabierze. I przyniesie to efekty!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@AnetaManiak tak wiem ,ale u mnie ból jajników to częsty objaw przed @ [emoji53].Mąż się przeziebił wcześniej i mnie zarazil [emoji54].Pogoda też sprzyja przeziębienią niestety [emoji53].
@xxEwelaxx to 24 dc za wcześnie na objawy [emoji23].Bardziej wierzę w @ na dniach, bo cykle różne od 27-31 .

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

@Anetka no pewnie dziwne te skoki temp dla mnie wogole dziwne bo pierwsze ale czekam z niecierpliwością na @ i bedziemy sie starać tylko u nas maly problem bo my z mezem pracujemy na trzy zmiany i mijamy się więc. .. Czasem to sa takie kombinacje. ....[emoji12]
@ALUNIA a moze u ciebie wlasnie tak jak u Anety beda dwie kreski na teście a nie @ [emoji6][emoji110]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

@alunia87 to nie jest powiedziane, że za wcześnie na objawy. U Mnie w tej straconej ciąży bardzo szybko pojawiły się objawy. A jednym z nich były właśnie zawroty głowy no i bóle jajników i sutki (jak to Mój mąż je wtedy nazwał "jak wętyle od stara"[emoji14][emoji14])i też byłam przeziębiona. Także naprawdę jeszcze nic straconego. Czekamy cierpliwie obie do 21czerwca[emoji109][emoji109][emoji109]

@InezkaK aha to faktycznie musicie kombinować. Nio ale Kochana skoro trójkę już wam się udało zmajstrować to i z czwartym nie będzie problemu[emoji6][emoji6][emoji6]i tym razem będzie wszystko w porządeczku[emoji1][emoji1][emoji1]

Oj jak Ja bym chciała zobaczyć te dwie kreseczki. Będę mieć cały czas nadzieję dopuki @ się nie pojawi. Nie lubię robić tych testów. Tyle już ich w życiu narobilam i tyle rozczarowań było.

@AnetaManiak też nie lubię robić tych testów i tego oczekiwania po owulacji [emoji53]. W straconej ciąży też miałam szybko objawy.Wzdęcia i niestrawność, a później ból jajnika i brzucha.
@InezkaK myślę ze dacie radę zagrać się z M w czasie [emoji3].Ja ogólnie staram się nie nastawić,bo później rozczarowanie [emoji53] ,a lepiej zawsze miło się zaskoczyć.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

@alunia87 widzisz Ja zawsze ale to zawsze podchodziłam do tego, że i tak pewnie się nie uda i tak nic z tego nie będzie i tak się działo za każdym razem. Przed tą straconą ciąża powiedziałam sobie koniec, muszę zajść w ciążę i zajdę, tak to sobie powtarzałam, że musi się udać. I tak się stało. Wiem, że gro ludziom udaje się wtedy jak odpuszczają jak przestają o tym myśleć. Choć i to do łatwych nie należy.

Damy radę. Już niedługo się przekonamy!!!

Cześć kobietki
Chciałabym do was doliczyć, moze tak bedziemy latwiej.
W 2015 roku urodziłam zdrowa dziewczynkę 1 dnia 37tc, ciaza lezaca od 20 tyg ponieważ skracała sie szyjka i było lekkie rozwarcie. Założono mi pessar i pomimo skurczy jakos dotrwalysmy do w miarę bezpiecznego terminu....przy porodzie pękła mi całkowicie szyjka macicy , niestety po zszyciu wyglada bardzo średnio
W październiku 2016 roku zaszłam w kolejna ciaze.... było wszystko okej.... w 16 tc lekarz profilaktycznie założył pessar , niestety w 23 tc nagle odeszły mi wody i straciłam ciaze....1 dnia 24 tc urodziłam córeczkę, była niezwykle silna walczyła ponad 3 tyg... niestety sepsa mi ja odebrała :( od 20 tc miałam silniejsze boje w dole plecow wtedy nie wiedziałam ze były to skurcze....niestety dowiedziałam sie o tym w szpitalu....

teraz chce zajść w kolejna ciaze.... lekarze twierdzą ze wielkim błędem było założenie pessara ze powinien to byc szew mcdonalda.... teraz proponują mi żebym juz teraz zaszła w ciaze i miedzy 12 a 14 tc założona szewmxdpnalda plus jakaś taśmę dodatkowo na szyjke.... mówią ze ze skurczami tez sobie jakos poradzimy duze ilosci magnezu relanium ewentualnie szpital... no i oczywiście bezwzględne leżenie....

dziewczyny strasznie sie boje choc nie wyobrażam sobie zeby moja córeczka byla jedynakiem.... czy rzeczywiście ten szew mcdonalda jest dobry? to forum ma tyle stron ze pewnie czytalabym je z rok :)

Dziekuje z góry za informacje :)

reklama
@Gawinka88 witaj wśród nas w gronie zawsze raźniej. Na temat szwu mc i pessar nie wypowiem się bo nie miałam z tym nigdy do czynienia.
Ja jestem po 2 poronieniach i walczę dalej. Co prawda starania są narazie odłożone ale nie poddaje się .
Tobie życzę dużo siły i wytrwałości ;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry