reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
A dziś rano miałam trzeci pozytywny test. Beta niestety 0.10 ehhh mnie to już nigdy nie ucieszy pozytywny test :sad:zalamalam się, siedzę i rycze :sad: chyba już nie zrobię żadnego testu będę czekała do@ .
Wgl straciłam już nadzieję na to że będę mamą :frown:
Wolałabym żeby te testy mi nic nie pokazywały a tak to już się napalilam ze się w końcu udalo:sad:
Masakra tak się źle czuje:sad:
Co ja wam dziewczyny będę głowę zawracala, zamętu tylko narobilam tymi testami już nie będę się chwalila pozytywnymi testami:sad:
Kochana daj spokoj nie w kwietniu to w maju!! Moja kolezanka jest po 3 poronieniach ok 12-13 tyg kazda ma zdrowego synka 3letniego i juz jest w kolejnej ciazy :):)od slubu do 1 dziecka zeszlo im 7 lat nigdy nie wolno sie poddawac:)

Chyba muszę zmienić lekarza, wydaje mi się ze przez tą luteine wgl nie mam owulacji czekam jeszcze na wynik progresteronu to wszystko się wyjaśni,z drugiej str torbiele:(
Kochana a kiedy bierzesz luteine?? Ogladalam swietnego prof. Naprotechnologii ktory mowil ze dopiero po owulacji bo przed to progesteron ja hamuje i nie ma wcale owulacji i pavjentka nie ma szans zajsc!!

Naprawdę głupie żarty ma ten Twój Szwager.. naprawdę ludzie to nie mają taktu :/ mi też dłuższy czas w pracy dokuczali głupimi pytaniami.. aż wkoncu powiedziałam że się nie staram potem kolejne plotki, ludzie wykańczaja takim zachowaniem.. Ale trzeba to olać to jedyne wyjście.. niech mówią co chcą to świadczy o nich..

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem osoba bardzo przejmująca się: ( oni o tym wiedzą i uderzają nie wiem po co: ( z zazdrości chyba.... brak słów ja jestem tak rozdygotana dziewczyny ze przez ostatnie 5 dni pewnie z 30 razy dziennie mam takie dziwne skurcze prawej powieki:( chyba się wykoncze hehe
Aneta właśnie planuje zmienić lekarza może to coś pomoże: )

Zaaaneta skoro masz torbiele to właśnie to może być powodem tego że są cienie na teście. Jeśli torbiele są dość duże a testy b.czułe to mogą wychodzić pozytywne (sama tak miałam przy dużej torbieli).
A lekarz stwierdził skąd te torbiele? Masz wykluczone PCO?
A jak spraw dziś czy nie mam PCO ? Nic na ten temat mi nie wiadomo...
Wiem że od nie dotkniętego pęcherzyka graffa się robią...

Ja jestem osoba bardzo przejmująca się: ( oni o tym wiedzą i uderzają nie wiem po co: ( z zazdrości chyba.... brak słów ja jestem tak rozdygotana dziewczyny ze przez ostatnie 5 dni pewnie z 30 razy dziennie mam takie dziwne skurcze prawej powieki:( chyba się wykoncze hehe
Aneta właśnie planuje zmienić lekarza może to coś pomoże: )
Jestem przekonana o tym, że to pomoże. Zobaczysz. Idzie od razu wyczuć jakie lekarz ma podejście. Dla Mnie liczy się indywidualne podejście do każdego pacjenta. Ten lekarz którego teraz mam to jest Mój 5 w przeciągu 8 lat. Chodzę do niego od pół roku. Najpierw porobił nam kompleks badań i dopiero podjął decyzję co z nami będzie robił. I zobacz to było nasze pierwsze podejście u tego lekarza i od razy zaskoczyłam, niestety długo to nie trwało, ale wierzę Mojemu lekarzowi, że teraz też szybko nam się uda i będzie wszystko dobrze. Ufam Mu i to też dużo robi jak można zaufać Swojemu lekarzowi.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A jak spraw dziś czy nie mam PCO ? Nic na ten temat mi nie wiadomo...
Wiem że od nie dotkniętego pęcherzyka graffa się robią...
Aby stwierdzić PCOS wykonuje się przede wszystkim badania:
FSH,LH,Testosteron,Prolaktyna,Glukoza i hormony tarczycy.
Jest Zespół Policystycznych jajników PCOS i są też Polocystyczne Jajniki. To są dwie różne choroby. Ta pierwsza jest nie uleczalna co nie oznacza, że nie można zajść przy niej w ciążę. Wystarczą odpowiednie leki i ona się wycisza. Ta druga oznacza, że jajniki mają tylko wygląd przypominający PCOS. Wtedy wystarczy też stymulacja i dodatkowo zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka potem ewentualnie Duphaston po owulacji.

Zanetko już Aneta Ci odpowiedziała-przede wszystkim robi się badania hormonów na początku cyklu (3-4dc), już sam nieprawidłowy stosunek hormonów LH i FSH może dać sygnał o PCO/PCOS. Dodatkowo lekarz podczas usg zauważa cechy charakterystyczne dla policystycznych jajników-m.in.wiele pęcherzyków, często brak dominującego. Pęcherzyki mogą rosnąć, ale nie pękają-wchłaniają się lub robią się torbiele. Przy pełnym PCOS są też inne objawy-wysoki testosteron,zwiększone owłosienie na rękach, brzuchu, może być nadwaga lub otyłość.
Ja mam PCO, robiły mi się torbiele. Leczenie polega na stymulacji cyklu (zazwyczaj przez 5 dni cyklu), potem zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, następnie luteina/duphaston PO potwierdzonym pęknieciu. Oczywiście przy stymulacji podstawa to monitoring cyklu.
U Ciebie ciężko stwierdzić czy to luteina blokuje owu, czy może masz cechy PCO-miałaś wcześniej problem z torbielami (przed braniem luteiny?) . ja poszłabym do innego lekarza na Twoim miejscu skoro ten robi tak a nie inaczej mimo Twoich torbieli. Skoro ewidentnie masz problem z tworzeniem się torbieli to nie rozumiem po co lekarz dodatkowo naciska na branie luteiny przed owulacją i dodatkowe jej blokowanie...

Hej wlasnie wrocilam od ginekologa bylam u niego 1 raz powiem wam ze pierwszy raz spotkalam gina ktory jest mega delikatny zlecil mi pare badan. Szok bo nawet piersi mi zbadal. Dzis mam 10 dc moj pecherzyk ma 10 mm powiedzial ze za ok 5 do 7 dni owu bede miec. A w srodku wszystko czysciutkie.
Moze wkoncu trafilam na fajnego ginka

reklama
Hej wlasnie wrocilam od ginekologa bylam u niego 1 raz powiem wam ze pierwszy raz spotkalam gina ktory jest mega delikatny zlecil mi pare badan. Szok bo nawet piersi mi zbadal. Dzis mam 10 dc moj pecherzyk ma 10 mm powiedzial ze za ok 5 do 7 dni owu bede miec. A w srodku wszystko czysciutkie.
Moze wkoncu trafilam na fajnego ginka
Który to jest Twój cykl starań?? Fajnie, że trafiłaś na takiego ginekologa. Od razu pewnie się lepiej czujesz [emoji6]

Do góry