reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Jak czytalam to dziewczyny ktore mialy problemy z zajsciem w ciaze pisały ze z miovarianem sie udało [emoji4]w skrocie to rozbudowany kwas foliowy i lepiej przyswajalny

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Aha dobrze wiedzieć. Bym musiała poszukać jakiegoś Niemieckiego odpowiednika tego albo zapytam Swojego gina. Ja przy owulacji mam zalecony żel dopochwowy bo ma korzystne ph dla plemników i jest dla nich odżywczy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczynki ja dzisjaj mam USG na 17 trzymajcie za mnie bardzo mocno kciuki bo troszkę się martwię jak to będzie po tych moich ostatnich plamieniach [emoji54] potrzebuje Waszego wsparcia [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Dziewczynki ja dzisjaj mam USG na 17 trzymajcie za mnie bardzo mocno kciuki bo troszkę się martwię jak to będzie po tych moich ostatnich plamieniach [emoji54] potrzebuje Waszego wsparcia [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Wszystko będzie dobrze. Daj koniecznie znać[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Suplement diety zawiera myo-inozytol i witaminy (kwas lewomefoliowy – aktywna postać kwasu foliowego, witaminę B12). Witamina B12 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek. Foliany pomagają w prawidłowej syntezie aminokwasów oraz pomagają w prawidłowej produkcji krwi. Foliany oraz witamina B12pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny oraz biorą udział w procesie podziału komórek.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę prenatal uno zawiera choline,b12,jod,witaminę D3,imbir na nudności [emoji14],folactiv to niby lepiej przyswajalny kwas foliowy. Do tego magnez z witaminą B3 i selen na włosy i paznokcie hehe [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

A tej cholery dalej nie ma [emoji53]30 dc ,pewnie tan cykl będzie 31 dniowy, bo u mnie to raz tak raz tak. Przez takie coś siedzę jak na szpilkach i człowiek sobie wmawia, ze bóle podbrzusza to nie okresowe tylko macica się rozciąga [emoji23][emoji23][emoji23]. Na razie nie chce szaleć z testami ,bo dopiero robiłam dwa dni temu i nie było nawet cienia cienia. To już lepiej małpie zobaczyć niż czekać 5 minut na jedną kreskę.

Bierzecie jakieś suplementy po poronieniu?? Np jakieś dodatkowe witaminy??? I czy w jakiś sposób sprawdzacie owulacje?? Bo Ja mierze temperaturę od kąd przestałam krwawić po poronieniu i obserwuję śluz. Zaczęłam też brać olej z wiesiołka. A z nim też trzeba uważać bo ponoć w drugiej fazie cyklu nie można go brać, ponieważ wywołuje skurcze macicy. No i poza tym oczywiście witamin dla starających się. U nas ginekolog nie kazał czekać. Możemy od razu się starać. A Wy co na ten temat sądzicie???

Kwas foliowy 0.8 zaczne tez parzyc siemie lniane wciaz brakuje czasu bo szybciej sie odbudowuje endo :)

A tej cholery dalej nie ma [emoji53]30 dc ,pewnie tan cykl będzie 31 dniowy, bo u mnie to raz tak raz tak. Przez takie coś siedzę jak na szpilkach i człowiek sobie wmawia, ze bóle podbrzusza to nie okresowe tylko macica się rozciąga [emoji23][emoji23][emoji23]. Na razie nie chce szaleć z testami ,bo dopiero robiłam dwa dni temu i nie było nawet cienia cienia. To już lepiej małpie zobaczyć niż czekać 5 minut na jedną kreskę.

A może jednak nie przyjdzie [emoji6][emoji6][emoji6]takie oczekiwanie to najgorsze co może być. Świra można dostać

reklama
Do góry