reklama
Martyska30
Fanka BB :)
Dziewczyny na tak wczesnym etapie to tylko Luteina i duphaston i leżenie...szpital nic nie da....
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Bafinka
chciejko kochana nie nastawiaj się na najgorsze pamiętasz ja na początku też miałam 3 razy takie plamienia też byłam przerażona ale leki działają i ciążę podtrzymały jesteś pod opieką lekarza więc wypoczywaj moje zdanie jest takie że jeśli dasz radę leżeć cały czas w domu to nie jedź do szpitala ale jakby mało cię kusić chodzenie to lepiej żebyś w szpitalu posiedziała.. no i by zrobili od razu usg i betę.. wizyta niezmiennie w poniedziałek?? &&&&&&&&& kciuki
lux a ty dziś lekarza miałaś?? czy mi się pokręciło??
martyska jak się dziś czujesz??
aneta co tak u ciebie? kiedy wizyta u gina??
beti jak tam czujesz już coś nietypowego czy jeszcze za wcześnie??
ja mam codziennie chcicę na truskawki to moja jedyna zachcianka ale bardzo uciążliwa bo muszę kawał drogi po nie iść na rynek takie ze sklepu mi nie smakują
ja mam codziennie chcicę na truskawki to moja jedyna zachcianka ale bardzo uciążliwa bo muszę kawał drogi po nie iść na rynek takie ze sklepu mi nie smakują
ja mam jutro wizyte na 16-40chciejko kochana nie nastawiaj się na najgorsze pamiętasz ja na początku też miałam 3 razy takie plamienia też byłam przerażona ale leki działają i ciążę podtrzymały jesteś pod opieką lekarza więc wypoczywaj moje zdanie jest takie że jeśli dasz radę leżeć cały czas w domu to nie jedź do szpitala ale jakby mało cię kusić chodzenie to lepiej żebyś w szpitalu posiedziała.. no i by zrobili od razu usg i betę.. wizyta niezmiennie w poniedziałek?? &&&&&&&&& kciuki
Bafinka
to ja pokręciłam..
Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy i waszej rady bo zaraz oszaleje z natłoku myśli. A więc tak...
Zacznę od tego, że pod koniec lutego poronilam ciążę. Od tego czasu mam nieregularny cykl. Po poronieniu mój lekarz zalecił kontrolę bety za 6 tygodni. Jeszcze coś tam było i dlatego zalecił jeszcze jedną kontrolę za 4 tygodnie. Ponieważ byłam na urlopie więc zrobiłam po 6 tygodniach czyli wczoraj. Miałam zadzwonić dziś i dowiedzieć się o wynik tymczasem wczoraj wieczorem zadzwonił do mnie mój lekarz i powiedział że jestem w ciąży. Żałuję teraz że nie zapytałam ile jest tej bety ale byłam w takim szoku, że po prostu nie pomyślałam. Zrobiłam wczoraj test ciazowy w domu i wyszedł negatywnie, dzisiaj również. Czy zdążyło Wam się tak, że beta wskazywała ciążę a test "sikany " nie? Wizytę mi wyznaczył na 3.06 ale do tego czasu to ja chyba zwariuje...
Zacznę od tego, że pod koniec lutego poronilam ciążę. Od tego czasu mam nieregularny cykl. Po poronieniu mój lekarz zalecił kontrolę bety za 6 tygodni. Jeszcze coś tam było i dlatego zalecił jeszcze jedną kontrolę za 4 tygodnie. Ponieważ byłam na urlopie więc zrobiłam po 6 tygodniach czyli wczoraj. Miałam zadzwonić dziś i dowiedzieć się o wynik tymczasem wczoraj wieczorem zadzwonił do mnie mój lekarz i powiedział że jestem w ciąży. Żałuję teraz że nie zapytałam ile jest tej bety ale byłam w takim szoku, że po prostu nie pomyślałam. Zrobiłam wczoraj test ciazowy w domu i wyszedł negatywnie, dzisiaj również. Czy zdążyło Wam się tak, że beta wskazywała ciążę a test "sikany " nie? Wizytę mi wyznaczył na 3.06 ale do tego czasu to ja chyba zwariuje...
chciejka32
Bafinko planowana wizyta w poniedziałek, ale jeżeli krwawienie nie będzie mocniejsze to jutro prywatnie pojadę na wizytę, bo i tak duphastonu mi nie wystarczy do poniedziałku.
aneta_ck
Bafinko ja wizytuje we wtorek. Na razie wydaje sie ze jest lepiej. Drugi tydzien nie krwawie i nie plamie. Brzusio mnie tylko boli jak za duzo chodzę wiec staram sie jak najwiecej lezec. Wiadomo z malym dzieckiem to trudne. Dostalam w koncu ten detektor tętna ale wczoraj mialam chwile grozy. Nie znalazlam i myslalam ze oszaleje. Dzis na spokojnie rano sie udało. Czuje w tym miejscu bulgotki co ten puls znalazlam więc myślę ze to ruchy. Zobaczymy co powie lekarz za tydz. Nie moge sie doczekac
Siwa. Teoretycznie jest to mozliwe jesli beta była mniejsza niż czułość testu. Czasami dziewczyny z krwi wiedzą wcześniej. Lekarz pewnie z przyrostu bety wywnioskowal ze w ciąży jestes.
Siwa. Teoretycznie jest to mozliwe jesli beta była mniejsza niż czułość testu. Czasami dziewczyny z krwi wiedzą wcześniej. Lekarz pewnie z przyrostu bety wywnioskowal ze w ciąży jestes.
Bafinka
siwa jeśli do tej pory jak rozumiem miałaś już okres a beta jest wysoka to ciąża jest możliwa jak najbardziej nie króre kobiety tak mają ze w moczu mają mało hcg ja np w pierwszej ciąży II kreski zobaczyłam dopiero po tyg od spodziewanego okresu.. jesteś z polski?? masz możliwość sama zrobić betę prywatnie żebyś wynik od razu znała?? albo postaraj się o test o czułości 5 IU/I (w Kauflandzie Auchanie takie są mega tanie) większość testów ma mniejszą czułość ok 20
reklama
Po poronieniu miałam dwa okresy właściwie jeden po drugim. Mieszkam w Niemczech i tu wszystko jest inaczej... nie ma samodzielnych laboratoriów gdzie mogłabym iść i nawet odpłatnie zrobić betę mój lekarz ma własne laboratorium ale kazał przyjść dopiero 3.06 na usg i badania. Sama nie wiem co o tym myśleć...