reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Nessi ja nie badałam po zabiegu bety, ale wiem, ze zapachy mnie po szpitalu jeszcze jakiś czas męczyły i cycki bolały.
Podobno jest tak, ze okres po łyżeczkowaniu przyjdzie dopiero jak beta spadnie do zera. Ja dostałam w 38dc.
A po samym zabiegu miałam tylko blado różowe plamienia, ale one trwały prawie 2tyg, tylko taki sluz, nawet nie była to zywo czerwona krew. Ale lekarka mnie uspokoiła, ze to normalne. Jedna dostanie okres po miesiącu, druga po dwóch, tak mi ginekolog tłumaczyła.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Aneta trzymam kciuki &&& miejmy nadzieję, że to tylko jednorazowy incydent plamienia... jak ja rozważałam jak szybko zacząć starania to mi gin swego czasu mówił że niestety ale ciąża tak szybko po stracie może być trudniejsza bo mogą się różne tego typu dolegliwości i objawy pojawiać (choć oczywiście nie musi tak być) więc spokojnie-może to "tylko" to. Na pocieszenie mogę dodać że ja też plamiłam na początku ciąży i mimo problemów po drodze donosiłam ją szczęśliwie. Także nie stresuj się na zapas :)

Mania fajnie, że tak dobrze się czujesz :)
Co do toxo to jeśli masz wysokie miano przeciwciał igg to możesz być spokojna bo dwa razy toxo się nie zarazisz :)

Bafinko nie da się tak po prostu nie martwić.. trzeba jakoś nauczyć się z tym strachem funkcjonować po prostu... u mnie pierwszy taki "krok" do tego to były pozytywne wiadomości po usg genetycznym, a jeszcze bardziej udało mi się wyluzować około 17 tyg, kiedy minął ten etap, na którym straciliśmy Małgosię. Choć strach był do końca, ale jakoś nauczyłam się z nim żyć :)

Rozmaryn myślę, że najlepiej warto szczerze porozmawiać z mężem, może faktycznie to jakiś strach, przed zmianami jakie wiążą się z posiadaniem dziecka itd.

Nessi to jak szybko beta spada to kwestia indywidualna, zależy też od jakiego poziomu musiała spaść-im ciąża starsza, tym beta wyższa i będzie spadać dłużej. Jak spadnie do poziomu 0 lub blisko 0 to dostaniesz @. U mnie trwało to niewiele ponad 6 tygodni.

Hej dziewczynki. Dodzwonilam sie do mojego ginka i zobaczymy co powie. Wizyta na 16. W szpitalu jak powiedzialam do lekarza ze moze to za wcześnie po zabiegu to popatrzyl na mnie zdziwiony i zapytal dlaczego? Wiec sama juz nie wiem. Na szczescie plamienia byly tylko wczoraj. Mam nadzieje ze ginek zrobi mi u siebie jeszcze raz usg i wszystko dokladnie obejrzymy. Ciekawa jestem jego opini co on na to. Mam wielka nadzieje ze sie tym razem uda.

A jesli chodzi o strach to chyba nie da się go pozbyc. Ja sie tak samo ciesze jak sie boje ale uwierzę tak na prawde jak dam rade do drugiego trymestru dojsc.

reklama
kolejna wizyte mam dopiero 11 kwietnia. jedyne co mnie troche martwi to wynik TSH. mam 3.85 a norma jest max do 4,20, wiec lekko podwyzszona, a w ciazy slyszalam ze powinna byc niższa.

Do góry