a jak sie czujesz?hej dziewczyny w końcu po świętach, ile można się objadać
jutro niestety do pracy trzeba wstać,ale pogoda piękna to i inaczej się pracuje
przed pacą lece do labolatorium na badania, bo gin kazała mi zrobić po świętach.
Jeszcze 2 tygodnie do wizyty... mam nadzieje, że zleci szybko...
reklama
mania2401
Fanka BB :)
a jak sie czujesz?
a dziękuję- baardzo dobrze z objawów to oczywiście praktycznie codziennie potworny ból głowy i puls wtedy pawei 100 , do tego lekko bolą mnie piersi i po godz. 15 musi być drzemka tak to czuje się badzo dobrze (odpukać). Wczoraj były pierwsze przytulanki od 3 tygodni, szczerze Wam powiem, że się bałam, że moge plamić czy coś, ale nic z tych rzeczy w ogole nie plamie, nie mam mdłości, czasem zakłuje brzuchol,albo lędźwia pobolewają,ale to zazwyczaj wieczorem, to biore no spe i ide spać
Nie wiem czy to dobrze, czy to źle wróży,ale modle się codziennie, żeby było wszystko dobrze i pozytywnie się nastawiam
PS. dziewczyny to prawda, że jestem już "bezpieczna" jeżeli chodzi o toxoplazmoze jak kiedyś ją już przeszłam? Wiem że ją przeszłam, bo po poronieniu we wrześniu robiłam badania i wtedy było, że to przeszłam kiedyś. Ma dwa koty przytulaki, kuwet nie sprzątam,ale tak się lubią tulić, że szok
toxo sie predzej zarazisz od ich odchodow czy jajek surowych niz od samych zwierzata dziękuję- baardzo dobrze z objawów to oczywiście praktycznie codziennie potworny ból głowy i puls wtedy pawei 100 , do tego lekko bolą mnie piersi i po godz. 15 musi być drzemka tak to czuje się badzo dobrze (odpukać). Wczoraj były pierwsze przytulanki od 3 tygodni, szczerze Wam powiem, że się bałam, że moge plamić czy coś, ale nic z tych rzeczy w ogole nie plamie, nie mam mdłości, czasem zakłuje brzuchol,albo lędźwia pobolewają,ale to zazwyczaj wieczorem, to biore no spe i ide spać
Nie wiem czy to dobrze, czy to źle wróży,ale modle się codziennie, żeby było wszystko dobrze i pozytywnie się nastawiam
PS. dziewczyny to prawda, że jestem już "bezpieczna" jeżeli chodzi o toxoplazmoze jak kiedyś ją już przeszłam? Wiem że ją przeszłam, bo po poronieniu we wrześniu robiłam badania i wtedy było, że to przeszłam kiedyś. Ma dwa koty przytulaki, kuwet nie sprzątam,ale tak się lubią tulić, że szok
mania2401
kuwet unikam "Mam ludzi od tego" heheh
No to jestem spokojna Dzięki dziewczyny
Bafinka Ty zyjesz? widziałam, że udzielałaś się przez chwilę na listopadówkach, ale krótko.
Ja tam od czasu do czasu coś napiszę, ale jakoś się nie czuje tam zbyt swojsko...
Tu mi dobrze
No to jestem spokojna Dzięki dziewczyny
Bafinka Ty zyjesz? widziałam, że udzielałaś się przez chwilę na listopadówkach, ale krótko.
Ja tam od czasu do czasu coś napiszę, ale jakoś się nie czuje tam zbyt swojsko...
Tu mi dobrze
aneta_ck
Lux chyba boi się kolejnej ciąży a poza tym on ma taki plan żebśmy wyremontowali mieszkanie, kupili drugi samochód, odłożyli trochę oszczędności i dopiero wtedy zaczęli myśleć o dziecku... Mam nadzieję że dam radę go przekonać szybciej. Aneta mam nadzieję że już jest ok. Jesteś w szpitalu czy wypuścili Cię do domu?
Wypuscili mnie do domu bo podczas badania juz nie bylo widac zadnego plamienia ani nic. W ogole ekspresem mnie przyjeli po 15min juz w gabinecie na usg bylam ale oni tam maja cala moja karte bo tam rodzilam i w styczniu mialam zabieg. Jutro mam koniecznie zglosic sie do lekarza mojego na pobranie krwi itd . bede rano dzwonic i pytac. A jak sie nie zgodza na wizyte to pojde tak czy siak do nich.
A jesli chodzi o toxo to podobno tylko raz sie przechodzi tak slyszalam. Ale najlepiej ginka o to zapytać. Ide lulu dziewczynki bo dzien pelen wrazen mialam. Dopiero teraz boje sie pojsc do lazienki noo.
Bafinka
hej hej jestem i ja..
mania co do listopadówek to one mają taką produkcję ze szok! z 20-25 str dziennie ja nie mam czasu tego czytać.. a nawet jak czytam to nie wszystkie je kojarzę więc to bez sensu.. co do przytulanek to ja też mam blokadę.. wydaje mi się że szyjkę mam nisko a ginka mnie nie badała i teraz się boję.. co prawda coś tam się dzieje ale strach w głowie jest..
próbowałam wstawiać suwaczek dla pokazuje mi się że mam 2 kreski za duzo nie kumam :/
co do ciąży to ja też nie mam dokuczliwych objawów.. nie smakuje mi kawa za to lubię kwaśne jestem senna i mam ból głowy..
u nas dziś piękny dzień cały na dwozu i to bez kurtki mąż teraz do pracy mały śpi a ja książkę męczę
powiedzcie mi mamy po przejściach jak wy sobie dajecie rade ze strachem bo ja paranoi dostaje..biorę cztery lutki dowcipnie więc wiem ze mam upławy nagłe i spore ale dziś tak sobie wkręciłam ze do łazienki biegłam ze łzami w oczach.. brak typowych objawów też nie daje mi spokoju.. tłumacze sobie że biorę leki i będzie dobrze ale strasznie sie boję i cały czas mam w głowie tą myśl czy aby wszystko ok
mania co do listopadówek to one mają taką produkcję ze szok! z 20-25 str dziennie ja nie mam czasu tego czytać.. a nawet jak czytam to nie wszystkie je kojarzę więc to bez sensu.. co do przytulanek to ja też mam blokadę.. wydaje mi się że szyjkę mam nisko a ginka mnie nie badała i teraz się boję.. co prawda coś tam się dzieje ale strach w głowie jest..
próbowałam wstawiać suwaczek dla pokazuje mi się że mam 2 kreski za duzo nie kumam :/
co do ciąży to ja też nie mam dokuczliwych objawów.. nie smakuje mi kawa za to lubię kwaśne jestem senna i mam ból głowy..
u nas dziś piękny dzień cały na dwozu i to bez kurtki mąż teraz do pracy mały śpi a ja książkę męczę
powiedzcie mi mamy po przejściach jak wy sobie dajecie rade ze strachem bo ja paranoi dostaje..biorę cztery lutki dowcipnie więc wiem ze mam upławy nagłe i spore ale dziś tak sobie wkręciłam ze do łazienki biegłam ze łzami w oczach.. brak typowych objawów też nie daje mi spokoju.. tłumacze sobie że biorę leki i będzie dobrze ale strasznie sie boję i cały czas mam w głowie tą myśl czy aby wszystko ok
rozmaryn
1+1+1+1 :)
Mania jak masz koty to lepiej że już przechodziłaś toxo i raczej nie musisz się bać tylko poinformuj o tym lekarza bo w każdym trymestrze musisz mieć badania. Ja też miałam toxo przed pierwszą ciążą. Bafinko zaraz po doopie dostaniesz!!!! Odpuść a jak nie dasz rady to polecam meliskę z pomarańczą z bierdronki
Ostatnia edycja:
reklama