reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Bafinka no czekam cierpliwie bo tylko to mogę. .. co do poradni genetycznej to ja byłam w Zabrzu i na 1 wizycie mialam pogadanke i odwodzili mnie od badań bo niby nie mam obciążonego wywiadu. Byłam po 2 poronieniu. Pobranie miałam 15maja a wynik poczatek lipca. Zbadali mi tylko katiotypy i były ok. Nie wiem co można zrobić jak wyjdą nie tak kariotypy chybs nie wiele. Wiem ze dziewczyny robiły jeszcze mutacje w genach np mthfr na to chyba bierze się clexane, formy metylowe wit b i jwasu foliowego. Trzymam za was kciuki !! Ja też lubie ikee chociaż zbyt czesto nie jeżdżę bo mam daleko.

reklama
Bafinko a Ty jedziesz tam gdzie Ci kiedyś kontakt podawałam? Jak tak to wynik mieliśmy po ok 2,5 tyg z tego co pamiętam. I było tak, że kazali dzwonić na recepcję czy jest wynik i jak jest to lekarz oddzwania i mówi czy jest ok (wtedy wynik wyślą pocztą-też mam ok 100km ;)), a jak coś jest do omówienia to zaprasza na wizytę.
Nie martw się na zapas, na pewno wyniki będą w porządku. Pytasz czy w razie czego coś można zrobić-jeśli to kariotyp to niestety nie. Ale nie każda "zmiana" to coś złego-czasem to tylko drobne przemieszczenia genów np. Lekarz w razie czego wszystko opowie i wyliczy prawdopodobieństwo ewentualnych problemów u dzieci. Ale zobaczysz, że będzie wynik ok :)

Ozila no to miłej imprezy! Super będzie na pewno i mała będzie zadowolona! :)

marta beta przyrasta wiec spokojnie czekaj nic więcej niestety nie da się zrobić.. &&&&&& zaciśnięte:)

beti gratki pęcherzyka:) jest dobrze:)

lux ty masz termin na niedzielę?? może jutro teścik??;-) ;)

chciejko kochana mówiłam że za wcześnie ta beta.. to czekanie jest okropne!! jak am objawy??
ja dziś trochę w stresie:rolleyes2: na 16 mam wizytę w Łodzi u genetyka,, nie wiem czego się spodziewać.. wiem ze będzie pogadanka i pobranie krwi ale ile czeka się na wyniki?? i co dalej jak wyjdą złe to da się coś zrobić?? boże!!!! mamy ok 100 km więc nie tak daleka ale około 12 wyjeżdżamy to jeszcze ikee zaliczymy:)
kurcze kazdy mi gada, ze mam testowac a ja czuje sie okresowo, brzuch kluje, pochwa tez i taka hm na slodkie jestem wiec raczej przyjdzie @

Dziewczyny pomożecie w interpretacji wyniku badań? w 7 dniu cyklu estradiol 19,24 pg/ml (12,4-233) we wtorek mam wizytę, ale pytam bo stresa mam :/

Lux ja dzień przed pozytywnym testem a w dzień negatywnego odstawiłam lutke by nie opóźnić@ i nagle cień cienia odczuć kompletnie nie miałam żadnych. ..kiedy sikniesz? Masz facell czy inny test?

reklama
Do góry