reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

azylek, czyli wychodzi na to ze jednak nie wszystkie po poronieniu od razu zachodza:(
mysle nad tym dostinexem jak teraz po badaniach prl nadal bedzie wysoka aczkolwiek mastodynon mi zbil prolaktyne o polowe w 1,5 miesiaca wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze;)

reklama
Mi kazali odczekać 3 mies, teraz mijają kolejne 3 kiedy nie wychodzi :/ ja na pewno oprócz hashi i prolaktyny mam jeszcze cos ze śluzem nie halo. Moj owulacyjny jest gesty kleisty biały. Wiec jak tu plemniczki maja przezyc [emoji17]żaden lekarz nie udzielił mi odp co z tym zrobic, wspomagam sie wszystkim czym sie da i dupa [emoji52][emoji853]
Martaha każda z nas bedzie miała takie mysli, ale musisz sie opamiętać dla dobra swojego i dzieciaczka [emoji18] pamietaj, ze pozytywne myślenie przyciąga dobre chwile w zyciu i tylko tak masz myslec. Stres nie jest nam potrzebny, a dzidziuś bedzie po mamusi szczęśliwy! [emoji846]
Ja to mam taka teorie, za jak w ciąży jest sie naprawdę spokojnym i wyluzowanym to potem Dzidzia nam to odwzajemnia i nie płacze non stop. Spokojna mama = spokojne dziecko [emoji5] tego niech sie trzyma każda z Nas tutaj !
Nie dajmy sie zwariować, to nie od nas zależy jak sie potoczy to wszystko, nie mozemy siebie za nic obwiniać, natura sama decyduje. Trzeba to sobie mądrze wytłumaczyć, bo w przeciwnym razie każda z Nas wylądowałaby w psychiatryku.. Musimy byc dzielne! Walczyć i trwać w tym wszystkim. Każdej sie w koncu uda !! Obiecuje [emoji8]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mi kazali odczekać 3 mies, teraz mijają kolejne 3 kiedy nie wychodzi :/ ja na pewno oprócz hashi i prolaktyny mam jeszcze cos ze śluzem nie halo. Moj owulacyjny jest gesty kleisty biały. Wiec jak tu plemniczki maja przezyc [emoji17]żaden lekarz nie udzielił mi odp co z tym zrobic, wspomagam sie wszystkim czym sie da i dupa [emoji52][emoji853]
Martaha każda z nas bedzie miała takie mysli, ale musisz sie opamiętać dla dobra swojego i dzieciaczka [emoji18] pamietaj, ze pozytywne myślenie przyciąga dobre chwile w zyciu i tylko tak masz myslec. Stres nie jest nam potrzebny, a dzidziuś bedzie po mamusi szczęśliwy! [emoji846]
Ja to mam taka teorie, za jak w ciąży jest sie naprawdę spokojnym i wyluzowanym to potem Dzidzia nam to odwzajemnia i nie płacze non stop. Spokojna mama = spokojne dziecko [emoji5] tego niech sie trzyma każda z Nas tutaj !
Nie dajmy sie zwariować, to nie od nas zależy jak sie potoczy to wszystko, nie mozemy siebie za nic obwiniać, natura sama decyduje. Trzeba to sobie mądrze wytłumaczyć, bo w przeciwnym razie każda z Nas wylądowałaby w psychiatryku.. Musimy byc dzielne! Walczyć i trwać w tym wszystkim. Każdej sie w koncu uda !! Obiecuje [emoji8]

Azylek na śluz najlepszy jest inofolic lub inofem (tańszy) guajazyl i oeparol. Ja śluzu nie mialam praktycznie wcale. Też staralam sie prawie 4 lata. Zmienilam lekarza i dostalam te leki i po badaniach wyszedł zbyt niski.progesteron wieci.lutke dostalam. Półtora miesiąca później byłam w ciąży. Niestety córeczka zmarla w 19tc ale jak tylko dostalismy zielone swiatlo to probowalismyy i tak oto w pierwszym cyklu udało się. Moj syn (8 tygodni) zrobił mamie ok 3 pobudkę i dopiero teraz zasnął a ja padam na pysk. Ale i tak jestem szczesliwa. Polecam to zestawienie tych leków bo pewnie inaczej nie byloby mi.dane zostać mamą

Stosuje to wszystko, nawet ten syrop wczoraj kupiłam, który jest paskudny [emoji5] inofolic, wiesiołek, nasiona chia pije, wcześniej po tej kuracji udało mi sie zajsc. Na razie stosuje to od tego cyklu, byc moze poprawa bedzie dopiero w następnym [emoji3]oby !
Kamkaz a tego guajazylu ile piłaś dziennie? [emoji6]

Ozila fajnie, że się odezwałaś! Jak tam u Was? Widzę po suwaczku, że u Was niedługo świętowanie bo Mała już prawie 2 latka! :) ale leci ten czas! Masz kontakt z Martoochą? Jeszcze w Sydney siedzą czy wrócili już do PL? Też dawno się nie odzywała. Jeśli jesteście w kontakcie to pozdrów ją proszę ode mnie :)
Natka-kamkaz milo ze pamietacie, , Wiadomo, ze bede zagladac z sentymentu...wiem co tu kazda przechodzila i przechodzi....a jak z biegiem czasu wszystko wychodzi na prosta i te nerwy niepotrzebne....te schizy i ech...dobrze wiecie o czym mowie, wiec zawsze trzeba te" nowe" na duchu podtrzymac zawsze!
martoocha juz w pl wrocila z mezem i dzieciaczkami, mamy kontakt na FB ale tak to nie wiem , wszystko ok chyba - pozdrowie ja od Was:), my robimy bibe na 2 latka tak- peppa pig bedzie oczywiscie

Ostatnia edycja:
marta beta przyrasta wiec spokojnie czekaj nic więcej niestety nie da się zrobić.. &&&&&& zaciśnięte:)

beti gratki pęcherzyka:) jest dobrze:)

lux ty masz termin na niedzielę?? może jutro teścik??;-) ;)

chciejko kochana mówiłam że za wcześnie ta beta.. to czekanie jest okropne!! jak am objawy??
ja dziś trochę w stresie:rolleyes2: na 16 mam wizytę w Łodzi u genetyka,, nie wiem czego się spodziewać.. wiem ze będzie pogadanka i pobranie krwi ale ile czeka się na wyniki?? i co dalej jak wyjdą złe to da się coś zrobić?? boże!!!! mamy ok 100 km więc nie tak daleka ale około 12 wyjeżdżamy to jeszcze ikee zaliczymy:)

reklama
Do góry