reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Wróciłam do domu i jestem mega szczęśliwa. Te upławy nie były z wodami, pani doktor sprawdzała papierkami i to nie to. Dzięki Bogu. Szyjka też długa i zamknięta a ten ból to nie skurcze tylko prawdo podobnie jest to jelito grube. Jak powiedziałam o tych zaparciach to od razu pani doktor poskladała w całość bo ból teraz z lewej strony jest wyżej niż jajnik czy skurcze. Zrobiła usg i nasza dziecinka ma się dobrze. Fikała sobie ładnie. Mąż był ze mną więc wróciliśmy zadowoleni. Dostałam kilka pasków do sprawdzania ph a ja już zamówiłam. Bo dzisiaj byliśmy w 2 aptekach i 3 sklepach medycznych i nigdzie ich nie ma. Nawet sobie nie wyobrażacie jaki kamień z serca mi spadł. Teraz tylko się modlić aby było wszystko ok.

Ps. Dziękuję za słowa otuchy. Jesteście bardzo kochane i za to Wam baaardzo mocno dziękuję

Kamkaz ale stracha narobiłaś,jejku tak sie ciesze ze wszystko ok:-)........:-):-)

A który Ty masz tydzień,wklej wkońcu jakiegoś suwaka.

Kamkaz cudowna wiadomość :-) mam dzisiaj zabiegany dzień, ale od rana kukałam za jakimś info z Twojej strony :)
co do tych papierklów, ja przed porodem kupowałam w Rossmannie jakieś i pokazywały, ze to nie wody, a mi się pomału sączyły kilka dni przed. Już raczej tam nie kupię :-p

ja byłam dzisiaj na kontroli, bo jutro wyjeżdżamy na tygodniowy urlop i chciałam posprawdzać podwozie :) no i Kaja nadal pozostaje Kają :-)

Kamkaz ja dopiero dzisiaj przeczytałam o twoich przeżyciach, super, że wszystko ok, teraz musisz zacząć wierzyć, że wszystko zmierza do szczęśliwego rozwiązania....

Ania Doris u mnie wg usg jest 17t1d. A niestety dwa kolejne tygodnie będą dla mnie jak siedzenie na bombie. Właśnie na przełomie 18 i 19 tyg w poprzedniej ciąży dostałam upławyz sączącymi się wodami i zmarła Majeczka. Jeszcze dzisiaj lekarka punktowała mi abym była czujna. Więc rozumiecie skąd moja reakcja na wieczorne i nocne upławy. Cały czas się obserwuję. A to pobolewanie brzucha mnie dobijało. Ehh mam nadzieję że tę nockę będę mogła spokojnie przespać a nie to, co dzisiaj

reklama
Kamkaz...ja wiem, że ciężkie chwile przed Tobą ale staraj się jak najmniej myśleć o tym co się stało w tych tygodniach (wiem, wiem że łatwo mówić), bo będziesz się stresowała jeszcze bardziej a stres nie ma dobrego wpływu na ciążę. Wstaw suwaczek, uśmiechnij się i uwierz w swoje małe szczęście!!!

Dziewczynki, czy używałyście testów ciążowych strumieniowych z rossmana facelle??? Są wiarygodne? Test może być dodatni w 12 dpo? Robiłam rano pepino, test ujemny, brak nawet cienia cienia, 0 godz. 16 z rossmana i jest lekko dodatni. Dziwne, bo dziś dopiero 12 dpo. Nie kupowałam nigdy tych Facelle, myślę ze to może jakiś błąd, bo najpierw kreska zrobiła się pozioma a dopiero potem ta pozioma zniknęła i zrobiła się pionowa (taka jak kontrolna tylko jaśniejsza)
Tak wygląda ten test
Zobacz załącznik 703608
Na nic się nie nastawiam, bo ja już miałam testy dodatnie, betę dodatnią i NIC potem nie wyszło. Zobaczymy rano, powtórzę test.

Ostatnia edycja:
Do góry