reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Doris (!) Mam nadzieje, ze to jednak to &&&

Kamkaz - dobrze, ze tak to sie skonczylo! Najtrudniejsze tygodnie przed Toba, ale szybko przeleci. Zobaczysz :-)

Natka - Kochana ja nie mam pojecia, nie mam jeszcze doswiadczenia.

My juz w domu. Jeszcze w dwupaku! Lena postanowila zostac z mamusia. Skurcze sa, czasem mocne, rozwarcie stoi na 2 cm, wiec czekamy. Mam nadzieję, ze szybko sie zobaczymy! Z okazji 37 tygodnia wysylam brzuszek starajacym sie. Mozecie juz go zabierać! :-) :-)

Buziaki

Załączniki

• 1438430524157.jpg
    1438430524157.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Natka obstawiam rumień noworodkowy. Moja Nelly miała go po porodzie. Pozostała dwójka to alergicy i zapewniam Cię,że alergia to nie tylko plamki czerwone po jedzeniu ;-) Rumień noworodkowy to czerwone plamy, czasem z krostkami, umiejscowione na twarzy i tułowiu (plamy nie występują na stopach i dłoniach). Zwykle pojawiają się w ciągu 48 godzin od porodu, albo w ciągu kilku następnych dni. Rodzice często biorą je za objaw infekcji grzybicznej albo alergii. Rumień nie wymaga jednak leczenia ani żadnych zabiegów pielęgnacyjnych. Wizyta u specjalisty także nie jest koniecznością. Zmiana ta ustępuje samoistnie w ciągu kilku dni. Należy pamiętać, że dziecko przez 9 miesięcy przebywało w ciepłych wodach płodowych i po narodzinach jego skóra musi dopiero przyzwyczaić się do nowych warunków :-)

Sysiq ale masz zgrabniutki brzuszek! Zupełnie nie jak na końcówce ciąży :-)

Witajcie Dziewczynki Kochane
Dziękuję za odzew.
Bety nie zrobiłam. Zatestuje jutro znów. Jutro mam termin @. Tylko nie mam już Duphastonu, a zresztą miałam go brać tylko do wczoraj. Resztę tabletek biorę i zastanawiam się czy nie brać dalej luteiny, bo mam dwa rodzaje. Co myślicie? Bolą mnie (.)(.) Ale to może byc skutek uboczny Duphastonu podobno.
Nie wiem co robić bo jak wezmę Luteinę to @ nie przyjdzie o czasie, a jak nie wezmę to będę się stresować.

Ewikewik
...naprawdę te testy tak działają? Bo wczoraj była kreska pozioma, taka mega a potem nic a potem zrobiła się ta pionowa. Dziś rano jakoś nie zauważyłam takiego czegoś ale nie patrzyłam cały czas na test. A jkak u Ciebie? Kiedy zaczynacie??? Musi się nam wreszcie udać!!!! Próbujesz cały czas, robisz testy owu, miałąs ostatnio monitoring?

Sysiq...śliczny brzuszek, ale Ty masz dobrze, że jesteś już tak blisko celu.

Magda
z uk...kiedy masz kolejne USG? Jak samopoczucie? dajesz radę?

Kamkaz
...jesteś choć trochę spokojniejsza? Gdzie Twój suwaczek??? Ty poznałaś już płeć?

Natka...moja Mała miała tak jak było jej gorąco, podczas wysiłku i w upały. Potem jej minęło ale też lato się skończyło. Jak dajecie radę w domku? jak sampoczucie po porodzie?

Rurka...dziękuję, a co u Ciebie??

Chciejka...do Ciebie to samo pytanie co do Rurki. :-)

Ania2611
... Ty też już na finiszu, widzę, że sił i weny do pieczenia masz sporo. Jak się czujesz ogólnie? Dużo przytyłaś?

Ewel87...zobaczymy jutro, może rzeczywiście testy są czułe, czytałam opinie na necie i są bardzo pozytywne.

Pozdrawiam całą resztę niewymienionych Forumek :-)

Doris trzymam kciuki &&&&&&& co do tabletek to Ci nie pomoge bo nie brałam nigdy.
Ogólnie czuje sie dobrze.....ale mam pytanie?po czym poznam że to już te właściwe skurcze????
Miałam kilka razy podczas twardnienia brzucha taki lekki ból i podczas tego falę gorąca,tak średnio co 10 minut...ale jak pochodziłam to przeszło....i co mam myśleć:eek:???

natka ... u mnie mała miała potówki od ciepła przy piersi ... generalnie lekarze mówią że jeśli krostki znikają przy dociśnięciu palcem to nie ma sie czym martwić ... a krostek na twarzy może miec sporo bo noworodki maja taki tradzik noworodkowy ... to właśnie sporo takich potówek jest.. ale to nie alergia moim zdaniem.

aniu ... uwierz mi jak to będą TE skurcze to od razu będziesz wiedziała ;) ... jak rozpoznać ... to jest takie uczucie silnego rozpierania ciagnięcia w dół i jednoczesnie hmm jakby ktoś ci obręcz na brzuch założył i ściskał ... nie wiem jak to wytłumaczyć ... aa i te skurcze nie przechodzą po spacerze ani ciepłej kapieli tylko rosną w siłę i zwieksza sie częstotliwość

Doris dziś znów 2 razy miałam takie wrażenie jakby znowu poszły upławy ale wkładka czysta i myślałam za pierwszym razem że wilgoć poszła w wkładkę. I zdjęłam ją i miałam samą bieliznę. Za drugim razem niby upław czułam ale bielizna sucha. Sama już nie wiem. Na wszelki wypadek zrobiłam test ph tym paskiem, co wczoraj dostałam od lekarza i powierdziło brak wód. Spokojniejsza będę dopiero ok 36 tyg. Ehh nie życzę nikomu tego stresu. U mnie dopiero 17 t 2d i płci jeszcze nie poznałam. Zresztą w poprzedniej ciąży o płci dowiedziałam się dopiero po porodzie bo nawet będąc w szpitalu pytałam podczas usg i nic nie było widać. No zobaczymy jak będzie teraz. U mnie dzisiaj ciężki dzień. Miałam gości bo robiłam zaległe imieniny. Cały dzień na nogach i już padam. Zaraz się myję i idę spać troszkę odpocząć.

Aniu tak jak piszą dziewczyny, TYCH skurczy nie da się pomylić z niczym innym ani ich nie zauważyć :-).Chociaż ja mając właśnie takie bóle/ skurcze jak ty piszesz jechałam do szpitala, bo myślałam, że to już to ..fałszywy alarm, dopiero za 2 dni przyszły te prawdziwe, wtedy wiedziałam, że muszę jechać. ..

Kamkaz uważaj na siebie kochana. ..

Bafinko mało piszesz, wszystko u ciebie ok?

Ja jeszcze u lekarza nie byłam, może w poniedziałek uda mi się wskoczyć na siostry wizytę, bo ona w ciąży i tez od wczoraj w szpitalu jest. .38 tydz, bóle ma, szyjka krótka, ale nic się nie rozwija. ..

reklama
Doris kochana i jak????
Ps... test wcale nie musi ciemnieć!!!!! pamietaj o tym!!!! ja robiłam co dwa dni i nic nie ciemniał a wręcz pierwszy był ciemniejszy od ostatniego... lekarz mi powiedział ze wybarwia się na betę i intensywność nie świadczy o niczym na tym etapie bo beta nie jest jeszcze tak wysoka żeby była bordowa krecha a odcień to już niuanse na które nie patrzeć.

a co u mnie ... ogólnie dobrze :) Zuza to duża fajna dziewczynka a Lili .. ostatnio maruda po szczepieniu ... czesto sie budzi i krzyczy przez sen nad ranem wybudza się ... ehhh ale obraca się z pleców na brzuszek i odwrotnie zaczyna pełzać ... fajna jest a wczoraj basen zaliczyłyśmy :) nawet nurkowała raz :D prawie godzinę w wodzie siedziałyśmy i bardzo jej się podobało :) mój mały mors :D

Do góry