reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Wróciłam do domu i jestem mega szczęśliwa. Te upławy nie były z wodami, pani doktor sprawdzała papierkami i to nie to. Dzięki Bogu. Szyjka też długa i zamknięta a ten ból to nie skurcze tylko prawdo podobnie jest to jelito grube. Jak powiedziałam o tych zaparciach to od razu pani doktor poskladała w całość bo ból teraz z lewej strony jest wyżej niż jajnik czy skurcze. Zrobiła usg i nasza dziecinka ma się dobrze. Fikała sobie ładnie. Mąż był ze mną więc wróciliśmy zadowoleni. Dostałam kilka pasków do sprawdzania ph a ja już zamówiłam. Bo dzisiaj byliśmy w 2 aptekach i 3 sklepach medycznych i nigdzie ich nie ma. Nawet sobie nie wyobrażacie jaki kamień z serca mi spadł. Teraz tylko się modlić aby było wszystko ok.

Ps. Dziękuję za słowa otuchy. Jesteście bardzo kochane i za to Wam baaardzo mocno dziękuję

Kamkaz ale stracha narobiłaś,jejku tak sie ciesze ze wszystko ok:-)........:-):-)

A który Ty masz tydzień,wklej wkońcu jakiegoś suwaka.

Kamkaz cudowna wiadomość :-) mam dzisiaj zabiegany dzień, ale od rana kukałam za jakimś info z Twojej strony :)
co do tych papierklów, ja przed porodem kupowałam w Rossmannie jakieś i pokazywały, ze to nie wody, a mi się pomału sączyły kilka dni przed. Już raczej tam nie kupię :-p

ja byłam dzisiaj na kontroli, bo jutro wyjeżdżamy na tygodniowy urlop i chciałam posprawdzać podwozie :) no i Kaja nadal pozostaje Kają :-)

Kamkaz ja dopiero dzisiaj przeczytałam o twoich przeżyciach, super, że wszystko ok, teraz musisz zacząć wierzyć, że wszystko zmierza do szczęśliwego rozwiązania....

Ania Doris u mnie wg usg jest 17t1d. A niestety dwa kolejne tygodnie będą dla mnie jak siedzenie na bombie. Właśnie na przełomie 18 i 19 tyg w poprzedniej ciąży dostałam upławyz sączącymi się wodami i zmarła Majeczka. Jeszcze dzisiaj lekarka punktowała mi abym była czujna. Więc rozumiecie skąd moja reakcja na wieczorne i nocne upławy. Cały czas się obserwuję. A to pobolewanie brzucha mnie dobijało. Ehh mam nadzieję że tę nockę będę mogła spokojnie przespać a nie to, co dzisiaj

reklama
Kamkaz...ja wiem, że ciężkie chwile przed Tobą ale staraj się jak najmniej myśleć o tym co się stało w tych tygodniach (wiem, wiem że łatwo mówić), bo będziesz się stresowała jeszcze bardziej a stres nie ma dobrego wpływu na ciążę. Wstaw suwaczek, uśmiechnij się i uwierz w swoje małe szczęście!!!

Dziewczynki, czy używałyście testów ciążowych strumieniowych z rossmana facelle??? Są wiarygodne? Test może być dodatni w 12 dpo? Robiłam rano pepino, test ujemny, brak nawet cienia cienia, 0 godz. 16 z rossmana i jest lekko dodatni. Dziwne, bo dziś dopiero 12 dpo. Nie kupowałam nigdy tych Facelle, myślę ze to może jakiś błąd, bo najpierw kreska zrobiła się pozioma a dopiero potem ta pozioma zniknęła i zrobiła się pionowa (taka jak kontrolna tylko jaśniejsza)
Tak wygląda ten test
Zobacz załącznik 703608
Na nic się nie nastawiam, bo ja już miałam testy dodatnie, betę dodatnią i NIC potem nie wyszło. Zobaczymy rano, powtórzę test.

Ostatnia edycja:
Do góry