Rozmaryn no właśnie, czemu tego duphastonu nie wzięłaś? Ja bym na Twoim miejscu brała dopóki nie zrobisz bety i nie będziesz miała pewności. Generalnie w ciąży nie powinno się go odstawiać tak nagle, zwłaszcza na tak wczesnym etapie. A u Ciebie przecież beta może być niska bo po stracie cykle mogą być nieregularne i wystarczy że owulacja przesunęła się kilka dni i beta będzie zdecydowanie niższa. Ja w 37dc betę miałam niecałe 14, także ledwo co wykrywalną... oczywiście zrobisz jak będziesz chciała, ale ja bym brała duphaston dalej, chociaż te kilka dni dopóki nie zobaczysz czy beta przyrasta.
a jeśli ciąży nie ma zwykle po odstawieniu duphastonu @ pojawia się w przeciągu 3-4dni. Ale jeśli beta była dodatnia mimo braku ciąży to musi ona najpierw spaść. A w takim przypadku myślę, że konieczne byłoby poszukanie przyczyny tego wzrostu bo beta nie rośnie sama bez niczego.
Gosiak mnie spojenie boli jak leżę (a właściwie to jak wstaję po dłuższym czasie leżenia/siedzenia w jednej pozycji), i to już od kilku tygodni.