reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny powiedzcie mi czy w 33-34 tygodniu bolało was spojenie ? Ja się czuję jakby mnie ktoś tam porządnie kopa zasadzil. Nie mogę stać ani chodzić bo jest masakra. Jedynie leżenie daje mi ulgę aleni tak na chwilkę bo muszę zmieniać biodra raz na lewym raz na prawym. Az się płakać z bólu chce a wizyta dopiero w piątek.

reklama
Rozmaryn a czemu nie wzięłaś duphastonu? Leć jutro rano i zrób betę i wszystko się wyjaśni. Nie wiem czy z duphastonem jest tak samo jak z luteiną (bo zawsze luteinę miałam przepisywaną) moja lekarka stwierdziła że po odstawieniu do 3 dni powinna przyjść@ i zawsze tyle miałam odczekać. No ale ja wtedy byłam w ciąży więc nie dostałam krwawienia.

Rozmaryn no właśnie, czemu tego duphastonu nie wzięłaś? Ja bym na Twoim miejscu brała dopóki nie zrobisz bety i nie będziesz miała pewności. Generalnie w ciąży nie powinno się go odstawiać tak nagle, zwłaszcza na tak wczesnym etapie. A u Ciebie przecież beta może być niska bo po stracie cykle mogą być nieregularne i wystarczy że owulacja przesunęła się kilka dni i beta będzie zdecydowanie niższa. Ja w 37dc betę miałam niecałe 14, także ledwo co wykrywalną... oczywiście zrobisz jak będziesz chciała, ale ja bym brała duphaston dalej, chociaż te kilka dni dopóki nie zobaczysz czy beta przyrasta.
a jeśli ciąży nie ma zwykle po odstawieniu duphastonu @ pojawia się w przeciągu 3-4dni. Ale jeśli beta była dodatnia mimo braku ciąży to musi ona najpierw spaść. A w takim przypadku myślę, że konieczne byłoby poszukanie przyczyny tego wzrostu bo beta nie rośnie sama bez niczego.

Gosiak mnie spojenie boli jak leżę (a właściwie to jak wstaję po dłuższym czasie leżenia/siedzenia w jednej pozycji), i to już od kilku tygodni.

Ostatnia edycja:
Odstawiłam bo leki dostawałam w szpitalu a w domu dupka nie mam i nawet nie nam jak załatwić bo to ba receptę.

Nie wiem co to za szpital że nie dostałaś recepty. Jeśli nie możesz iść teraz do gina a wynik bety potwierdzi ciążę to zobacz w necie, bo niektóre kobiety odsprzedają tabletki bo już nie potrzebują. Lepiej bierz duphaston lub luteinę żeby dziecku nie zaszkodzić ale przede wszystkim trzeba zrobić betę i sprawdzić czy dobrze przyrasta. Gdybyś potrzebowała to mam luteinę dopichwową mogę Ci przesłać.

Luteine tez mam, ale 100, mogę przesłać. .Ja brałam duphaston i luteine , odstawiłam a krwawienia i tak nie było. .Dzwon jutro do swojego gina i postaraj się zrobić betę. .trzymam kciuki. .

Hej :D

Rozmaryn, szok :O moze owulacja była dużo później... zrób bete. Ściskam Cię mocno :*

Kamkaz, jak tam? Brzuszek rośnie? Byś wstawiła jakieś zdjęcie :)

Chciejka, jak się czujesz?

bluecaat, ogólnie dobrze, tylko ciało się buntuje, piersi nadal większe i z pokarmem. W tym tyg wynik histopatologiczny, może to coś wyjaśni. .i musze betę zrobić. .
A ty jak się Masz?

reklama
Chciejka, no ja tam mam się dobrze :tak: Starania na frazie chyba odkładamy... Za półtora miesiąca do pracy wracam... Z jednej strony chcę z drugiej nie...

Do góry