reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziekuje Dziewczyny jesteście cudowne,uspokoiłam się już trochę.

U mnie upał okropny,nogi mam tak spuchnięte,że hoho a stopy jakby napompowane....a jutro ma być jeszcze cieplej:baffled:.
.Dziś mój mąż kupił wentylator...dziekuje temu kto wymyślił taki sprzęt:-D

Pozatym mam w mieszkaniu sajgon,malowanie,przemeblowanie...itp. pokoik Małego już też prawie gotowy:happy:

Spokojnej nocy.

reklama
Hej :D

Wczoraj umierałam, tak gorąco...

Dzis do mamy na wieś :)

Rozmaryn, może masz za mało progesteronu, i będzjesz brać tsbletki. A poza tym nampiczątku ciąży plamienia mogą być. Bądź dobrej myśli :*

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Cały czas mnie mdli, nawet w nocy nie mogę spać, nie mogę jeść a na wkład w pojawiła się krew i to trochę sporo. Dziś pobrali mi krew i mocz na badania-zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki bo i ja zaczynam mieć nadzieję.

A miesiączkę kiedy miałaś mieć? Może dlatego jest to krwawienie. .

Któraś z was o tym pisała.a ja dziś doznałam tego szoku..mam laktacje ! :( dobilo mnie to, aż się poryczalam. Nie leci bardzo, ale jest. Dzwoniłam juz do ordynatora i mówi, że czasami tak jest i jeżeli nie ustąpi to będzie trzeba brać tabl. .

rozmaryn: ja pkamiłam ciąży ze Stellą w 9 tyg ciąży..są różne powody plamień i najważniejsze to zawsze mieć nadzieję ;) bo nasze dzieciaczki na to zasługują..najważniejsze że jesteś pod kontrolą i pewnie w przeciągu najbliższych dni wszystkiego się dowiesz...

aniu: dzidziuś już nie jest taki malutki na tym etapie ciąży ;) wiadomo, że każdy kolejny dzień jest na wagę złota..ale to już całkiem konkretny tydzień jest ;) podono po 34 tyg ciąży dzieciątko umie samo oddychać a to najważniesze.

u mnie będzie troszkę stresująco, bo mąż wyjeżdża do Australii rozkręcać nowy biznes 6 lipca i wraca dopiero 20 stego.. mam nadzieję że dzidziuś ładnie poczeka na tatę..Na ten czas przeprowadzam się do rodziców.. to dopiero będzie ubaw...;-):laugh2:

Chciejka z laktacją czasem tak bywa. Ja też przez to przechodziłam i niestety konieczne były tabletki. Moja lekarka kazała zakładać najmniejszy stanik jaki mam aby był ciasny żeby dalej nie nachodziło mleko. A ja dostałam nawet zapalenia piersi.

Kamkaz nigdy o tym nie słyszałam.I jestem w szoku, że mam laktacje roniac na tak wczesnym etapie. .
Plecy mam spalone, spać nie mogłam, dziś chyba posiedzimy w domu. .samobójstwo wychodzić w taką pogodę. .

Aniu mojej znajomej czop odszedł w 32 tc i od wtedy chodzi z rozwarciem a teraz jest już w 37tc. Tak jak dziewczyny piszą, czop może odejść nawet na kilka tyg przed porodem :tak:

Chciejko ja też słyszałam o tym sposobie, o którym napisała kamkaz czyli jak najciaśniejszy stanik. A jak nie minie to są jeszcze właśnie te tabletki zatrzymujące laktację. Trzymaj się kochana :tak:

Rozmaryn trzymam kciuki za dobre wyniki! Ja plamiłam w 7tc i od wtedy musiałam iść na L4. Ale jak widać już leci 36tc także spokojnie, wierzę że i u Ciebie będzie wszystko dobrze :tak:

reklama
Chciejka ja pisałam :( Niestety organizm czesto nie rozróżnia co się stało ... To jest straszny bol ja wiem. Najbrutalniejszy żart ze strony ciała po poronieniu. Albo przejdzie samo ,albo konieczne tabletki lub picie szalwi. Trzymaj się.

Rozmaryn kiedy bedziesz coś wiedziała ?

Ania2611 spokojnie tak jak dziewczyny piszą czop moze wypaść nawet kilka tygodni przed porodem. Mysle tez że nie wyszedł cały bo 2cm na 2cm to nie wyglada na całość. Czop potrafi odchodzić cześciowo. Pamiętaj też że po 30tyg dzidzius ma duze szanse. Mam nadzieje ze masz wyrozumiałego malucha i da mamie spędzić jeszcze troche wakacji ;)

Ja za to równie przebojowo ,krew z nosa w nocy tak leciała ,że nie mogłam zatamować.

Miłego dnia kochane

Do góry